1. Jak wyglądały dalsze kontakty Rose i jej matki po zatonięciu Titanica?
2. Czy stara Rose powiedziała tym poszukiwaczom, że szukają Serca Oceanu nie tam, gdzie trzeba? Powiedziała, że to ona je ma?
3. Czy wnuczka Rose i inni z jej otoczenia wiedzieli chociaż, że Rose przeżyła Titanic? Bo ona o swojej historii opowiedziała dopiero 84 lata później.
I zauważyłem pewien błąd:
- kiedy Rose jest już stara fizycy powiedzieli, że zbadali, że statek został przepołowiony na dwie części i że ta druga część, która początkowo utrzymywała się na powierzchni oceanu zatonęła kilka godzin później. Rose potwierdziła, że tak było. Jednak na filmie dzieje się to od razu. Statek się przepoławia i ta górna część od razu tonie.
I ja bym zrobił jeszcze(chociaż i tak film to arcydzieło i ocena nie spada)
- Serce Oceanu, które Rose wrzuciła do wody spadłoby na szczątki Jacka na dnie oceanu.
- może bym jeszcze zrobił tak, że Titanic omija pierwszą górę lodową i dopiero o drugą uderza.
Ostatnie pytanie:
- czy stara Rose umarła w tym łóżku? Moim zdaniem umarła i spotkała się w zaświatach z Jackiem tam, gdzie już nigdy nic ich nie mogło rozdzielić
1. Myślę że "czas leczy rany" - żyć jakoś musieli w końcu to rodzina ale pewności nie mam
2. W usuniętej scenie filmu pokazała go poszukiwaczom
3. Według mnie oczywiście że musieli wiedzieć!
4. Końcowa scena ma dwupodział - Cameron powiedział że każdy może sądzić o zakończeniu inaczej ale moim zdaniem umarła i razem z Jackiem żyła aż po dziś ;)
Myślę że jakoś pomogłem - jakbyś miał jakieś jeszcze pytania to śmiało!