PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 789 tys. ocen
7,3 10 1 789124
7,3 93 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

....cudowny , zachwycający i wybitny film. Można zachwycać się bez końca. Naszły mnie refleksje ---nie wolno tego filmu oglądać na gównianej stacji typu Polsat !! Reklamy chyba w zadnym filmie nie psują tak klimatu --jak właśnie w Titanicu...Druga sprawa ----to z perspektywy czasu myślę iż wybór L.Di.Caprio do roli Jacka ---chyba jednak nie był do końca trafiony ....Posypuję głowę popiołem i już przyjmuję "na klatę" głosy sprzeciwu , ale jego cukierkowa uroda --jest właśnie zbyt...... słodka . Matthew McConaughey lub Chris O"Donnell wydają się bardziej ...męscy ( ? :-) ) Tak czy inaczej --Titanic to epokowe dzieło i jeszcze nasze prawnuki będą go oglądać i zachwycać się tym obrazem . Nota ---- nie może być inaczej ---9,5 .

Jaberwoocky1

Kup sobie dwupłytowe wydanie na DVD. Jest tam ten sam lektor co na Polsacie, są jednak inne dialogi, które pewnie ludzie kojarzą gdy oglądali ten film kilka lat temu np. "Wolę być jego dziwką niż Twoja żoną" zamiast "Wolę być jego ladacznicą, niż Twoją żoną". 2 płyta zaczyna się tak samo jak w TV, no ale tam włączysz sobie to od razu, nie psując sobie klimatu i seansu, a nie czekasz tydzień na określona godzinę. :D W dodatku masz dodatkowe sceny, niewykorzystane w filmie, połowa z nich powinna być bezapelacyjnie dodana. Są świetne i lepsze, niż niektóre w oryginale.

ocenił(a) film na 9
Kurzi32

Bardzo dziękuję za info ale dziś zamówiłem sobie edycję Titanica na Bluray. Nawet nie wiem dokładnie ile zapłacę , ile będzie płyt , czy będzie reportaż z planu , czy będzie wersja reżyserska....Nic nie wiem ! :-) Już w tej chwili czekam jak na prezent gwiazdkowy. :-) Siostra tym się zajmuje bo ja nie mam ani czasu ani ochoty. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Narka

użytkownik usunięty
Jaberwoocky1

oj Leoś pasuje do roli Jacka :) najlepsza rola Leo już wtedy powiniem dostać oscara

ocenił(a) film na 9

W życiu. Wyspa tajemnic, Aviator, Wielki Gatsby , Incepcja i teraz Zjawa. To były filmy które zagrał naprawdę dobrze. Dużo później niż Titanic. W Titanicu nie było żadnej rewelacji. Dużo bardziej wyrazisty był Billy Zane ....Nie wiem , może się mylę ale mimo wszystko podtrzymuję swoje wcześniejsze zdanie---że jego cukierkowa uroda nie pasowała mi w Titanicu. Kate Winslet była w tej historii młodą kobietą a L.Di.Caprio .....młodym chłoptasiem , żeby nie powiedzieć ....dzieckiem.Co nie znaczy że zagrał źle.Absolutnie!!!!! Po prostu jego aparycja i chłopięca uroda nie pasowały tutaj do roli młodego mężczyzny.

użytkownik usunięty
Jaberwoocky1

Wyspa Tajemnic nie jakoś mnie nie urzekł :)
Aviator spk
Wielki Gastby nie to już bardziej Wilk z Wall Street nie rozumiem czemu za to nie dostał oscara
Incepcja w życiu... oczywiście rola dobra ale jak na film Nolana tu musiałby bardziej się wykazać

Zjawa owszem i liczę na Oscara

Ja osobiście go uwielbiam najbardziej właśnie z roli Jacka Dawsona. I zdecydowanie według mnie należał mu się wtedy ten oscar, albo bafta przynajmniej, może z oscarem nie przesadzajmy ale jednak Bafta się mu należała. Bily Zane drewniany dla mnie.

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się. Od dwudziestu lat nie mogę pogodzić się z tym, że nie dostał nawet nominacji. Oboje z Kate powinni być uhonorowani nagrodą Akademii Filmowej za te niezapomniane kreacje.

ocenił(a) film na 9
Jaberwoocky1

No raczej nie. Jack Dawson to miał być właśnie taki słodki "chłopek roztropek" i DiCaprio bardzo dobrze się tym odnalazł.

ocenił(a) film na 10
Jaberwoocky1

Mi Leo idealnie pasuje do tej roli. Ta jego chłopięcość to było właśnie to, czego potrzebowała Rose w swoim życiu pełnym sztywnych, ulizanych, przedwcześnie zestarzałych dżentelmenów.

ocenił(a) film na 9
PhoenixGirl

Gdyby Titanic powstał chociaż 5 lat później to Leon "Lwie serce" pasował by idealnie. Podtrzymuję swoje zdanie że przy Kate Winslet L.di.Caprio wyglądał jak jej .....dużo młodszy brat. Parafrazując - Miłość 30 letniej nauczucielki do ....ucznia Liceum...