PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622564}

Thor: Mroczny świat

Thor: The Dark World
2013
6,9 199 tys. ocen
6,9 10 1 198652
5,8 64 krytyków
Thor: Mroczny świat
powrót do forum filmu Thor: Mroczny świat

Czy nie uważacie, że po tak spektakularnym zakończeniu czeka na nas kolejna część przygód
Thora? A może wszystko wyjaśni się w Avengers? Szczerze? Byłabym wniebowzięta, gdyby
okazało się, że powstanie 3 część filmu, bo po dzisiejszym seansie nie mogę wydusić z siebie
słowa. Film genialny, o wiele lepszy od 1. Jestem pełna podziwu.

użytkownik usunięty
chaba_baba

Będzie 3 .

ocenił(a) film na 7
chaba_baba

bedzie 3 czesc, jaimie alexnader potwierdzila

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Ktoś gdzieś wykminił, że z Sif zrobią Enchantess, że wścieknie się, że Thor jej nie kocha i wybrał Jane i stanie się jego przeciwniczką w myśl hasła: Jak ja go nie mogę mieć, nikt go mieć nie będzie... Nawet ciekawe, chętnie zobaczyłabym więcej Jamie Alexander w filmie, no i ona pasuje do Lokiego, a jak wiemy on i Enchantess stanowili niezły duet w komiksach :) Tylko skąd by wzięła supermoce...

użytkownik usunięty
maryskac

ale to ploty tylko ? :-) Mam nadzieję .

ocenił(a) film na 9

Tak, jakiś fan to wymyślił :) W którymś z wątków był link do easter eggs z TDW i tam to przeczytałam.

ocenił(a) film na 6
maryskac

Byłoby świetnie, Jaimie Alexander to wspaniała aktorka i jako Sif/Enchantress pasowałaby do Loki'ego. Było mi jej tak żal, jak zobaczyła Jane w Asgardzie. Tylko właśnie - skąd supermoce ?

ocenił(a) film na 9
assasymphonie

Czymś ją napromieniują i gotowe :) Ale wiesz to tylko fantazje fanów jak na razie :)

ocenił(a) film na 6
maryskac

Wiem, wiem ;) Ale to byłoby naprawdę niezłe.

maryskac

"Amora began learning magic as an apprentice of Karnilla, Queen of the Norns but was eventually banished. She continued learning magic on her own, notably by seducing others well versed in magic and learning their secrets. In time, Amora became one of the more powerful magic-wielders in Asgard, with her magical arsenal focused on (but not limited to) charming and mind-controlling people"

maryskac

Sif na Amorę to wspaniały pomysł !

ocenił(a) film na 8
Circus19

Nie!

Plishka

Tak, Królu mój !

ocenił(a) film na 8
Circus19

Nie!
Ty! Uważaj! Chcesz mieć mnie na sumieniu ?

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Tak tak tak ,już się ciesze co prawda przyjdzie poczekać ale na to co dobre warto czekać.

ocenił(a) film na 10
Dochuu

ciekawe w którym roku?

ocenił(a) film na 9
chaba_baba

3 część będzie na pewno - pokazała nam to sama końcówka i scena po napisach : D Zapowiada się, że będzie w niej dużo LOKIEGO <3

ocenił(a) film na 7
leonatte_16

Byłoby fajnie i generalnie wszystko na to wskazuje, jednak niedawno trafiłam na wywiad, w którym Tom wyraźnie podkreślił, że strasznie będzie mu brakować filmowej ekipy, premier na czerwonym dywanie, itp. Dał do zrozumienia, że jego przygoda z Uniwersum Marvela dobiegła końca, więc może się okazać, że w trzeciej części Thora - Lokiego nie będzie. W sumie, nie wiem czy zwróciliście na to uwagę, ale odniosłam wrażnie, jakby rola Lokiego była stopniowo umniejszana. Co jak co, ale spodziewałam się trochę więcej "Lokiego w Thorze" ;-)

ocenił(a) film na 8
rapi_aga

Niedawno czytałam wywiad z Tomem. Mówił, że podsuwa twórcą pomysły na wątki z Lokim w kolejnej części, więc będzie na 100%. Ciekawe czy twórcy ulegną fanom i stworzą film o Lokim ;)

ocenił(a) film na 7
KarolinaMovie

Bardzo bym się z tego powrotu cieszyła ;-)) Po prostu nie mogą tak tego zostawić! ;-))

Jeśli nie planują nakręcenia filmu o Lokim, lepiej niech zaserwują fanom sporą dawkę wrażeń przy kręceniu trzeciej części Thora i Avengersów, bo w Guardians of The Galaxy nie mamy co liczyć na powrót tej postaci. Szkoden, ale przyznam szczerze, że taki drobny powiew świeżości się przyda.

ocenił(a) film na 8
rapi_aga

Podobno nie będzie Lokiego w Avengers... http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Age+of+Ultron-2015-637247/cast Chyba najwcześniej pojawi się dopiero w 3 części Thora.

ocenił(a) film na 9
rapi_aga

Ale to niemożliwe, żeby go nie było..jak mówiłam, ostatnia scena końcowa wyraźnie podkreśliła, że będzie na pewno w 3 części. Mianował się przecież królem Asgardu :D
A Thor bez Lokiego to już nie Thor..

ocenił(a) film na 7
leonatte_16

Wiadomo. Ostatnia scena wyraźnie sugeruje, że Loki nie przepadł i jeszcze trochę namiesza ;-)) I oby mu się to udało! Nie bardzo wiem, jak chcą to rozwiązać... Przecież Loki nie może w nieskończoność udawać Odyna. Może rozegra to w ten sposób, że pod postacią Odyna - wygłosi mowę, w której przywraca do łask swojego młodszego syna, ofiarując mu tron, którego dobrowolnie zrzekł się Thor (wszak musi mieć swojego następcę) ;-] To na bank nie ujdzie uwadze Sif... Wyczuje podstęp i powiadomi Thora, który powróci z wielkim hukiem do Asgardu ;-))

Jak sądzicie? ;-)

ocenił(a) film na 9
rapi_aga

No może być coś w tym stylu, ze Loki w ciele Odyna sam się ułaskawi i mianuje królem (bo ja bym jednak chciała, żeby był królem pod postacią Lokiego, a nie Odyna) a Odyn gdzieś będzie gnił w celi... Ale na dłuższą metę to byłoby nudne chyba, bo może ewentualnie Thor przylecieć szukać ojczulka i znowu się będą z bratem naparzać... albo Loki może jakieś wojny prowadzić, żeby np. Jotunheim zniszczyć czy coś... Nie mam pojęcia co oni wymyślą...

ocenił(a) film na 7
maryskac

Też nie chciałabym, żeby Loki zasiadał na tronie pod postacią Odyna. Na dłuższą metę to byłoby nudne. Coś mi się wydaje, że jednak go zabił... Odyn miał naprawdę wielką moc, więc wątpię, aby Loki zdołał go pokonać i umieścić w lochu. Prędzej czy później, ktoś by o tym doniósł mieszkańcom Asgardu (np. jakiś więzień z celi obok). Wziął go z zaskoczenia (pod inną postacią), więc miał spore szanse... Mógł doskoczyć i szybko wbić mu sztylet. Raczej nie miałby przed tym skrupułów ;-)))

Również obstawiam próbę podbicia Jotunheim (jak mogłoby być inaczej!) i wywołania wojny. Thor się o tym dowie i znowu się zacznie ;-]

ocenił(a) film na 8
leonatte_16

Scena po napisach zapowiada Guardians of The Galaxy

ocenił(a) film na 8
kolan_q

Jeśli w niej będzie już Thanos i jego Rękawica Nieskończoności

kolan_q

bylam wczoraj w kinie i nie bylo sceny po napisach. :/

laudberry1

znaczy byla, ale tylko powrot Thora i to cos co latalo za ptakami

ocenił(a) film na 8
leonatte_16

Scena po napisach to druga część Avengers

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

Scena po napisach nawiązuję do Guardiansów i do avengersów 2 i 3, o ile mi wiadomo Thanos nie ma być ukazany w avengersach 2 więc to jest wszystko wprowadzenie do możliwej 3.

ocenił(a) film na 8
Fiflaq

A ja ostatnio czytałem w wywiadzie z Whedonem ze Thanos ma pełnić rolę głównego bossa w Avengers 2

ocenił(a) film na 8
leonatte_16

Poza tym Tom Hiddlestone ma podpisany kontrakt na 6 filmów, a na razie wyszły dopiero 3. Na pewno będzie :)

ocenił(a) film na 9
chaba_baba

3 część będzie na 100%, a nawet i więcej ;)

ocenił(a) film na 8
chaba_baba

Wiecie co to oznacza...spekulacje!! ;D
Ciekawe tylko ile każą nam czekać...o matko, aktorzy nam się zestarzeją xd.

ocenił(a) film na 5
chaba_baba

Po napisach jest dodatkowa scena, która sugeruje, że 3 cześć powstanie. Kto nie wyszedł na początku napisów, ten ją widział i wie o co chodzi.

ocenił(a) film na 8
Sony_West

Napisałem wyżej napisze i tu, scena po napisach zapowiada film Guardian of The Galaxy, który będzie latem 2014 w kinach.

ocenił(a) film na 7
kolan_q

Dokładnie, aktor grający tego Kolekcjonera z ostatniej sceny jest na liście płac Guardians (gra go Benicio Del Toro), była to więc raczej zapowiedź nie Avengersów ani Thora 3, a Guardians of The Galaxy właśnie.

BastradPL

Są 2 sceny po napisach.

ocenił(a) film na 5
neo_angin

a co było w tej drugiej scenie? Bo włączyli światło i wszyscy zaczęli wychodzić z kina, myśląc, ze to już naprawdę koniec.

Sony_West

Thor wraca na ziemię do Jane. Całują się i koniec.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Nie prawda bo był jeszcze ten stwór http://www.artofvfx.com/THOR/THOR_DD_VFX_02.jpg biegnący na Ziemi za latającymi ptakami :P

Nocnyelf95

Racja. Zapomniałem o tym całkiem.

Nocnyelf95

Ale ten biegajacy po ziemi, a nie w okolicach Jotumheimu, wydawal sie byc jakis... mniejszy.

ocenił(a) film na 10
jakasktosia

No był chyba jakiś mniejszy.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Bez jaj! Serio była druga scena? :O ja dotrwałam do pierwszej tylko haha :D

ocenił(a) film na 8
Agniecha

Moja kolezanka prawie sikala po nogach, ale ja twardo ja trzymalam bo juz wczesiej sie dowiedzialam ze beda dwie sceny.

ocenił(a) film na 8
majku4

muahaha :D spoko, kupię na DVD to zobaczę :P

ocenił(a) film na 8
Sony_West

To scena do drugiej części Avengersów

chaba_baba

Musi być 3 część, przecież zagadka z Odynem musi zostać rozwiązana ;)

ocenił(a) film na 10
Puchy11

Musi! Pewnie, że tak!)