PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790039
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Mam pytanie. Czy ta babka, która opowiada w tym filmie o tych wszystkich wydarzeniach, która ma ten diament itp., to czy to prawda, czy naprawdę znaleźli tą panią, czy to tylko wymysł na potrzebę filmu....? Zawsze mnie to ciekawiło. Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

wojtus_1002

Ta kobieta oc to opowiada w filmie to zwykła aktorka, ale przeżyło wiele takich młodych dziewczyn to się potem tak zestarzały i mogły coś takiego opowiedzieć:)

linds20

No wiem, że to aktorka........ Ale mi raczej chodziło o to, czy ta historia miłosna to fikcja czy nie ???

ocenił(a) film na 9
wojtus_1002

tak to jest aktorka.! Troche źle dobrana iz ta aktorka ma inny kolor oczu niż Rose.

ocenił(a) film na 9
wojtus_1002

tez własnie nie wiem czy ta historia zdażyła sie naprawde czy tylko wymyslona jest na potrzeby filmu.

ocenił(a) film na 10
wojtus_1002

Historia katastrofy statku jest jak najbardziej prawdziwa, co do wątku miłosnego Jacka i Rose to jest on wymyślony specjalnie dla potrzeb filmu, bez tego nie byłoby chyba żadnej interesującej fabuły :) Chociaż nie wykluczone, że nikt nie doświadczył tam takiej historii miłosnej, hehe ;)

ocenił(a) film na 8
Raven_16

Raven ma rację - ta historia miłosna to jedynie wytwór wyobraźni scenarzystów... Czytałem artykuł w 1998 roku na temat "Titanica", gdzie właśnie pisali, iż to tylko wymysł twórców... Zresztą gdyby tego wątku nie ujęli w fabule, nie zarobiłby obraz tyle "kasiory" ;)

ocenił(a) film na 9
MegaTM

nie do końca w którejś z gazet pisali że inspiracją była prawdziwa historia miłosna która miała miejsce na Titanicu.. 39 letniego sprzedawcy i jego 19 letniej pracownicy.. on zginął na Titanicu a ona przeżyła i urodziła dziecko... tak pisali przynajmniej:)

ocenił(a) film na 10
wojtus_1002

Historii miłosnej nie było (chodzi o Jacka i Rose), chociaż w sumie wielce prawdopodobnym jest, że jakaś tam miłość się narodziła na statku, ale generalnie ta historia, to fikcja.

wojtus_1002

Przeczytaj ksiazke" milosc silniejsza niz smierc" to ksiazka opaeta na faktach o rodzinie plynacej na titanicu