PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=984}

Thelma i Louise

Thelma & Louise
1991
7,7 78 tys. ocen
7,7 10 1 78380
7,9 65 krytyków
Thelma i Louise
powrót do forum filmu Thelma i Louise

Ten film to klasyka, który udowadnia że szczera przyjaźń w życiu jest najważniejsza bez względu na wszystko co się stanie w naszym życiu. Powinni go puszczać w TV znacznie częściej niż np Kargula i Pawlaka:)

ocenił(a) film na 10
mohikanin

Zupełnie się zgadzam. No i jeszcze cudowny BRAD PITT. 10/10

ocenił(a) film na 8
mohikanin

Przyjaźń jest ważną wartością, ale ni zapomnijmy, że była podstawą polskiego komunizmu. W PZPR (obecnie SLD) można było znaleźć wielu przyjaciół, którzy zawsze się trzymali i pomagali sobie w potrzebie. Pamiętajmy więc, że przyjaźń rodzi nie zawsze dobro!

ocenił(a) film na 9
wojtekrot

co to wnosi akurat do dyskusji o TYM filmie???????!!!!!! please

ocenił(a) film na 9
mohikanin

Oczywiście ze powinien częściej lecieć w tv, ludzie oglądają go i podoba im sie bez względu na wiek, a jak go ktoś nie zna z przeszłoścI to czasem trudno trafić na takie perełki przy zalewie nowych produkcji. Pamiętam ze oglądałam to dawno temu, jeszcze dość młodym dziewczęciem będąc i byłam zachwycona, potem kiedyś przy okazji z siostra i mama, i mama mówiła, że to tez jeden z jej ulubionych a szczególnie ostatnie sceny - zaskoczyła mnie tym pozytywnie ;))))

ocenił(a) film na 10
mohikanin

Podzielam dobry człowieku twoje zdanie...ten film ma specyficzny klimat ! Przyjaźń na śmierć i życie. Ich podróż jest niesamowita, zaczęło się od małego wypadu poza miasto...a skończyło !? Powiem wam szczerze moi drodzy...za każdym razem po obejrzeniu tego filmu mam ochotę wsiąść w auto i pojechać w nieznane, byle jak najdalej ! Pozdrawiam fanów :D

użytkownik usunięty
Haun85

To taki film nie tylko o przyjaźni, ale też o potrzebie wolności i cenie jaką trzeba za totalną wolność zapłacić, bo okazuje się, że chyba w dzisiejszym świecie ona nie istnieje i pragnienie wolności totalnej kończy się tragicznie. Przyjaźń, wolność,godność do samego końca. Też pozdrawiam fanów.

ocenił(a) film na 10
mohikanin

Nie pamiętam za bardzo, żebym się na filmach wzruszał ale końcówka mnie tak rozwaliła, że się popłakałem troszkę. Cały czas miałem nadzieję, że im się uda ale pod koniec zacząłem kojarzyć pewne fakty, że gdzieś coś takiego już widziałem. !SPOILER! Jak dojechały do przepaści to już wiedziałem co się stanie. Podobnie się czułem przy przeczytaniu Króla Szczurów i Lotu nad kukułczym gniazdem.

Asmodeusz_Seth

Dodałbym jeszcze do kolekcji "Znikający punkt" Richarda Sarafiana.

mohikanin

Nasuwa mi się na myśl pan Pershing kiedy tańczy przy utworze dr Albana - It's my life: http://www.youtube.com/watch?v=gGogVvvd884
Ludzie zawsze będą dzielić się na tych którzy żyją szybko i umierają młodo oraz resztę, która często na nich pracuje.

ocenił(a) film na 9
czerstwy

Boże, jak dobrze, że są ludzie, którzy myślą tak jak Wy. Widziałam ten film kilka razy i należy do moich ulubionych. Przyjaźń, wolność, godność - to takie rzeczy, z których istnienia nie zdawałam sobie sprawy przez krótką część mojego życia. Ale jak do nich dorosłam, to nigdy nie chciałam być z powrotem dzieckiem. Takie filmy pomagają dorosnąć...

ocenił(a) film na 9
walker_fw

Lepiej bym tego nie ujęła!