PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512784}

Terminator: Genisys

Terminator Genisys
2015
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72496
3,9 33 krytyków
Terminator: Genisys
powrót do forum filmu Terminator: Genisys

Totalny gniot

ocenił(a) film na 1

Nie wiem, czy trzeba to jeszcze pisać, ale gdzieś muszę wylać swoje żale. Ten film to totalny gniot i żenada., czegoś aż tak złego nie spodziewałem się obejrzeć. Fatalny dobór aktorów z kina klasy B, totalnie nudni i bezpłciowi, a wybór aktora grającego Johna to jakaś pomyłka, tak złego doboru roli nie pamiętam w żadnym filmie, a szpetna facjata aktora grającego go będzie prześladować mnie w sennych koszmarach... Większość scen i akcji była bezczelnie głupia, nawet jak na kino akcji, większość filmu strzelałem sobie facepalma nie mogąc pogodzić się, że z Terminatora zrobiono film, który mógłby reprezentować kanały tv4 i tv6 ze swoimi durnymi akcyjniakami dla roboli oglądających telewizję przed snem z piwem w ręku. Scena z helikopterem pikującym w dół obok wieżowca i wzbijającym się kilka metrów nad ziemią ostatecznie zabiła mój mózg. Tylko bez argumentów, że to tylko kino akcji, bo nowego Mad Maxa dało się obejrzeć bez martwicy mózgu.
Zero jakiegokolwiek klimatu, a nawiązania do poprzednich filmów są tylko po to, żeby ten film miał jakikolwiek związek z serią, mnie bardziej męczyły, niż bawiły. Dla mnie ten film nie powinien w ogóle powstać, nie pod takim legendarnym tytułem, z którego zrobiono papkę. Ale nawet, gdyby ten film nie miał Terminator w nazwie, dostał by ode mnie 3/10, ale za ostateczne pogrzebanie marki dostaje soczyste 1.