okradają nas, zabijają nas, manipulują nami, w filmie widać od razu że i takie rzeczy dzieją się w Polsce, nastawianie ludzi przeciwko sobie przez dwie duże partie polityczne, gdzie zamiast otworzyć oczy każdy był zaślepiony słowami takimi jak Pisuarami czy bul Komorowskim itp., a nikt nie zauważył tego jak media i rząd nami manipuluje---dam kilka przykładów, i od razu zaznaczę że nie jestem za żadną partią polityczną---- w mediach po katastrofie smoleńskiej non stop mówili o winie pilotów, o tym kto był a kogo nie było w kokpicie a czemu nie odpowiadali na tak proste pytania np.. co stało się z kokpitem?? który widać na pierwszym filmie nakręconym przez Ukraińca Kolę?? (widać kokpit na początku filmu po lewej stronie a po prawej jest tył samolotu) =nawiązuje tu do tegoż filmu gdzie była sprawa WTC -dlaczego samolot spadając z tak małej wysokości rozbił się na kawałki?? i czy to teoria spiskowa? nie- to są tylko proste pytania kto mi na nie odpowie? kto pyta ten nie żyje-tu nie chodzi czy to był zamach każdy ma swoje poglądy chodzi o proste odpowiedzi które okazują się jednak zbyt trudne by o nich mówić- następnie najnowsza info o korupcji w PSL-u w mediach trąbili przez chwilę bo zaczęli gadać o przecież "ważniejszej" sprawie alkoholu czy ma być sprzedawany na stacjach benzynowych czy nie. Tak było zawsze, jest i będzie. Zawsze będziemy faszerowani głupotami a nie najistotniejszymi rzeczami. Film pokazuje jak nami manipulują, jak nas podzielają, w Polsce ludzie też są bardzo podzieleni jak myślicie komu na tym zależy?? i dlaczego tak się dzieje? Film pokazuje prawdę dlatego daję 10/10
na niektóre pytania nie ma niestety odpowiedzi, życie pokazuje nam jakie potrafi być brutalne, zgadzam się bardzo dobry film
ile ty masz lat dziewczynko ze wierzysz w takie bzdury ? Moze czas zaczac czytac ksiazki i ograniczyc ogladanie PARAdokumentow na youtube !
a ty ile masz lat, że jesteś taki naiwny i do tego ślepy, wierzysz we wszystko co ci media do główki wbijają, i w tym kraju, tak jak ze śmiercią Leppera, Smoleńskiem, szyfrantem zielonką, dyrektorem Kancelarii Premiera Tuska gen.Sławomirem Peteleckim, i wieloma innymi którzy ostatnio tylko samobójstwa popełniają. Już nie mówiąc o tym jak nas okradają. Ale jak Tobie to pasuje i sam nie masz pojęcia co tak na prawdę się dzieje to jest twoja sprawa
Dobrze piszesz:) Jak ktoś jest ograniczony i pozostaje w tym samym miejscu postrzegania świata/ myślenia to dyskredytuje innych o odmiennych poglądach.
ja nie wierze w to co media mówia - sprawdzam wszystko po kilka razy. SPRAWDZ sobie skad sie wywodzi taka rzekomo prywatna niezalezna TV jak TVN. Ja opieram sie na faktach, nauczyly mnie tego studia prawnicze - a zeby oceniach obiektywnie potrzebujesz dużo dowodów.
DLATEGO SPRAWDZILEM OBIEKTYWNOSC TEGO FILMU i jest bardzo subiektywny - zgodze sie z tym co mówi D_Shimoda że fiuilm pozwala spojrzec na swiat z innej perspektywy ale zapytam sie z jakiej? JESTES TYM CO CZYTASZ LUB TYM CO OGLADASZ . NAWET SOBIE NIE ZDAJECIE SPRAWE JAK OGROMNE SA DZISIAJ ZAGROZENIA DUCHOWE (odsyłam tutaj do Jezuity Aleksandra Posackiego)
Pozdrawiam, wszystkich i na prawde nie bede tu za duzo pisał bo nie mam czasu na takie pierdoły.
Obejrzałem dużo filmów paradokumentalnych jak Zaitgeist jak Thrive jak Secret - zdaje sobie sprawe ze jest tam wiele prawdy przemiaszanej z kłamstwem ( kłamstwem np jest wskazanie religi chrześcijańskiej jako mafi wyzyskującej $$$ etc itd)
Hahaha. Ziom, zacznij od oglądania innego kanału niż TV Trwam, może uda Ci się trochę poszerzyć horyzonty.
Nawet jeżeli masz rację, powinieneś szanować poglądy innych. Zresztą nigdy nie możesz być pewien że nie ma tam ani krzty prawdy.
Bardzo dobry film, pozwala na spojrzenie na świat z innej perspektywy.Polecam.
oglądnijcie sobie bardzo podobny dokument, tak samo genialny jak ten zresztą, nazywa się "Zaróbmy jeszcze więcej" http://www.filmweb.pl/film/Zar%C3%B3bmy+jeszcze+wi%C4%99cej-2008-493267
Mysia ma racje.Trzeba miec otwarty umysl, a nie wierzyc we wszystko co mowi nam tv,pisze w internecie. tylko dlatego ze ciemna polska masa daje soba manipulowac,dalej rzadza nami bandyci(czyt.tussk i reszta)
Sam film, chociaż pokazujący manipulację na przestrzeni wieków, poniekąd również potrafi zmanipulować świat, jako, że żyjemy teraz w czasach, gdy skrajności walczą ze sobą na każdym froncie.
Owszem, stary reżim nas oszukuje, media są manipulowane, a machlojki czy to medialne, czy urzędnicze wypływają częściej i częściej. Jednak film ten nie mówi o jednym, a mianowicie o tym, iż już pewne grono osób czeka, aby dostać się (a w sumie od momentu wyjścia Zeitgeist dostało) na odpowiednie stanowiska, pasożytując na dość szczytnej ideii państwa/świata utopijnego. Skupiamy się zbytnio na własnym mikroświacie nie widząc tego, że co raz więcej w tym świecie przestępstw pod kryptonimami ideologii a sami dążymy do autozagłady. Nie uczymy się nowych (jak i starych rzeczy) a ślepo wierzymy w to, co "rewolucyjne" , chociaż opisane w ksiażkach już przed dekadami.
Sami w tym temacie pokazaliście, jak bardzo zawierzacie temu filmowi, jednocześnie pisząc "nie wierzmy telewizji" ;)