PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Tak jak w temacie, kolejny film który osoby z wadą wzroku nie pozwalającą widzieć filmowego 3D będą mogły zobaczyć tylko na DVD/BR w domu na małym ekranie.

Jestem zażenowany taką polityką dystrybutorów filmów. I zaczynam mieć coraz większe obawy że coraz więcej filmów pozostanie mi i dużej liczbie osób do oglądania tylko na nośnikach a nie w kinie.

Zaraz na pewno ktoś powie, że można przecież iść na 3D i obejrzeć nawet nie widząc tego 3D. Niby racja, ale czemu mam oglądać film w okularach które przyciemniają obraz i do tego płacić więcej za coś czego i tak nie zobaczę ?

Najśmieszniejsze jest to że w innych krajach (czasami nawet bardziej rozwiniętych niż Polska jest wersja 2D i 3D a u nas tylko 3D.

Wstyd dla dystrybutorów, że próbują wcisnąć 3D kosztem reszty widzów którzy wolą z przyczyn od nich zależnych lub nie oglądać wersje 2D.

Tak dla ścisłości w zeszłym roku obejrzałem ok. 20 filmów w kinie i jedyny film którego nie udało mi się obejrzeć to był Resident Evil 4, bo był tylko w 3D. W tym roku miałem w planach też duża ilość filmów ale z tego co widzę prawie połowa jest w 3D i nasi kochani dystrybutorzy nie sprowadzą wersji 2D.