PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512784}

Terminator: Genisys

Terminator Genisys
2015
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72496
3,9 33 krytyków
Terminator: Genisys
powrót do forum filmu Terminator: Genisys
ocenił(a) film na 8
TheAmazingPudding

Zacytuję moją quasi-recenzję ;)
Ależ się świetnie bawiłem na tym filmie! Emotikon smile Nie jestem fanem Terminatorów - trójkę obejrzałem prawie 10 lat po premierze, czwórkę w zeszłym roku - ale jestem po prostu zachwycony tą częścią i banan długo utrzymywał się na mojej twarzy. Emotikon wink Po niezbyt przychylnych recenzjach krytyków pozytywnie się rozczarowałem, ponieważ okazało się, że jest to świetna komedia sensacyjna. Twórcy filmu cały czas puszczają oko do widza. Jest w nim sporo absurdów i dziur fabularnych (zakrzywienia i nakładanie się na siebie czasoprzestrzeni i takie tam ;)), ale sposób w jaki je ukazano praktycznie nie raził. Jedyne co było trochę męczące to setny raz zabijanie tego samego terminatora, który i tak wciąż odżywał, ale taki to już urok tej serii Emotikon wink. Faktem jest, w co mocno wątpiłem przed seansem, że Arnie skradł cały film. Jego onelinery są po prostu rewelacyjne i do tego odgrywanie drewna, które w praktyce było najmniej drewniane z całej obsady. Emotikon grin Emilia Clarke ♥♥♥ - przepraszam, że twierdziłem, że na zwiastunie wypadła przeciętnie. Chyba jednak będę musiał się przełamać i zacząć oglądać grę o tron. ;( Podsumowując: jeśli oczekujecie komedii ze świetnie nakręconymi scenami akcji i nie macie bólu dupy, że to marnowanie czasu, a nie ambitne kino Tarkowskiego, to zapraszam do kina. 8/10