PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512784}

Terminator: Genisys

Terminator Genisys
2015
6,1 73 tys. ocen
6,1 10 1 72551
4,0 36 krytyków
Terminator: Genisys
powrót do forum filmu Terminator: Genisys

Podczas oglądania filmu Terminator Genesys ,będąc już od jakiegoś czasu uczulonym na muzykę filmową w pewnym momencie usłyszałem coś czego nie doznałem nigdy wcześniej.
Muzyka którą usłyszałem była wyjątkowa i charakterystyczna jak nigdy dotąd.
Muzyka ta wzbudziła moje emocje do tego stopnia ,że musiałem za wszelką cenę , poznać tytuł tego utworu który usłyszałem,ale wytrzymałem do końca filmu.
Już na początku wiedziałem ,że kompozytorem do tego filmu jest Lorne Balfe,ale dźwięki które słyszałem i charakterystyka utworów podpowiadała mi ,że ma coś z tym wspólnego Hans Zimmer.
Wkrótce przeglądając napisy początkowe filmu zauważyłem ,że producentem muzyki do tego filmu jest właśnie Hans Zimmer, wtedy wszystko stało się jasne.
Oczywiście przesłuchałem cały album do Terminator Genesys i muszę przyznać,że do dziś jest to dla mnie jeden z lepszych soudtracków jaki słyszałem do tej pory.
Szczególną uwage i ogromną sympatie dażę dwa utwory What If I Can't oraz Fate and Hope są bardzo przyjemne dla ucha i wzbudzają bardzo pozytywne emocje.
Jednak tak szczerze to podczas oglądania filmu te dwa utwory po prostu wbiły mnie w fotel. Przesłuchiwałem całą scieżke dźwiękową do tego filmu wiele razy i za każdym razem coraz bardziej pozytywne mam odczucia ,jakby za każdym razem podobała mi się ona jeszcze bardziej.
Nawet teraz leci ona w moich uszach,szkoda tylko że tej pięknej muzyki nie docenili inni i zresztą całego filmu.
Fala krytyki jaką otrzymał ten film jest pewnie powodem niedocenienia również muzyki.
Pytanie tylko brzmi jakie zdanie mamy my na ten temat czy sądzimy tak samo?
Dla mnie film Termiantor Genesys długo mi zapadnie w pamięci bo oglądałem go kilka razy i bardzo mi się podobał i dobrze się czułem po seansie tego filmu,a muzyka Lorne Balfe dodatkowo produkcji samego Hansa Zimmera jest kwintesencją tego filmu.
Lorne Balfe zadbał o niesamowitą prezycje jezeli chodzi o płynność i kolejność dźwięków, mamy tu do czynienia z bardzo trafionym rytmem,ponieważ wtedy kiedy oczekujemy danego brzmienia to się właśnie ono pojawia i myślę że to właśnie naturalność i oryginalność jest sukcesem tego kompozytora.
Dodatkowo często pojawiająca się melodia jest główną energią tego filmu,a istota polega na tym ,że chcemy więcej i dostajemy to w dodatku w odpowiednim momencie.
Terminator Genesys to typowy przykład ,jak można pięknie komponować muzykę z filmem.
Dlatego uważam tą muzykę za jedną z najbardziej niedocenionych ostatnich lat .
Serdecznie polecam sam film i muzykę z najwyższej półki.
10/10