A woli robić kolejne częsci Avatara....szkoda, a mógłby spróbować
Prawa do Terminatora wrócą do Camerona w 2019r. Teraz się spieszą i będą robić 2 Terminatory, żeby jeszcze trochę kasy z tej marki wydusić.
Wątpie zeby zrobił chyba juz za pozno Arni juz tez stary, ale może...Ja tylko jego widzę za kamerą Terminatora, moze ewentualnie jeszcze Nolan
Cameron ma już 60 lat i sam wątpię aby wyronił się z terminatorem, a może sam nie chce niszczyć swojej legendy. Tak czy tak fajnie by było gdyby jeszcze raz zobaczylibyśmy jego wizję.
A dlaczego nie. George Miller ma 70 i właśnie nakręcił bardzo dobrze Mad Maxa - pierwszego też nakręcił bardzo dobrze.
O nawet nie wiedziałem, a nowy mad max jest podobno dobry , no to może nadzieja jest, może jakby 100 mln internautów siadło na Camerona to coś by z tego było. :)
Ja sądzę, że nawet jakby miliard usiadł to dużo z niego nie wycisną, jak sam nie będzie chciał.
Cameron sam powiedzial, ze robienie nowych Terminatorow go nie interesuje, ze stracil zainteresowanie samym pomyslem.
Dlaczego Cameron nie może zrobić następnych części?
Z trzech powodów:
1. Przede wszystkim, jak sam powiedział, nie ma pomysłu na nową część i jest przekonany, że nie zrobiłby jej lepiej niż T2.
2. Nie ma praw autorskich do Terminatora.
3. Jeśli zrobiłby nowego Terminatora i nie byłby on na poziomie T1/T2 straciłby na marce. Większość fanów Terminatora nie polubi żadnej nowej części. Na nową część Camerona polecieliby jak informatyk na chętną niewiastę, ale po seansie znów byłoby narzekanie, że film był do dupy. Znacznie przyjemniej jest żyć ze świadomością, że jakaś tam banda fanatyków uważa go za "legendę Terminatora" niż jakby ta sama banda fanatyków stwierdziła, że kiedyś był geniuszem, a teraz jest takim samym efekciarskim badziewiarzem jak inni.
Dzięki bogu Terminator Genesys to nie kontynuacja ale inna seria, trylogia. Wolę oryginalne Terminatory Jamesa Camerona a przede wszystkim liczę na jego T3. Mówi się, że JC raczej nie nakręci kolejnej odsłony. Kto to wie bo "są na świecie rzeczy o których się filozofom nie śniło" (William Shakespeare). David Lynch gadał identycznie.. nie nakręci nowego sezonu Twin Peaks (1990/91), że sprawa zamknięta i tak przez 25 lat a tu boom. Mamy rok 2015 i szykuje się kolejny, 3 sezon.
Cóż, jeśli James Cameron jednak kiedyś nakręci własne T3 to film obowiązkowo będę musiał obejrzeć. Mam nadzieję, że jeśli do tego dojdzie to i Brad Fiedel wróci i zajmie się muzyką w tym filmie :)
Również czekam na nowy Twin Peaks. Ponoć były problemy ze stacją telewizyjną, ale mam nadzieję, że Lynchowi się uda zrealizować 3 sezon. Liczę na powrót tamtego, dziwnego, klimatu.
Dogadali się...na dodatek ma powstać nie 9 odcinków tylko 18 - powodem jest za duży skrypt opisujący daną sytuacje, daną postać gdzie w 9 odcinkach nie mógłby tego zrealizować. Potwierdzone przez Sherilyn Fenn i Sheryl Lee na Twin Peaks panel at Crypticon w Seattle (2015)
http://welcometotwinpeaks.com/news/18-new-twin-peaks-episodes-angelo-badalamenti -washington-state/
Dokładnie, zamknął swoją wizję na drugiej części i koniec tematu, gdyby miał prawa to i tak wątpię by wrócił do Terminatora. Teraz ma swój pomysł na Avatary, a co z tego wyjdzie zobaczymy.