PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 789 tys. ocen
7,3 10 1 788743
7,3 84 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Każdy pisze tu najsmutniejszy jego zdaniem moment w Titanicu...

Jak dla mnie zdecydowanie widok pary starszych ludzi, przytulonych do siebie podczas tonięcia statku na łożu śmierci ... przy tej scenie łzy mi w oczach stanęły.
Piękny film 9/10

fifa114

http://www.filmweb.pl/topic/1040505/Najbardziej+wzuszaj%C4%85ce+i+wstrz%C4%85saj %C4%85ce+momenty.html

Ja swoje opisałam tutaj

ocenił(a) film na 10
fifa114

- dzieci, które idą spać jak mama opowiada im bajkę

- konstruktor statku który przestawia zegar

- kapitan statku który topi się trzymając ster w rękach

- orkiestra statku która gra do ostatniej chwili

- Rose jak wyskakuje z łodzi z powrotem na statek

- jak kobieta obok Jacka i Rose puszcza barkierkę i spada w dół

- ksiądz który modli się i trzyma wszystkich ludzi spadających w dół

- Starsza Rose jak wychodzi w białej koszuli nocnej na pokład aby wrzucić do wody naszyjnik

- scena jak Jack tonie pod wodą i Rose obiecuje mu że się nie podda

- starsza Rose jak we śnie (prawdopodobnie umiera) widzi wrak statku który zamienia się w statek przed zatonięciem, kelner otwiera drzwi a Jack czeka na nią przy zegarze i podaje jej dłoń, słychać brawa....

ocenił(a) film na 10
fifa114

Titanic zalewa nas wzruszającymi momentami.Pierwszy z nich to ten gdy Rose biegnie w kierunku dziobu statku ,by raz na zawsze odciąc się od przytłaczającego ją świata.Jack ratuje życie dziewczyny chwytając jej dłoń , a tym samym serce.Niewątpliwie przejmująca scenka gdy kochankowie są zanurzeni w lodowatej wodzie i zapewniają siebie o nieprzemijającej miłości ,że chcą się ze sobą zestarzec ,miec dzieci .Są dla siebie największym skarbem.Scena w której Rose puszcza dłoń zamarzniętego Jacka bije wszystkie inne na głowę .Straciła go w wymiarze fizycznym ale duchem i myślą pozostała z nim na zawsze.Kochali się ponad wszystko.Są dowodem na istnienie prawdziwej miłości ,pięknej i czystej jak łza.Miłośc nie kończy się z chwilą śmierci lecz jeszcze bardziej się umacnia.Mądry film,który powinien każdy obejżec.

kewals16

Popieram wszystko co napisałaś, tylko małe sprostowanie oni nie mówią że chcą się razem zestarzeć i mieć dzieci tylko, Jack mówi że chce aby Rose żyła dalej i żeby założyła rodzinę. On w tym momencie wie już że czeka go śmierć.
Piękny film...

ocenił(a) film na 9
fifa114

Dla mnie Titanic pełny jest smutnych momentów, ale mnie najbardziej wzrusza orkiestra, i ten moment jak żegnają się a potem ten jeden gra dalej, a reszta wraca i grają razem z nim.("orkiestra grała do końca")

fifa114

Dla mnie najsmutniejsze było:
- para staruszków, leżących na łóżku. Kobieta, wiedząc, że straci męża nie chciała się ratować,
- kiedy konstruktor statku Thomas Andrews zatrzymuje zegar,
- śmierć kapitana, który pozostał na statku,
- kiedy William Murdoch, widząc co zrobił, popełnia samobóstwo,
- orkiestra zaczyna grać "Nearer My God To Thee",
- Rose siedzi w szalupie i wymienia spojrzenia z Jackiem
- kiedy Rose próbuje "obudzić" Jacka, chociaż zdaje sobie sprawę, że on nie żyje,
- kiedy Rose puszcza rękę Jacka i zanurza go w wodzie,
- kiedy stuletnia już Rose powraca na statek i odnajduje Jacka, są tam ci wszyscy ludzie, którzy zginęli, np. Thomas Andrews, kapitan, orkiestra.
Ogólnie to bardzo wzruszający film, tych momentów jest naprawdę bardzo dużo...

ocenił(a) film na 9
kathyyy

Najbardziej wzruszył mnie moment (który nawet w tej chwili wywołał u mnie łzy) opowiadania dzieciom bajki na dobranoc, kiedy statek tonął. No i, oczywiście, słowa starszej Rose, która mówi, że Jack Dawson to człowiek, który uratował jej życie, który ją ocalił, i który na zawsze pozostanie w jej sercu.

fifa114

- Kiedy Rose puszcza ręke Jacka i on tonie

...

praktycznie od momentu w którym statek uderza o góre lodową cały czas płakałam xD naprawde piękny film !!

;(

Flicka

- Kiedy Rose puszcza ręke Jacka i on tonie

- i oczywiscie moment kiedy Rose zbliza sie do Jacka stojącego przy zegarze a wszyscy biją brawa ;((((( ...

praktycznie od momentu w którym statek uderza o góre lodową cały czas płakałam xD naprawde piękny film !!

;(

Flicka

aaah i oczywiscie kiedy na dziobie statku Rose mówi do Jacka "tu sie poznaliśmy"

fifa114

No dla mnie też.
Wiedzą, że się nie uratują, więc każą dzieciom spać ...

A najgorsze jest to, że mamy pewność, że takie coś się stało ...
I tyle takich 'usypianych' dzieci zasnęło na zawsze ...