takie jest bynajmniej moje zdanie. Zawiodłem się cholernie na tym filmie. Po tych wszystkich opisach i komantarzach spodziewałem się naprawdę brutalnego kina, a w Sadis'm Shogun swoją brutalnośc opiera głównie na mocnych (naprawdę mocnych) scenach gwałtu. Brakowało mi scen gore - takich z prawdziwego zdarzenia. Niestety, odłupianie stóp czy też przypalanie nie zrobiło na mnie wiekszego wrażenia, nie wiem, z czego to wynika - być może za dużo oglądam już takich filmów i to co dla innych jest makabrą, dla mnie jest światłem dziennym. Jednak Sadis'm Shogun nie zaliczam do lepszych gore, nawet zważając na to, jak starą jest produkcją. Znam wiele innych, lepszych produkcji z tego okresu. I nie poorównywałbym tego filmu do Man Behind the Sun, czy Salo. Tematycznie może i pasuja, ale pod wzgledem brutalności - na pewno nie!
Jak dla ciebie scena z bawołem rozrywającym laskę nie jest brutalna, to polecam wizytę u psychiatry...
nie , tylko po prostu widziałem setki filmów gore i ten wcale nie zachwycał swoją brutalnością .
Miałem podobne oczekiwania i również jestem bardzo rozczarowany tym filmem. Nie zgodzę się jednak co do scen gwałtu - one to dopiero były słabe; fatalnie przedstawione i zagrane bez emocji. Sceny gore nierówne: jedne lepsze, inne gorsze, ogólnie jednak trzymają słaby poziom, nawet jak na taką datę można im zarzucić brak wystarczającego realizmu. Także i w moim odczuciu zabrakło takiego gore "z prawdziwego zdarzenia". Na uznanie zasługuje jednak koronna scena z wołami - ona naprawdę była bardzo dobra, nie tyle ze względu na pokazaną brutalność bo spodziewałem się jeszcze mocniejszej sceny, ale ze względu na doskonały montaż i narastające w czasie, bardzo dobrze zgrane ze zmieniającymi się kadrami, napięcie. Tak na marginesie - "międzynarodowy" tytuł tego dzieła to Shogun's Sadism, a nie Sadis'm Shogun :)
Probowaliscie sie leczyc? Sprobujcie isc do psychiatry, pogadac o waszej zdehumanizowanej psychice, swiry. Wszedlem tutaj, bo szukalem "Zmierzchu Samurajow" i myslalem, ze to film o podobnej tematyce.
Nie mam ochoty ogladac tego chorego gowna - jakies bawoly rozrywajace dziewczyne i dwoch swirow na forum ze znastwem rozprawiajacym o braku drastycznych scen. Jakim popapranym swirem i idiota trzeba byc by ogladac takie filmy (a nawet setki, jak ten czubek, ktory zaczal ten watek) i jeszcze narzekac na brak "prawdziwego gore"? Albo na gwalt, ktory byl zagrany bez emocji? Czy ty w ogole swirze masz jakies ludzkie uczucia?
Przezywacie jakies orgazmy okrucienstwa, masturbujecie sie przy tych scenach, rozpruwacie nozami przy takich filmach koty czy psy? Podejrzewam, ze to jakis obluzowany styk w mozgu albo gwalcenie w dziecinstwie przez ojca moglo tak zdemolowac psychike, by czerpac jakas sadystyczna satysfakcje z ogladania takiego chorego gowna. Mysle, ze na wszelka pomoc jest juz u was za pozno. Nie zdziwilbym sie, jakby sie okazalo, ze jeden z was to Kajetan Poznanski. Swirow powinno sie izolowac na zawsze od zdrowej tkanki spolecznej.
1. Ochłoń, bo swoje zarzuty można przedstawić znacznie kulturalniej.
2. Zapewniam cię że posiadam, jak to określiłeś, ludzkie uczucia. Po prostu w przypadku takich filmów mam świadomość, że to TYLKO film, i dlatego jestem w stanie to oglądać. Nie znasz mnie czy kogoś innego to nie oceniaj od razu tylko na podstawie jakiegoś wpisu. "Orgazmy okrucieństwa", "sadystyczna satysfakcja"??? Gdzie ja napisałem, że odczuwam coś na ten kształt? Ja tylko wyrażam swoją opinię na temat filmu.
3. Ostatni akapit twojej wypowiedzi tak ocieka bezpodstawną nienawiścią, że aż nie chce mi się go komentować.
Serio, nie chcę się z tobą kłócić, nie chcę cię obrażać, nie w tym celu zarejestrowałem się na portalu. Skoro tak cię oburzają takie filmy i trafiłeś tu przypadkiem, to przynajmniej nie obrażaj tylko zwyczajnie opuść takie forum.
Spiesze z wyjasnieniem, ze mialem na mysli, ze swirow takich jak Kajetan Poznanski powinno sie izolowac od spoleczenstwa, co zreszta ma miejsce, bo gosc ma dozywocie zapewnione.
Co do waszych osobliwych hobby, to niech bedzie, ze to wasza sprawa. Ale pewnie jestescie nieciekawi goscie o mrocznej psychice. Opuscilbym to forum, ale ciagle mam powiadomienia, ze ktos skomentowal moj post. A wylaczyc tego nie chce, bo biore udzial w wielu dyskusjach. Tez nie chce sie klocic.