może mi ktoś powiedzieć gdzie znajdę podobne tego typu dokumenty??nie wiem czemu
dokument jest tak słabo oceniany ..znakomicie wszystko przedstawione..nie ma
wątpliwości..ciekawi mnie co Martyn robi w tej sprawie..są moze jakieś kontynuacje??nadal
nagrywa wyprawy??jeżeli znacie podobne dokumenty prosze o podanie ;)
ja oceniłem 5/10, dokument jest stronniczy, brakuje mi wypowiedzi innych osób na ten temat, chociażby naukowców czy kogoś z NASA.
no z wypowiedzi Martyna Stubbsa wynika, że nie chcą nawet tego komentować. nie wiem już o co chodziło, ale raz jak Martyn miał prezentować filmy i zdjęcia przedstawiające pierwszy i drugi fenomen kosmiczny to jakiś koleś z NASA (dobrze pamiętam? :P) wstał i wybiegł bez konkretnej przyczyny. a tak to przecież co chwila są puszczane rozmowy między kosmonautami oraz ludźmi z centrum kontroli lotów (tak to się zwie? xD) i tak naprawdę sami nie wiedzą do końca co to jest. raz mówią o kryształkach, raz o śmieniach a innym razem zwyczajnie o jakich obiektach i zmieniają temat albo każą wracać do roboty. jest też rozmowa z niejakim Guido Nigro, dyrektorem radioteleskopu SETI w jakimś obserwatorium w zachodniej Australii. mówi, że materiały robią wrażenie i że warto je dokładnie zbadać nawet pod kątem tego, czy to świadome/żywe obiekty.
co do samego dokumentu to w sumie nie robi najgorszego wrażenia biorąc pod uwagę, że to (jakby nie patrzeć) pół-amatorski film. przyznam, że brakowało mi konkretnych wypowiedzi prawdziwych kosmologów, astrofizyków, to jednak nie uważam żeby film był stronniczy. sam Martyn podkreśla, że nie stawia teorii a'la "latające statki kosmiczne z zielonymi ludkami na pokładzie odwiedzają Ziemian", tylko stawia pytanie co to jest i dlaczego nikt po tylu latach nie jest w stanie podać pełnego wyjaśnienia tego co widać na nagraniach. co do 2 fenomenu to mi się wydaje, że to malutkie asteroidy coś a'la mikro asteroidy. z kolei te błyski, które widzą kosmonauci to podobno promieniowanie kosmiczne i to by pasowało. w jednym z dokumentów o Czarnobylu było o tego typu błyskach, które widzieli ludzi, i które nawet udało się zarejestrować na filmach z akcji ratunkowej. co do 1 fenomenu kosmicznego, czyli tych kulistych obiektów różnej wielkości, których trajektoria lotu zmienia się tak samo jak i prędkość z którą się poruszają to sam jestem bardzo ciekaw CO TO JEST. ;)
co do SETI to niestety ale jest to placebo, które Stany dały ludziom byśmy mogli się z "nimi" skontaktować. Niestety nie tędy droga. Oni nie kontaktują się droga radiową tak jak prymitywni ludzie :) Dla potwierdzenie tego co mówię, zwróć uwagę na logo NASA, Logo Rosyjskiej federacji Kosmicznej (roscosmos), Logo Japońskiej Federacji Kosmicznej, Korea PŁD, Indyjskiej, Chińskiej (astronaut center of china), Tajwańskiej, Malezyjskiej, Meksykańskiej, Irańskiej... reszty nie pamiętam.. (wszystkie loga są na google "grafika")
- wszędzie jest "wektor" inaczej "czerwona strzałka".. Komu lub czemu oddają taką cześć? :) O czym oni wiedzą a czego Nam nie mówią? :) Panowie troszkę wiedzy a po czasie sami stwierdzicie o czym mówią te filmy i co na nich jest...
Stary, jeśli chcesz to dam Ci tyle dowodów, że zmienisz opinię na 10/10. Jeśli przekonają Cię opinie Gordona Coopera, Buzza Aldrina, Nila Amstronga (pierwsi ludzie na Księżycu) Prezydenta Clintona, Prezydenta Regana ( który 3 razy poruszał ten temat na posiedzeniu ONZ), Prezydenta Nelsona Rockefellera, Prezydenta Jimmiego" Carter, Jr. Ministra Obroni Rosji, który potwierdził, że UFO istnieje oraz innych to napisz, gg: 2222563 dodatkowo dam Ci tytuły takich filmów po których bardzo szybko zmienisz zdanie.