To będzxie kolejny komedyjkowaty film sci-fi/fantasy, że w wiekszosci bedzie skupiał sie na scenach akcji i zabawianiu widza, a ja na nim.... ryczałam jak bóbr. Chyba mam coś nie tak z psychiką, bo na filmach typu "Szkoła uczuć" "3 metry nad niebem" "gdyby jutra nie było" i "Pamiętnik" (do obejrzenia których zostałam "zmuszona" na babskich wieczorach, bo byłam przegłosowana) zaczęłam usypiać w stanie lekko znudzonym. "Thor" to całkiem dobry film! Nie brałam go tak na poważnie początkowo... Jednak mam jakieś ale do tego filmu ... w czasach powstania komiksów nie było ani telefonów z aparatami ani facebooka... więc zdjęcie Thora z kawiarni raczej nie mogło by powstac :) Jednak podoba mi sie wygląd postaci :P I Asgard, i treść :D
Batman super (ten ostatni zwlaszcza)
Spiderman ujdzie ledwo co
Iron man bardzo fajny
Superman - nie tykam nawet kijem.
Thor, Avengers i Thor 2 - <3 <3 <3
to twoja opinia. batman (ten ostatni) mial swietną fabułe, i jak na kolesia w pelerynie cala ta otoczka jest super zrobiona, jest tak realistyczna, ze sam batman w Batmanie wydaje sie dziwadłem. A Iron man pozbwiony osobowosci? co ty gadasz? on ma wlasnie osobowosc, to trzeba umiec dostrzec najpierw. owszem jesk nikim bez zbroi ale bez niego tej zbroi by nie bylo...
Jesteś facetem więc zrozumiałe że on ci nie przypadł do gustu. Mnie jednak się podoba ta zarozumiałość, nie jest kolejnym z dupy wzietym zmutowanym do granic wytrzymałosci tworem, ktory tylko dzieki lateksowemu kostiumowi ma super moce. Ani też beznamiętnym tworem. On ma charakter, i to widac, tylko nie kazdemu pasuje.
Iron man jest na swoj sposob zabawny i czarujący, jako koles, tylko ten zwiazek z tą pepper zniszczył całokształt (w ogole jakiekolwiek "superbohater" + normalna kobieta to dla mnie kicz nad kiczami)
"w czasach powstania komiksów nie było ani telefonów z aparatami ani facebooka... więc zdjęcie Thora z kawiarni raczej nie mogło by powstac :)"
Ale akcja dzieje się współcześnie. :]
No tak, ale większość ekranizacji komiksów o superbohaterach przenosi fabułę we współczesne czasy. Inaczej ciągle siedzielibyśmy w latach 30.-tych i oglądalibyśmy Supermana dokonującego sabotaży w hitlerowskich obozach wojskowych. xD