PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790039
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Z innej beczki...

użytkownik usunięty

Wszyscy płaczą i lamentują, ale pomijając całą tragedię w filmie jest też sporo dość zabawnych sytuacji i tekstów. Podzielcie się. Napiszcie, które momenty Was śmieszyły lub przynajmniej przywoływały uśmiech na twarz. Zapraszam!

ocenił(a) film na 9

"szybciej przez tą dolinę" - Jack do księdza, który odmawiał modlitwe chwilę przed zatonięciem :D

ocenił(a) film na 8
peste

hahaaha zgadzam się z peste ta scena jest świetna albo ta w której uciekają przed Lovejoy'em i Rose mu pokazała fake'a xD

użytkownik usunięty
Mrasiunia97

Dla mnie jeszcze śmieszni byli muzycy, którzy grali jak już całe to zamieszanie się zrobiło.

użytkownik usunięty
peste

Wiedziałam, że padną te słowa xD Faktycznie Jack nieźle rzucił tym tekstem. Dokładnie było:

-I choć idę ciemną doliną śmierci...
-Szybciej przez tę dolinę!

Osobiście lubię jeszcze jak Rose mówi o sztuce: "Cal i ja różnimy się smakiem. Ja go mam."

peste

Dokładnie ;D
Ten tekst był najlepszy ;D

Taka tragiczna sytuacja, a ja siedzę i się śmieję, aż mi się samej przed sobą głupio zrobiło ;p

ocenił(a) film na 9

-Napiszę skargę na firmę(nazwy nie pamiętam) -Jack do Rose kiedy czekali na szalupy
-Scena kiedy Jack uczy Rose plucia
-Prawie nie ma tam szczurów-Jack podczas kolacji
-Zaczerwieniłeś się-Rose do Jacka kiedy malował ją nago
Pewnie coś tam jeszcze było,ale na razie nie mogą sobie przypomnieć

użytkownik usunięty
ktotojest

Cała scena rysowania była świetna. Pełna napięcia. Rose mówiąca do Jacka "Pan się chyba rumieni. Jestem pewna, że pan Monet się nie rumienił" -"Bo malował pejzaże!" i wzrok Jacka jakby myślał: "Boże, jaka ona jest pusta." ;D
A odnośnie sceny plucia też było świetne jak Ona splunęła i popatrzył się na Nią z takim politowaniem i tekst: "To żałosne! Musisz odcharknąć."

użytkownik usunięty
ktotojest

Rose podczas kolacji:
- Zna Pan doktora Freuda? Głosił ciekawą teorię na temat męskiej fascynacji rozmiarami.

Hahaha, jeszcze Jack zapytany z których Dawsonów pochodzi i ten gość, który pokiwał głową z taką powagą jakby wiedział o których chodzi xDDD

ocenił(a) film na 8

Nie wiem ale zawsze mnie śmieszyła ta scena jak Jack powiedział do Rose coś o koniach że będą jeździć po plaży ale po kowbojsku damskie siodło nie wchodzi w grę a Rose ,,to znaczy okrakiem " tak fajnie to powiedziała :)

użytkownik usunięty
Mrasiunia97

Rose ogólnie miała dobre teksty. Np jak mówi do Ruth: "Uspokój się mamo, bo Ci krew z nosa pójdzie" XD Kapitalne.

Albo:
-Kto malował te obrazy?
-Jakiś Picasso.

użytkownik usunięty

-Jesteś wariatem.
-Wszyscy mi to mówią, ale z całym szacunkiem - to nie ja wiszę nad rufą statku.

"Prędzej ci anioł z tyłka wyfrunie niż taka dama na ciebie spojrzy."

Albo jak Rose ćwiczyła siekierą, raz i za drugim razem trafiła w całkiem inne miejsce a Jack na to "Swietnie, dasz radę" xd

użytkownik usunięty

Muzycy na dworze:
-To nie ma sensu. i tak nikt nie słucha.
-przy kolacji też nie słuchali. Grajmy dalej. Mniej zmarzniemy.
A później już się rozstali, pożegnali, jeden zacząl grać smutną melodię i wszyscy wrócili xd

ocenił(a) film na 10

- Tonąć przy muzyce. To naprawdę pierwsza klasa.

- Musisz odcharknąć! Zamach, ręce prosto, szyja wygięta. Widzisz jak daleko?!

Albo na imprezie pod pokładem, jak Jack powiedział tej dziewczynce tańcząc z Rose, że i tak ją lubi najbardziej.

użytkownik usunięty
Olcia_60

Ta dziewczynka taka słodka była ;p

ocenił(a) film na 10

Albo jeszcze scena na bocianim gnieździe:
- potrafię wyczuć lód węchem.

ocenił(a) film na 10

W scenie którą Cameron wyciął Rose schodzi pod podkład do klasy trzeciej szukając Jacka i prosi go o rozmowę, mina Fabrizio i Helgi niezastąpiona.

użytkownik usunięty
aleksandra25_filmaniak

Gdzie mogę tę scenę zobaczyć?

ocenił(a) film na 10

Wpisz na youtube Titanic deleted scenes part1 i bardzo podoba mi się scena jak Rose i Jack po wyśmienitej zabawie wychodzą na pokład i razem śpiewają MUSISZ ZOBACZYĆ

użytkownik usunięty
aleksandra25_filmaniak

Obejrzałam. No nie tylko oni mieli głupie miny. Wszyscy patrzyli na Rose z niedowierzaniem.
Fajne te filmy tylko trochę długie, nigdy ich nie oglądałam wcześniej.

użytkownik usunięty
aleksandra25_filmaniak

Rose do Jack'a: "Sporo podróżujesz jak na bie...yy jak na człowieka o ograniczonych środkach." i uśmiech JAcka ("Jak na biedaka, tak?")

ocenił(a) film na 9

Mnie śmieszy ta scena jak bohaterka po tym jak została powstrzymana przed skoczeniem tłumaczyła się, że poszła pooglądać śruby, a jeden z marynarzy odpowiedział, że "kobietom nic do maszyn".