jak w temacie...
Nie jestem Katolikem, nie chodzę do kościoła, nie kłaniam się obrazom w złotych oprawach
i nie klękam przed katolickimi księżmi. Jestem za to psychologiem, historykiem z
zamiłowania, polakiem i czuje się patriotom, i jako taki pokoszę się o stwierdzenie zawarte
w temacie. Ten człowiek sprzedał Polskę kiedyś i zrobiłby to dziś. Szczytem hipokryzji jest
fakt, iż pobiera on wysokie uposażenie (finansowane min z podatków tych ludzi, których był
katem i prześladowcą), do tego ma czelność zabierać publicznie głos w kwestiach ważnych
na wolnej i niezależnej Polski.
Skoro określasz kogoś mianem debila to chociaż to uzasadnij bo jak na razie Ty na takiego wychodzisz.
jeśli oznaką inteligencji jako takiej jest czytanie Lenina i zasypianie przy dźwiękach "Międzynarodówki" to gratuluje.... ty jesteś mądry, a ja jestem kretynem... Tylko nie bodź się z tego snu.
Uwierz mi pisowska pacynko- nie trzeba zaczytywać się w Leninie, żeby wiedzieć, że jeśli Polska byłaby względnie normalnym krajem, to Jaruzelski miałby więcej pomników niż Wojtyła.
No dobra, dobra... Ale powiedz , płaczesz jeszcze po upadku bratniego ZSRR? A tak na marginesie gdzie ty widzisz w mojej wypowiedzi jakąś wzmiankę o tym, że jestem sympatykiem PiS-u. Nie dorabiaj sobie ideologii do tego co napisałem, bo w tym wypadku to klasyczna nadinterpretacja. Do PiS-u jest mi równie daleko co do postkomunistów.
Czystej postaci zdrajca, który żyje sobie dobrze mimo, że zrobił tyle złego. Dramat
Dokładnie a nam wmawiają bajeczkę że stan wojenny wprowadził żeby ocalić Polskę. Stan wojenny zniszczył prawdziwą "Solidarność" i pozwolił żeby na trybunów ludu wypromować podstawionych pachołków. Którzy później pod pretekstem okrągłego stołu dogadali się z komunistami i pozwolili im na bezpieczne lądowanie w nowej "demokracji". A powinni skończyć jak wszyscy zdrajcy pod ścianą lub na latarni.
no tak bo 10lat przed okrągłym stołem już wiedziano że on będzie i że trzeba szykować podstawionych przedstawicieli narodu dla nowej rzeczywistości