PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512784}

Terminator: Genisys

Terminator Genisys
2015
6,1 73 tys. ocen
6,1 10 1 72551
4,0 36 krytyków
Terminator: Genisys
powrót do forum filmu Terminator: Genisys

maszyna CZASU

użytkownik usunięty

Na ich miejscu skonsultowalbym taka maszyne z fizykami, tak jak Nolan o cxarnej dziurze.
Po prostu konsultacja z fizykami na temat mozliwego/ prawdopodobnego wyglądu, a nie tak wypie**** z prostego.

Np z: Kip thornem, Hawkingiem.

ocenił(a) film na 7

No tak bo przeciez "Fizycy" :D Wiedza jak bedzie wygladac maszyna czasu (ot glupi ja zapomnialem ze przeciez CIA juz dawno ma taka od kosmitow) Boze!! widzisz i nie grzmisz!!!!!

użytkownik usunięty
Sabcio1234

Albo masz cos mądrego do napisania, albo nie piszesz nic.

ocenił(a) film na 7

i vice versa drogi kolego i vice versa

użytkownik usunięty
Sabcio1234

Gdzies ci odpisalem?

ocenił(a) film na 3

Generalnie maszyna z trailera przypomina oryginalny pomysł Camerona z T2. Są dostępne artworki na których widać platformę z trzema współosiowymi wirującymi okręgami. Ostatecznie Cameron nie wykorzystał pomysłu ze swojego scenariusza, ale sama koncepcja maszyny czasu w nieco zmienionej formie pojawiła się w filmie Kontakt już jako maszyna do podróży czasoprzestrzennych.

Kontakt oparto na powieści Carla Sagana, a ten napisał ją po konsultacji z wieloma naukowcami, tak by podróże międzygwiezdne były możliwie jak najbardziej zgodne z faktami naukowymi. Skoro w tym filmie maszyna do podróży międzygwiezdnych to kalka pomysłu Camerona, to widać sam oryginalny pomysł nie jest widocznie taki zły.

i kto się kłóci?

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

Ten kto zaczyna klotnie

Czyli nie ja, co sam przyznałeś. Czyli ty.

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

w tym temacie żadnej klotni nie zaczelem, probuj dalej, moze sie bardziej dowartościujesz :P
pokazujesz jaki jesteś łażąc za mną..... nolife taki jak ja

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4

W interstellar to Nolan chyba sie kontaktowal z fizykami na lekcji fizyki w gimnazjum...