PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Ja nie rozumiem, jak przy takiej produkcji i takich pieniądzach firma, która tłumaczyła dialogi do napisów mogła dodać Thorowi nazwisko "Odinson". Przecież to jest debilizm, każdy kto chodź trochę kojarzy zrozumie, że Thor zawsze mówi, że jest "Thorem synem Odyna" a nie "Thorem Odinsonem"! Taki może mały szczegół ale dodaje albo raczej odejmuje on też jakąś kropelkę do klimatu :) A tak poza tym film mi się bardzo podobał i polecam wszystkim :)

Grzyb9k

haha, właśnie nie wiedziałam o co chodzi z tym Odisonem, bo to fakt, fatalnie to wyglądało. A nie wsłuchałam się w to wystarczająco, żeby skapować że to miał być "syn Odyna" ;p

ocenił(a) film na 7
claoodia_b

Nie wiem na oficjalnej stronie Marvela jest Thor Odinson. Wydaje mi się, że tak miało być przetłumaczone i basta. To w sumie tak jak z rosyjskimi zwrotami mówi się Michaile Iwanowiczu. Nie koniecznie Michaile synu Iwana i myślę, że w tym kontekście jest podobnie. Poza tym warto zauważyć, ze nawet sam wielki Odyn tytułuje tak Thor'a, a raczej nie mówił by do swego syna "THORZE SYNU ODYNA"... tak jarmarcznie.. Już lepiej "Thorze Odinsonie"
A zresztą pa licho z tym. Film był spoko w szczególności, że mogłem go obejrzeć sam. Byłem pod wrażeniem pustej sali, a zarazem rozczarowany, że na seans o 19 stawiłem się tylko ja.

No nic pozdrawiam serdecznie użytkowników filmŁEBA.