PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790050
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Leo w Titanicu

ocenił(a) film na 10

Nie rozumiem, dlaczego wszyscy mówią, że w tym filmie Leo zagrał źle. Oglądałam z nim wiele
filmów i sądzę, że w każdym z nim zagrał świetnie, w Titanic'u również *-*

ocenił(a) film na 6
djaworska11

Nie wszyscy... Choć film mi się nie podobał,to rola DiCaprio jak najbardziej na plus. Miał w tym filmie zagrać zakochanego chłoptasia z niższych sfer i tak zagrał. Uważam,że jest on jednym z najlepszych aktorów,co potwiedzają jego role w bardziej ambitniejszych filmach (Scorsese,Tarantino...) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
ali_g77

Dobrze, że ludzie go doceniają :) nie rozumiem tylko, dlaczego do tej pory Leo nie dostał Oscara :/

ocenił(a) film na 6
djaworska11

Przyjdzie i na to kolej. Może inni mają do niego takie podejście,jak do Cristiano Ronaldo - każdy wie,że piłkarz z niego kapitalny,ale Złota Piłka go omijała (w tym roku dostał oczywiście),bo mało tego że zdolny z mnóstwem kasy,to jeszcze przystojniak i nie boi się powiedzieć co myśli. Trzymałem kciuki,żeby Złota Piłka trafiła do Cristiano (choć jestem sympatykiem Chelsea) i jeśli kiedyś DiCaprio dostanie nominację do Oscara,to również będę trzymał kciuki za niego.

ali_g77

tak może z innej beczki ale może kiedyś wynajdą wechikuł czasu i cofną się żeby zapobiegną różnym katastrofą jakich dał by się uniknąć

ocenił(a) film na 6
roki200

WEHIKUŁ raczej nie "wynajdą",ale słowniki ortograficzne już są...

ocenił(a) film na 10
djaworska11

Rola DiCaprio jest genialna,najwidoczniej ludzie patrza bardziej na banalna postać a nie samą gre-a to błąd.

ocenił(a) film na 10
Berith7777

Otóż to, w pełni się z Tobą zgadzam

ocenił(a) film na 8
djaworska11

ja myślę, że w porównaniu do jego innych filmów tą rolą nie bryluje. ot co - biedny chłopak. ale to wcale nie jest ważne. Titanic na stałe zapisał się w historii filmografii i to czy jest to doskonała rola DiCarpio czy tylko bardzo dobra nie ma żadnego znaczenia. Ot, po prostu zapisał się na zawsze w historii. Myślę, że nasze dzieci będą oglądać Titanica i dzieci ich dzieci i on nigdy nie będzie kiepskim ani kiczowatym filmem.
Już dziś oglądając to nie ma się wrażenia, że jest to film z "poprzedniej epoki", a przecież jest to film, który ma 17 (!) lat!
Ps. No a Leo jest w nim tak anielsko piękny, że jak na moje mógł nie mieć w nim żadnej kwestii mówionej a i tak nie da się go nie kochać! :D
wiem, że w sumie nie piszę na temat, ale właśnie po raz 50 obejrzałam Titanica i poczułam potrzebę podzielenia się wrażeniami :D

ocenił(a) film na 10
pasiap1902

Haha no tak, urodą Leo niejednego zachwyca <3

djaworska11

Zgadzam się z Tobą w 100%. Leonardo miał zagrać przeciętnego,biednego i przede wszystkim zakochanego chłopczyka. Swoją rolę zagrał rewelacyjnie. A co do filmu to chciałabym powiedzieć,że nie rozumiem tego rozczarowania jakie przeżyli niektórzy widzowie. Mnie film spodobał się bardzo i oglądam go 5 czy 6 raz. Nie uważam że historia Jacka i Rose była przesłodzona, wręcz przeciwnie
Ale o gustach się nie dyskutuje
P.S Dla tych którzy uważają,że Titanic jest nudny oraz przewidywalny, polecam obejrzeć Trzy Metry nad Niebem

ocenił(a) film na 9
djaworska11

taka mentalność zauważyłam. Jak się każdy jarał za dzieciaka Backstreet Boys to teraz duża część z tych osób twierdzi, że śpiewają chu*owo. Wszyscy nagle powyrastali i stali się wielkimi znawcami, a to takie żenujące krytykować coś na czym się wychowano, dziecięce autorytety. Podobnie z Titanicem każdy nagle uważa, że Leonardo zagrał źle ( 0 argumentów dlaczego), a i sam film nagle zbrzydł i stał się niefajny (czyt. niemodny- bo przecieź oglądnie teraz Titanica to straszna wioooooochaaaaaaa). Ostatnio słyszę co raz częściej, że Ben Affleck zagrał źle w Pearl Harbor i film do chrzanu jest . I na Gladiatora przyjdzie czasxD Czekajcie cierpliwiexD...