Który jest dla was bardziej pociągający ? Thor czy Loki?.Odpowiadajcie krótko.
Ja wybieram Lokiego ;)
Ogólnie to Loki (Tom Hiddleston 3:-D), uwielbiam ten jego nieco skomplikowany charakter. Ma coś w sobie interesującego. W Thorze wkurza mnie jego zachowanie, a przynajmniej na początku, kiedy kojarzy mi się z rozpuszczonym dzieciakiem.
Chris Hemsworth jest przystojny, choć, nie wiem czemu (bo nigdy jakoś nie miałam takich preferencji), według mnie Tom Hiddleston bardziej. Kwestia gustu ;).
Cóż, nie tylko dla dziewczyn... Loki XD Czarny charakter zawsze jest ciekawszy... głównie przez spaczoną psychikę u większości :) Zwłaszcza w ekranizacjach Marvela, nie ważne , czy Joker, czy Williem Dafone z Spider-Mana ;D
Och zdecydowanie Loki, za genialny czarny charakter, no i oczywiście ubóstwiam Tom'a za wygląd :)
LOKI! Chris jest bardzo przystojny, nie zaprzeczam, ale od kiedy pamiętam, bardziej pociągają mnie czarne charaktery :P
Mam słabość do "bad-assów", ale tym razem wybieram Thora. Po części dlatego, że jestem szatynką i wiadomo - wybiera się przeciwieństwo, a po drugie uwielbiam mitologię a w mitologii (tak jak w historii) zawsze mam większy szacun do tych dobrych i sprawiedliwych
IMO niestety żaden z tych panów nie jest pociągający. Thor niby ma wygląd, ale NIC intrygującego w sobie. Zatrważająco prosta osobowość, naiwność, arogancja i buńczuczność. Z kolei powierzchowność Lokiego pozostawia wiele do życzenia. A i z charakteru zbyt zepsuty, zaborczy, niepewny. Może mały plusik za odrobinkę tajemniczości...taki tyci.
Jeśli chodzi o osobowość Thora, to masz 100% racji. Jest po prostu irytujący i nudny.
A wlasnie ze fajnie jest pokazany charakter , nie jest ani nudny ani irytujacy . Arogancki, agresywny, męski ...tak przedstawiany jest Thor i tak zostal odegrany. Ja go uwielbiam ;)
Spoko, przecież nie bronię;) Mnie Thor jako osobowość raczej męczył, ale to mnie, jeśli Ty uważasz inaczej - tyż dobrze:)
Nie mam najmniejszych wątpliwości - Loki! Jakby zbierał na nowo armię, to bym do niej dołączyła. Jest o wiele ładniejszy od Thora, ma ciekawszą osobowość i świetny strój. Nie jest jakimś glupim mięśniakiem.
Mam nadzieję, że to o głupim mięśniaku to nie było o Thorze. ;) To który z nich jest bardziej urodziwy jest kwestią gustu, Loki jest nieco androgeniczny a jego brat to taki męski mężczyzna od stóp do głów. Nie nazwałabym go jednak mięśniakiem z płytką osobowością, w odróżnieniu od Lokiego ma wysokie poczucie moralności i obowiązku, nie wspominając o umiejętności wybaczania, miłości i zaufania do innych (może nauczył się tego trochę za późno, żeby pomóc młodszemu bratu, ale przynajmniej próbował). Thor ma wszystkie cechy, żeby zostać dobrym władcą. Pomimo przyjaznego nastawienia i traktowania przyjaciół bez wyższości ma w sobie coś królewskiego i taką elegancję (Jane na to leci). No i ten uśmiech i ciepłe spojrzenie.
Ale to nie jest życie, to jest świat Marvela, więc wybacz Thor:
Loki, mój ci on.
No, masz rację Thor ma wiele zalet i ma charakter taki, jaki powinien mieć mężczyzna, z którym kobieta chce sobie układać życie, ale prawdziwy urok posiada tylko nasz Loki. Thor z tępego mięśniaka zmienia się trochę w takie "ciepłe kluchy", a jego braciszek ma swój charakterek i do tego jest uroczy.
Ale takie cechy charakteru są nuuudne. Jest przewidywalny i nie dodaje dynamiki akcji bo dodają ją zawsze czarne charaktery bez których nie wyobrażam sobie filmów.
No cóż za intrygujący temat debaty.Zwłaszcza na forum o filmach.Porażka.To może przy każdym filmie dołaczymy taki temat rozmowy,skoro kilka setek ko0mentarzy wygenerowali forumowicze filmwebowcy...ale co ja tam wiem...młode pokolenie,inne wartości i estetyka,co nie?No raczej.... ;-(
Pozdrawiam serdecznie,hej
Więc Loki ,Loki i jeszcze raz Loki. Ale mnie trafiło ,aż wstyd żeby tak zwariować .
Thor. No, Loki nie mój typ, po prostu. Zawsze mi się podobali blondyni o jasnych oczach, byle nie za "słodcy" [vide - Bradzio Picio]. Chris nie jest idealny, nie ma rzeźbionych rysów itd., ale do mnie trafia bardziej, niż szczurkowaty Loki - bez urazy dla aktora i jego fanek. Bo Loki zagrany jest świetnie, tylko jako mężczyzna nie w moim guście.
Thor jest przystojny..Loki jest intrygujący
I oprucz ładnych oczu tego pierszego...wole Lokiego. Ale nie przyznaje ,że jest pociągający,bo żaden nie jest . Ma poprstu w sobie coś interesującego,w Thorze nie widze żadej tajemnicy. Loki to cała otchłań tajemnic
;)
Loki. Nie lubię typowych mięśniaków, wolę szczupłych i intrygujących. Oczywiście inna sprawa to charakter obu postaci, Thor jest mężny i dzielny (czyli ma bardzo pozytywne i męskie cechy), a Loki dwulicowy i nieco niestabilny psychicznie, cóż... Ale aktor jest boski! (;
Oboje są wspaniali, nie umiałabym wybrać ;-) Thor ma nieziemskie oczy ! Loki znów zadziorny, czarny charakterek, który bardzo mi się podoba. Zatem głos na Lokiego !
Jeśli chodzi o postać, uwagę bardziej przyciąga Loki. Jeśli jednak chodzi o wygląd w realu i filmie, to bez porównania Thor, czyli Chris :D