7,4 8,7 tys. ocen
7,4 10 1 8661
7,7 3 krytyków
Terminator II
powrót do forum filmu Terminator II

Ahh, what a movie... Jak to mawia klasyk.

Nie taka znów odległa przyszłość, Włochy. Skażenie powietrza zdziesiątkowało ludzkość. Na dodatek w podziemnym kompleksie położonym pod Wenecją zaginęła grupa naukowców. Na ratunek rusza elitarny oddział Marines, nasi dzielni bohaterowie jeszcze nie wiedzą z czym przyjdzie im się mierzyć. W tym momencie na scenę wjeżdża "Obcy: Decydujące Starcie", dosłownie kopiuj - wklej, tylko zamiast obcych mamy mutanty wyglądające jak skrzyżowanie Man-Thinga z potworem z Czarnej Laguny. Bo czemu nie? Twórcy tego arcydzieła kinematografii postanowili jeszcze utrudnić życie naszym Marines posyłając za nimi Terminatora

ocenił(a) film na 4
nightmare_1985

Ahh, takie rzeczy to tylko od duetu Mattei - Fragasso. Włoski trash z najwyższej półki. Prawdziwy festiwal cringu, złego aktorstwa, głupoty i kiepskich efektów. Fani "złego kina" powinni być zachwyceni, ja bawiłem się naprawdę dobrze. Niezamierzony przez twórców humor jest tutaj absolutnie nie do przecenienia.

PS. Jeśli ktoś chciałby postawić sobie to arcydzieło na półce to najlepszą opcją jest piękny remaster od Severin Films. Co prawda trzeba sięgnąć aż do USA ale za to wydanie zarówno DVD jak i Bluray jest "region free" więc bez przeszkód odpalimy film na europejskich odtwarzaczach.

nightmare_1985

a nie wiesz może gdzie można obejrzeć z polskimi napisami online?

ocenił(a) film na 4
RobertasSvistakov

Z napisami to niestety nie wiem. Ja oglądałem na YouTube po prostu, po angielsku ale dialogi nie są skomplikowane.

nightmare_1985

tę wersję znalazłem ;) mam 90 pozycji 'do obejrzenia' których nie mogę znaleźć od kilku lat ;P ale uważam, że mój angielski jest za słaby, żeby oglądać filmy :(

ocenił(a) film na 4
RobertasSvistakov

YouTube to dobre miejsce na polowanie na różne unikatowe filmy. Ludzie wrzucają tam czasem prawdziwe cuda. Co do angielskiego daj szansę "Shocking Dark", nawet ze słabym angielskim spokojnie ogarniesz.