7,3 791 tys. ocen
7,3 10 1 790754
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

NAJLEPSZY!

ocenił(a) film na 10

Jak dla mnie jest to najlepszy film, jaki istnieje.
Zawsze oglądam go z wielką chęcią i za każdym razem wzrusza mnie tak samo mocno.
Dałabym mu jeszcze więcej Oscarów.
Bardzo lubię też grających w nim aktorów, których gra jest doskonała, piękną muzykę i to, że
James Cameron zadbał o wiele szczegółów. Sam statek, kapitan, John Jacob Astor i wiele innych
rzeczy/osób wygląda tak, jak w rzeczywistości, 101 lat temu.

użytkownik usunięty
aneta10_04

Obejrzyj Ojca chrzestnego, bo to jest 1000 razy lepszy film od tej typowej hollywoodzkiej tandety.

ocenił(a) film na 10

Dziękuję CeeTallis za podanie jego dokładnych danych :)
Możesz je teraz porównać darnova, podobnie jak zdjęcia Astora i Erica Braedena, jeśli w ogóle Cię to interesuje.
Żeby być na statku musiałabym urodzić się 100 lat wcześniej. ;)

Fanom tego statku i filmu polecam krótki film Jamesa Camerona "Ostatnie godziny Titanica", a antyfanom kolejne obejrzenie "Titanica" w celu przekonania się do niego ;)

użytkownik usunięty
aneta10_04

Byłaś na statku, że wiesz jak wyglądał jego kapitan???

użytkownik usunięty

Od poczatku do konca.prawdziwa magia kina a szczegoly takie jak polaczenie obrazu z filmu z
autentycznym zejsciem na dno oceanu na wrak titanica wywoluje super emocje

W internecie są zdjęcia prawdziwego kapitana, którym był niejaki Edward John Smith. Bernard Hill jako kapitan bardzo przypomina tego prawdziwego. Zanim kogoś skrytykujesz zastanów się czy masz powód. ;]

użytkownik usunięty
CeeTallis

To pytanie, nie krytyka, a twoje pouczanie wydaje się dosyć dziecinne (jakbyś chciała coś sobie udowodnić) i właśnie bez powodu.

Tak tak, każdy zawsze udowadnia coś sobie. Wyobraź sobie, że chciałam udowodnić coś jedynie tobie.
Pozdrawiam.
Bez odbioru.

ocenił(a) film na 10

W internecie są zdjęcia kapitana :)