PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790039
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Wczoraj poraz kolejny obejrzałam Titanica i zaczęłam się zastanawiać - gdyby ta tragedia wydarzyła się w XXI w.czy udałoby się uratować więcej ludzi przy dzisiejszej technologii?

P.S. Po tym jak Cal oddał Rose płaszcz,ona tyle razy znajdowała się pod wodą-jakim cudem ten diament nie wypadł jej z kieszeni???

november7_rain7

Dzisiaj ludzie podczas tonącego statku robili by sobie selfie lub odstawiali inne, żałosne cyrki.

Nie chce mi się o tym myśleć, bo od razu intuicja mi mówi, że mając tyle technologii na pokładzie nie doszło, by do kolizji, a co dopiero do zatonięcia.

Może zapiął na guzik lub zamek. ;>

Kurzi32

A o katastrofie Costa Concordia 13. 01. 2013 słyszałaś? Ludzie ginęli kilometr od brzegu...

litera232

Czekałem na taki komentarz. :-)

Oczywiście, że słyszałem, ale moim zdaniem jest to wyjątek od reguły, a nie reguła. Zresztą nie można tego porównywać do zagłady Titanica czy też Wilhelma Gustloffa.

użytkownik usunięty
november7_rain7

pewno tak, poza tym technologia się zmienia radary wykryły by górę lodową więc raczej by nie doszło.

J/w

Przyjacielu. Tam była scena gdzie telegrafista dostarczył Smithowi raport o dryfującym lodzie. Został zignorowany.