Film totalnie przereklamowany, myślałam że będę widziała jakieś super-efekthy a tu debilizm na maxa! 11 Oscarów to zdecydowana przesada! Ten film powinien dostać 11 Złotych Malin!!!!! Durnota!!!!! Popieram tych, którym się nie podobałó!!!!!!!
ile ty, dziecino, masz latek? :)
nie bylo super efektow? co masz na mysli? jesli w Titanicu nie ma 'super efektow' (nawiasem, film dostal oskara za efekty) to chyba pomylilas strony. no, chyba ze chodzi ci o strzelanie, wybuchy i wyrywanie konczyn, to fakt, na Titanicu tego nie uswiadczysz ;P
debilizm na maxa? chyba u ciebie.
skoro wypisujesz juz takie porabane teksty, sprobuj przynajmniej uzasadnic... o ile wiesz co to znaczy
11 zlotych malin, haha a za co?
to miala byc prowokacja, czy kolejne dziecko ktore nie doroslo by poslugiwac sie myszka i klawiatura dorwalo sie do internetu? :)
mam 15 lat to teraz powiedzi mi w którym filmie do 1997 roku widziałas lepsze efekty niz w titanicu ??
Cha! jestes dzieckiem i nie powinnas zajmowac sie wpisami na filmwebie. Twoje słowa świadczą o twoim jescze niedojrzałym możdzku
się dziecinko nie znasz, bo film jest doskonały. to nie ma być jakieś sci-fi, tylko opowieść o miłości i tragedi. i widocznie jesteś za młoda by go zrozumieć i wyczuć klimat.
taki doskonały to ten film nie jest... a i jaki widzicie problem w tym zeby sie 15 latek wypowiedal na filmwebie... niech pisze jak mysli mi to nie przeszkadza...
Wypowiedź durna, ale prawdą jest, że film nieco przereklamowany;) Oczywiście- efekty to naprawdę świetny popis robiący wrażenie nawet dziś. Jednak 11 Oscarów to zdecydowanie zbyt wiele. "Titanic" patrząc obiektywnie nie jest niczym więcej niż typowym romansem osadzonym na tle tragicznych wydarzeń. Dobrze nakręconym, z dobrym aktorstwem, wpasowaną w całą (nieco zbyt melodramatyczną niestety) konwencję muzyką, ale na tym plusy się chyba kończą. Jeśli film zdobywa sukces kasowy nie znaczy to, że jest najlepszym filmem w hidotrii kina, a już z pewnością nie najlepszym filmem o miłości. Spojrzeć choćby można na najnowszy film "Brokeback Mountain", który pomijając swoją kontrowersyjną tematykę, przez którą niestety straci sporą cześć widowni, bije na głowę "Titanica". Nawet ten film dostał tylko (aż) 8 nominacji do Oscara, a nie wiadomo, jak będzie z samymi nagrodami. Tu mamy dobitny przykład, jak sukces kasowy może utorować drogę filmowi do sławy;)
Popieram.... Ten film jest totalnie przereklamowany!
W tych latach było na pewno wiele innych LEPSZYCH filmów które 100% bardziej zasługiwały na te oskary.... 11? Pff! Stanowczo za dużo....!
oj mała niedojrzała panienko. Powiedz mi która historia miłości jest tak piękna jak ta pomazana w titanicu? gdzie jest piękniejsza muzyka? gdzie jest lepsze tło zdażeń? No gdzie? N I G D Z I E! to jest film jedyny w swoim rodzaju . Film z serii "nigdy nie bedzie do niego remake'a" bo nigdy ten rekame nibyłby w stanie przebić oryginału. Najpiękniejszy film w historii kina AMEN
Hmm remak'e nie bedzie, no bo jak to sobie wyobrazasz? Wydobyc Titanica? (juz było kiedyś:) Titanic 50 lat póxniej? Powrót titanica? Nowe przygody Titanica? Skoro zatonał to juz nic więcej sie z nim nie da zrobić
JESLI TEN FILM JEST PRZEREKLAMOWANY TO JA JESTEM SW MIKOLAJ ,A NIE CZESTO MI SIE ZDARZA NAWET USTAPIC MIEJSCA.:)LASKA TEN FILM TO KLASYK ,BEZAPELACYJNIE I BEZ KOMPROMISOW,.WSZYSTKIE FILMY KLADZIE NA LOPATKI, TYLKO LEON ZAWODOWIEC JEST LEPSZY:) ZAPOZNAJ SIE TROSZKE Z FILMAMI SWIATOWYMI A ZOBACZYSZ DIO CZEGO BEDZIESZ WRACALA....
Oglądnełam "Leon'a Zawodowca"- podobał mi się nawet bardzo....
a w ogóle to stwierdzam tylko fakty- za ten film (no ostatecznie) 1 ostak się należy.... Są inne fimy które zasługują na te oskary które dostał titanic... To jest moje zdanie.... ja nie lubie tego filmu i nie krytykuj mnie za to (sądzę że i ty masz taki film którego nie dażysz zbytnio symatią).... Tu jest wolność słowa... Nie rzucajce się tak....!
titanic zasłuzył na oscary za efekty specjalne, scenografie(w koncu przepuscili na tego gniota ze 100 mln dolców)- to sa 2 oscary ja bym nie dał ani jednego więcej.Najleprzeym filmem w 1998 roku był "Tajemnice Los Angeles).Myśle ze o Titanicu można by było zrobic naprawde świtny film a nie romansidło dla gówniarzy.
według mnie na tamte lata Titanic zasłużył na tyle oscarów ile zagarnął.Za całokształt (muzyka,fabuła,obsada,akcja,ef ekty,trud jaki został włożony w zrealizowanie tego filmu).Niby temat przewodni o tragedii na liniowcu a jednak przyciągnął tłumy ludzi...szacunek dla reżysera...
Moim zdaniem Titanic zasluzyl na wszystkie Oskary jakie dostal. Przereklamowane moze byc to ze jest ich az 11 a tylko 2 naprawde wazne, o ile pamietam za scenariusz i cos jeszcze.. Reszta to juz oprawa : efekty, muzyka, scenografia. Ale wszystko razem sklada sie na piekny film :)
to znaczy??
Że ci sie nie podoba
Hyba cos ci sie pokiklało bo film moim zdaniem na prawde jest spoko :!:!
Dziewczyna miała PMS i musiała się wyżyć...
A może po prostu pomyliły jej się filmy? To bardzo możliwe.
Titanic jest naprawdę świetny i te 11 Oscarów jest zasłużonych. Za wszystko.
Pomińmy na chwilę Oscary dla najlepszego filmu i reżysera.
Powiedz w takim razie, w której z tych kategorii "Titanic" nie powinien dostać nagrody i powiedz, co powinno ją dostać ZAMIAST "Titanica" i, do cholery, dlaczego?
- najlepszy montaż
- najlepsze zdjęcia
- najlepsza muzyka w dramacie
- najlepsza piosenka
- najlepsze efekty specjalne
- najlepsza scenografia i dekoracja wnętrz
- najlepsze kostiumy
- najlepszy dźwięk
- najlepszy montaż efektów dźwiękowych
Film jest jednym z najdoskonalszych technicznie filmów XX wieku i jednym z największych przedsięwzięć w historii kina, więc zasługuje chyba także na nagrodę człowiek, który potrafił to wszystko opanować - stąd nagroda dla reżysera.
Film słusznie nie był nawet nominowany za scenariusz, bo rzeczywiście nie był specjalnie "wyróżniający się". Nie przyznano też nagrody ani Kate Winslet, ani Glorii Stewart. Więc o co chodzi?
Nagroda za najlepszy film mogła ewentualnie iść do "Lepiej być nie może", ale to by było co najmniej dziwne.
Nie będę dawał "Titanicowi" żadnej oceny, bo chociaż zasługuje na dziesiątkę, podobał mi się średnio. Można go włożyć na jedną półkę z "Władcą Pierścieni".
no tak , wielkie produkcje na skale swiatowa z ogromnym rozmachem.. trylogia wladcy i titanic naleza do moich ulubionych filmow ;)
"Tytanic" .... omg!... Moim zdaniem od tego "romansidła" bardziej zasługuje na te oskary m.in: "A Perfect World"; "The Green Mile" ; "Forrest Gump"; "La Vita e Bella" ........ Kurcze i można tu wymieniac i wymieniać i wymieniać.... szkoda że taki film dostał tyle oskarów... szkoda.... Jest wiele filmów które o wiele bardzij powinny dostac te oskary...
P.S: nie wyżywam się tylko oceniam a to wilka różnica!
"Fanka Davida Haselhoffa" - i wszystko jasne - po co wogóle rozmnawiać z taką osobą? Dzieki takim prostym, szarym ludziom jak ty wyodrębniają sie elity, do których mogę należeć, więc dzięki ci za to. "Titanic" jest najwybitniejszym filmem Hollywood, więc dresiarom nie mogą się podobać. Wszystko OK.
Dużo osób traktuje ironicznie i "zle" Titanica poniewaz ten film kojarzy im sie tylko z Jack'em i Rose a jeszcze bardziej z Leonardo DiCaprio ktory jest powszechnie uwazany za stereotyp cukierkowego chłopczyka(od ktorego probuje sie odciac) . |Kazdemu kojarzy sie z rola wspanielego Jack'a Dowsona.
A wracajac do filmu to kazdy patrzy na niego przez pryzmat wlasnie tej milosci (wsrod moich znajomych jak ktos zacznie mowic o tym filmie to zaraz zaczynaja sie smiechyi zarciki typu ''O boze titanic i piekny, boski dicaprio" oraz wiele wiele innych) a przeciez to nie tylko o to chodzi . Titanic to wielka katastrofa ktora zostala znakomicie ukazana . Zacznijmy wiec patrzec na niego przez pryzmat znakomitego montarzu. Przeciez ten film to nie tylko romansidlo.!!! Moim zdaniem slusznie dostal tyle oskarow. ....
DO Ewcia : Zauwaz jedno Titanic nie dostał oskara za scenariiusz ( Dla mnie tez byl troche banalny) tylko za inne rzeczy np. kostiumy dekoracje efekty specjalne ...itd.... Sorry bardzo ale w Forest Gump tego nie bylo... Wiec nie mozna poruwnywac tych dwoch filmow ze ten powiniem dostac oskara a ten nie... Bo startowaliby w dwoch roznych kategoriach. To sa rozne rodzaje filmow.
co za bzudry- w forrescie nie było efektów specjalnych ???? scenografi ????. to ciekawe zkad te nagrody dla tego filmu w tych dziedzinach. szoda ze titanic i forrest nie powstaly w tym samym roku to titanic by zdobyl z 7 oscarów mniej
albo Odlotowymi Agentkami - to jest na jej poziomie poprostu :)
Nawiasem mówiąc:
Titanic - przepiękny film ze wspaniałymi efektami, wybitnym scenariuszem, życiowa rola Leo Di Caprio - naprawde podobało mi sie jak grał w tym filmie. To samo mówie o Kate Winslet - życiowa rola, chociaż jej gra miała coś w sobie sztucznego, ale to jest ledwo wychwytywalne. Super film. Można go oglądać wiele razy
Jak fajnie , że ludzie na filmwebie szanuja swoje zdanie :P
Mi osobiście Titanic sie nie podobał, owszem nakręcony z rozmachem, sporo efektów, historia miłosna wyciskająca łzy....
No i.....
I poprostu mi sie nie podobał.
Mam do tego prawo czy zaraz ktoś będzie wyzywał że sie nie znam:)
I jesli chodzi o role życia L. Di caprio - to Infiltracja i Krwawy diament.
Nie mój ulubiony film... Ale mogę oglądać tysiąc razy:) I za każdym razem łezka w oku się zakręci:))
Fanko Davida widac że kompletnie się na filmach nie znasz, a pisując takie durnoty chcesz za wszelką cenę nas wyprowadzić z równowagi czyż nie?:/ Skoroś taka mądra to wymień jakie filmy są dla ciebie dobre! Bo jak dla mnie się kompletnie na nich nie znasz!
ojej ojej na kilometr cuchnie nędzną prowokacją. film jest wg. mnie wspaniały. efekty, kostiumy, muzyka, no wszystko! jest przemyslany i niebanalny. jeśli ten film nie zasługuje na 11 oskarów to żaden nie xzasługuje. a że jest to typowa prowokacja (założyciel postu dawno się ulotnił) to świadczy tylkoo chęci zrobienia trochę szumy w okó siebie oraz pokazania sie z bardzo kulturalnej i obiektywnej strony.^^ lol moge oglądać ten film 1000 razy i i tak za każdym razem na nowo go przeżywam. do takiej klasyki nie da się doczepić:P a leo był boooooski:D idź sobie dziecinko scobby doo pokomentować:P tak na Twoim poziomie:P
Dokładanie!!! Nie wiem co tak ludzie się zachwycają tym "arcydziełem"! Nieciekawi bohaterowie, cienka fabuła, przeciętne aktorstwo itd. Bez dwóch zdań jeden ze słabszych filmów Camerona!