Tenet

2020
6,7 88 tys. ocen
6,7 10 1 87784
5,8 77 krytyków
Tenet
powrót do forum filmu Tenet

Pytania

ocenił(a) film na 9

Osoby, którym film się podobał, jednak jakieś kwestie są niezrozumiałe - zapraszam tutaj, może wspólnie sobie to jakoś objaśnimy :)

ocenił(a) film na 9
Asia_268

Mnie się bardzo podobał, wybieram się jeszcze raz i wtedy(może) coś więcej mi się wyjaśni, bo nie ukrywam- jest to skomplikowane

ocenił(a) film na 8
Asia_268

Zastanawiam się czy Neil pochodził z przyszłości, już po akcji z bombą i algorytmem mówi do hmm, protagonisty, że jeszcze się spotkają. To znaczy że gdzieś tam w przyszłości Neil zostanie zatrudniony w komórce CIA zajmującej się "odwracaniem entropii", a główny bohater będzie już jej szefem. Jeżeli tak, to szkoda że dzieciak od Kat miał na imię Sam, bo to byłby niezły twist w ostatniej scenie jakby okazało się że to mały Neil.

ocenił(a) film na 8
CorporalHicks

Sorry, oczywiście syn Kat to Max, a nie Sam.

ocenił(a) film na 9
CorporalHicks

On chyba nie pochodził z przyszłości, tylko główny bohater w przyszłości cofnie się, aby go zatrudnić, czyli od samego początku filmu Neil tak jakby zna starszą wersję Protagonisty.

ocenił(a) film na 10
CorporalHicks

Gdzieś widziałem teorię, że syn Kat (Sam) to właściwie Neil. Tylko, że w takim razie, Neil musiałby z 20-30 lat cofać się z przyszłości (czyli tyle przebywać w odwróconym biegu czasu), żeby dotrzeć do czasu, w którym jest dzieckiem.

ocenił(a) film na 9
PinkySuavo

Nie jest powiedziane, że to pochodziło z dużo wczesnego okresu. Przykładowo jak na początku ta doktor pokazuje pociski mówi że wysłane zostały z przyszłości, z czasów nowej wojny. Przecież pociski same się nie cofnęły z wojny (której nie ma w filmie) do dziś, zatem ktoś musiał je wysłac.

ocenił(a) film na 9
CorporalHicks

Tak Niel pochodził z przyszłości a Protagonista z przeszłości. Dlatego wiedział co lubi do picia jak się pierwszy raz spotkali bo znał go od lat. Cofał się wiele lat ciągle aż trafił na czasy które oglądamy w filmie. Niel ratuje np życie Protagonisty w Operze (strzelam, że to najbardziej odlęgły punkt w czasie do którego się cofnął?).
Niel wiedział niestety, że zginie jak idzie zrobić swoją ostatnią i jednocześnie jego pierwszą misję :)