PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=992}

Terminator 2: Dzień sądu

Terminator 2: Judgment Day
1991
7,6 274 tys. ocen
7,6 10 1 273984
8,3 52 krytyków
Terminator 2: Dzień sądu
powrót do forum filmu Terminator 2: Dzień sądu

Witam, posiada ktoś to wydanie Blu-Ray i mógłby potwierdzić czas trwania, czy na prawdę jest 137min? Wydaje się że jest to wersja kinowa i taką właśnie chciałbym kupić ale nie dowierzam

http://www.kinoswiat.pl/bluray_terminator2.php

ocenił(a) film na 8
lesiu234

Wersja zepsuta przez Camerona nazywa sie "skynet edition" i ma 2:36 - wiec 137 min (2:17) to pewnie kinowa wersja, ta lepsza.
Chyba ze nie wliczyli napisow po prostu.

rembal

Terminator 2 Skynet Edition na Blu-Ray ma do wyboru wersję 137, 153 lub 156 minut i to wydanie już mam tyle że napisów ani lektora tam nie ma. Teraz jak zobaczyłem że jest polskie wydanie Blu-Ray to chciałem kupić ale najpierw muszę się upewnić że będzie to wersja kinowa 137min bo reżyserskiej czyli zepsutej nie chcę. Kiedyś kupiłem DVD z tym filmem, na okładce było napisane 137min a w rzeczywistości było 153min więc nie wierzę w to co jest napisane na okładce. Muszę poczekać aż odpowie mi ktoś kto już kupił to wydanie Blu-Ray i sprawdził czas trwania

ocenił(a) film na 9
lesiu234

jak dotąd te wydania dvd to były te z wersją wydłużoną. Nie podoba mi się ona - te dodatkowe sceny wystarczyłyby mi jako dodatki, niepotrzebnie psują film, bo nic nie wnoszą.

jasiu15

dowiedziałem się z innego źródła że polskie wydanie Blu-Ray od Kinoświat które jest teraz w sprzedaży to wersja kinowa co mnie bardzo cieszy. Muszę kupić

ocenił(a) film na 10
jasiu15

Niektóre wnoszą. Np. wiemy skąd T-1000 po pierwszym pościgu wziął nowy radiowóz. Bez wersji reżyserskiej nie wiedziałem, że Miles detonuje ładunki w Cyberdyne za pomocą fragmentu procesora (którego rozłupał siekierą). A także pokazano usterki T-1000 po pobycie w płynnym azocie. Ale zgadzam się, że scena w domu Milesa, uśmiech terminatora, czy przedłużona rozmowa Johna z Terminatorem gdy jadą za Sarą, która szykuje się do zabicia Dysona rzeczywiście zbędne.

ocenił(a) film na 10
lesiu234

nie ma jest tylko Terminator_2--Extended_Special_Edition,bez lektora i słusznie przynajmniej nikt nie zjebie

ocenił(a) film na 10
bajla1987

2:35:52

bajla1987

no dobrze ale napisałaś/eś mi o jakimś innym wydaniu bo to o którym ja piszę ma do wyboru lektora. Z innego źródła dowiedziałem się że czas trwania to 136min 35sek więc jest to wersja kinowa (do wyboru lektor lub napisy)

ocenił(a) film na 9
lesiu234

Jaka scena jest dodana pomiędzy wersją 153 a 156 min ?

simon3333

nie wiem

użytkownik usunięty
lesiu234

T-1000 przeszukujący pokój Johna i happy end ze starą Sarą na placu zabaw.