PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790039
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Pamiętacie z filmu kobiete z dwójką dzieci? Prawdopodobnie z drugiej klasy. Pojawiła się w dwóch scenach. Najpierw gdy czekała na schodach z dziećmi i innymi pasażerami drugiej klasy. Potem w scenach tonięcia statku opowiadała dzieciom bajkę na dobranoc. Dlaczego nie poszła ratować się z dziećmi? W końcu na szalupach umieszczano kobiety i dzieci. Było mi jej bardzo szkoda. :(

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Bardzo możliwe , że nie dotarli na czas do szalup lub po prostu nie mieli nawet możliwości wejść po tych schodach.

ocenił(a) film na 9
dastan3000

Ta kobieta podróżowała trzecią klasą, a jak wiadomo szalupy zajęli bogaci i po prostu nie starczyło miejsca dla nich, z trzeciej klasy przeżyło o ile się nie myle 20% podróżujących. Możliwe też że nie wydostała się z pod pokładu bo na filmie załoga żeby utrzymać porządek pozamykała przejścia.

Brighton12

Straszne. Bardzo mnie ta scena opowiadania bajki wzruszyła.

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Szalupy zajmowali w większości bogacze, pasażerowie pierwszej klasy. Oni prawdopodobnie nie zdążyli, właściwie to nawet nie dopuszczono ich do jakiegokolwiek ratunku. Gdyby należała do ludzi zamożnych pewnie potoczyłoby się to inaczej. Wiedziała, że nie uratuje ani siebie, ani swoich dzieci, więc, żeby jakoś złagodzić ich śmierć opowiadała im bajkę na dobranoc, aby zasnęły i nigdy się nie obudziły. Tak przynajmniej ja to odebrałam.

ocenił(a) film na 9
One_Direction

dokładnie :(

dastan3000

Kobiece piersi nie przełamią metalowych krat i przebijania się przez 5 czy 10 pozamykanych drzwi na inne korytarze.