Jak w temacie. Kilka ładnych lat temu Polsat zdaje się w Wielkanoc dał Titanica wieczorem.
Ale wcześniej tego samego dnia, w okolicach południa, także na Polsacie leciał dokument
"Titanic. Cofnięte wskazówki zegara", niestety nie mam pojęcia jaki był oryginalny tytuł.
Przedstawiał on Titanica "od kuchni". Jedyne co w zasadzie pamiętam, to mówiono tam o
tym jakie realne postacie pojawiły się w filmie i jak Cameron starał się, żeby wyglądały
dokładnie tak jak w rzeczywistości...
Czy ktokolwiek wie o co mi chodzi i ma namiary na ten film? Nie chodzi mi o podawanie na
forum linków czy czegoś jeszcze, za co można otrzymać etykietę "złego, niedobrego,
okradającego artystów pirata", ale jakakolwiek wiadomość, która upewni mnie, że sobie
tego filmu nie wymyśliłam i że można go gdzieś obejrzeć...
Hej,zgadza się jest taki dokument, trwa on ok. godziny. Mam go nagranego 3 razy tylko na wideo niestety... Sprawdzę jeszcze tytuł po angielsku, więc może będzie łatwiej komuś znaleźć ten dokument w internecie.
Nie, niestety to nie ten film. Program o którym pisałam to "Titanic - cofnięte wskazówki zegara", a po angielsku tytuł brzmi: "Titanic - breaking new ground"...
Dokument jest z 1998 roku i tu jest o nim link: http://www.filmweb.pl/film/Titanic%3A+Breaking+New+Ground-1998-137282.
A obejrzeć na YouTube, tyle że w angielskiej wersji językowej...