PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512784}

Terminator: Genisys

Terminator Genisys
2015
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72496
3,9 33 krytyków
Terminator: Genisys
powrót do forum filmu Terminator: Genisys

Jednak profanacja

użytkownik usunięty

Nie powiem, było tu parę ciekawych pomysłów, a Arnold nadal w formie. Pochwalić też mogę efekty specjalne i J.K.Simmonsa. Ale to tyle. Bo tak film to męczący bigos różnych wątków ze stosunkowo niewielką ilością akcji, nieciekawymi postaciami i pełen nudnych schematycznych dialogów (np. "To dobry człowiek" "Wiem" - ile razy to słyszeliście). I jeszcze ta obsada. Kyle Reese to tępy, nudny kloc na sterydach, a Sarah Coonor to śmieszna siksa, u której aktorstwo polegało głownie na rozszerzaniu oczu i ust. Dlatego błagam, niech już to zostawią. A jak już musicie to dalej doić, to dajcie chociaż "prequel" jedynki z tą wojną z maszynami z roku 2029. Tylko porządną, a nie takie jak to spedalone badziewie z tym drewnem Worthingtonem.

ocenił(a) film na 6

W pierwotnym zamyśle to miała być ta przyszłość, tylko coś się tam w ekipie posypało, dlatego zrobili tak, a nie inaczej.

Masz rację, ale czy ja wiem, czy tak mało akcji? Wręcz przeciwnie- najpierw wojna z maszynami, potem ucieczka przed T-1000, walka między Arnoldami, kolejne starcie z T-1000 i T-800, potem jakieś 20 minut spokoju (ekspozycje, naukowe mambo jambo, kolejne przenoszenia w czasie, scena w szpitalu), a przez resztę filmu walka z T-3000 :P Chyba właśnie jest najwięcej scen akcji w całej serii, tylko mało co zapada w pamięć ;)