To powinno zająć któryś z pierwszych 10 miejsc.
A nie dopiero 9... (któreś)
Ten film powinien być na 1 miejscu zamiast jakiegoś gówna.
O tytule "Ojciec chrzestny"
Ten film to sensacja.
Żal.
"Ojciec chrzestny" to film kultowy jak i zresztą "Titanic" ale uważam że powinien być w pierwszej dziesiątce. A nie na - 96
Ojca chrzestnego nie widziałam, ale się zgadzam, ze duzo o wiele gorszych filmów jest przed Titaniciem... A miejsce w pierwszej 10 całkowicie mu się należy :)
Gdyby Titanic byl w pierwszej 10 to ten portal do końca by zszedł na psy. W top 100 FW są dwa filmy słabsze od Titanica, Efekt motyla i Adwokat diabła, ale za Titanicem jest cala masa arcydzieł, które są znacznie lepsze od tego przeciętniaka min. Lawrence z Arabi, To wspaniale życie, Siódma pieczęć. Zresztą wszystkie filmy znajdujące się na liście imdb są znacznie lepsze od Titanica, dlatego nawet 96 pozycja jest dla tego obrazu o wiele za wysoka.
To jest tylko twoje zdanie. Tak naprawde Titanic powinien zająć miejsce w Top10, w końcu dostał 11 oscarów.
Ale jest to moja obiektywna ocena, gdybyś obejrzał więcej filmów w życiu i zainteresował się takimi reżyserami jak Hitchcock, Kurosawa, czy Bergman to byś poznał smak arcydzieła. Titanic nim nie jest i na pewno nie zasługuje na miejsce w top 100 jakiegokolwiek rankingu, w którym są filmy z całego świata. Jesteś nastolatkiem i zapewne jeszcze mało widziałeś, zresztą jak ja, ale ja próbuje to skorygować. I uwierz mi, w top 10 powinny znajdować się takie filmy jak Ojciec Chrzestny, Siedmiu samurajów, Odyseja kosmiczna, Czas apokalipsy, Dobry zły i brzydki, Lawrence z Arabii czy Siódma pieczęć. Do takich filmów Titanic nie dorasta. Obejrzyj je sobie za kilka lat, może zrozumiesz o co mi chodzi. Pozdrawiam
Niestety nie widziałam Ojca Chrzestnego słyszałam jednak że jest świetny.
Wiesz na pewno jest wiele lepszych filmów - no "Lot nad kukułczym gniazdem", "Skazani na Shawshank" "Ucieczk z Alcatraz" Milczenie owiec
Doktor Zhivago - starsza wersja z Omarem Sharifem. - z tych które miałam okazję widzieć
I wiele innych. Słyszałam o Lsnieniu ze też w ybitny - niestety nie widziałam. Ale to jest tak ze każdy z nich - także Titanic - jak i "Casablanca" i "Przeminęło z wiatrem" to filmy wybitne. Z pewnością te które wymieniasz też są lepsze. Ale widzisz - nie porównywałabym ich gatunkowo. Dla mnie Titanic jest najlepszym filmem w dziejach kin w kategorii - film katastroficzny, a "Lot nad kukułczym gniazdem' jest według mnie najlepszym w dziejach kina w gatunku dramat psychologiczny.
Nie można też mówić że Titanic jest dla nastolatków. Myślę że każdy kto zrozumie tę tragedię, wczuje się w nią pokocha ten film. Nie mówię tu że wszyscy mają kochać ten film. Broń boże nie. Ja akurat pokochałam go dobrych kilka lat temu a miałam wtedy niedługo do 20 urodzin. widzisz nie tylko smarkule kochają takie filmy. I wiesz co spodobało mi się najbardziej? Ogrom tragedii jaki dotknęła pasażerów tego statku. Od tego czasu zaiteresowałam się wrakami statków i historiami ich ztonięcia. Znalazlam też swoją pasję - właśnie luksusowe (i nie tylko) statki - może to brzmi śmiesznie ale tak. Uwielbiam czytać ksiązki o Bismarcku, - bliżniaczym Brittanicu, Carpathii, Olimpicu, Mauretanii, Lusitanii i Oueen Mary. Nawet o tych które jeszcze nie zostały pochłonięte przez ocean.
A historia - wątek miłosny jaki został wplątany w tę tragedię i sama tragedia (w dodatku wszystko to w świetnej oprawie muzycznej) jest dla mnie arcydziełem. Bo dogłębnie poruszyło moją duszę. Za każdym razem kiedy oglądam ten film.
Inne arcydzieła - innych gatunków - które wymieniłam, oraz np "Wzgórza rozdartych serc" które miałam okazję niedwano oglądnąć, może tak mnie dogłębnie nie ruszają, ale mają też w sobie to coś i też są wspaniałe. Jednak prawdą jest że jak nie w pierwszej 10-tce to przynajmniej w pierwszej dwudziestce powinien sie znaleźć właśnie Titanic. Miejsce na którym jest obecnie jest zdecydowanie za dalekie
Shady, na pewno masz trochę racji... No może Titanic nie jest najlepszym filmem, ale i tak zajmuje zbyt niskie miejsce... A "Efekt motyla" oglądałam i mnie osobiscie przypadł do gustu :) Jednak też uważam, że T. jest lepszy:) A w Top100 jest o wiele więcej filmów gorszych od Titanica ;]
Tylko te dwa są tak naprawdę słabsze. Nie i titanic nie zasługuje na wyższe miejsce, on nawet nie zasługuje na miejsce w top 250 imdb i taka jest prawda, na świecie jest cala masa znacznie lepszych obrazów, o których nawet nie słyszałeś/aś
Gdyby Akademia zawsze przyznawała Oscara naprawdę najlepszemu filmowi, to wtedy było by wszystko ekstra, a że Akademia lubi "niesamowite" łzawe historyjki, to jest tak jak jest
I co zrobisz że go tam nie ma :D tupniesz nogą i grzecznie pójdziesz spać :D
Poproś mamę żeby zaczeła czytać ci inne bajki na dobranoc :) bo inaczej ja ją poproszę ............
też uważam, że Titanic powinien zająć wysokie miejsce..
mi sie ojciec chrzestny nie podoba.
a titanic to klasyka! ;p
I co w związku z tym, że Ojciec Chrzestny Ci się nie podoba, a titanic to klasyka?