PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

... mitologię grecką (przerabianą kilka razy zresztą) i nordycką. Co myślicie o tym, żeby ktoś
zrealizował coś związanego z mitologią celtycką? :) W końcu jest bardzo ciekawa, a mało
ludzi jednak ją zna. Jakiś ciekawy film mógłby ją przybliżyć przeciętnym zjadaczom chleba ^^

ocenił(a) film na 6
Elliot

celcycka?

Elliot

Też uważam ,że jest bardzo ciekawa. Jednak wiadomo ,że Amerykanie robią takie filmy na siłę ,dla kasy. Chętnie zobaczyłabym na dużym ekranie również naszą ,słowiańską mitologię.

Nadine94

Byle nie coś pokroju wiedźmina który okazał się klapą

WildChild22

Jak tylko przypomnę sobie chociażby juz tylko filmowego smoka z Wiedźmina to mnie krew zalewa. >.< nie wiem jak oni mogli aż tak zniszczyć to dzieło.

ocenił(a) film na 7
Nadine94

Przecie była STARA BAŚŃ:))))Ale się uśmiałem.Dzięki wielkie:)

użytkownik usunięty
Elliot

Thor to nie jest mitologia nordycka, tylko komiks luźno na niej oparty, fakt, że mamy tu Asów i parę innych rzeczy związanych z samą mitologią północy, ale według mnie bardziej trzeba go traktować jako superbohatera niż skandynawskiego boga. Jeśli chodzi o mitologie celtów to rzeczywiście można byłoby nakręcić coś ciekawego.

ocenił(a) film na 6

Popieram pomysł, film oparty na mitologii celtyckiej mógłby być nader ciekawy, zawsze to jakaś odmiane od wszystkim znanych mitologii greckich i rzymskich, czegoś takiego (przynajmniej bardziej znanego, zrobionego na większą skalę) jeszcze nie było ;)