O ile sam teaser budzi ciekawość i chęć obejrzenia, tak kretyn wypuszczający oficjalny zwiastun powinien zostać wylany z pracy. Zdradzenie tylu wątków fabularnych to działanie karygodne. Ostrzegam, nie oglądajcie. Do kina mimo wszystko się wybiorę.
Żałuję że nie natknąłem się na ten komentarz jakieś 5 minut wcześniej zanim oglądnąłem tenże zwiastun na youtube :C
Potwierdzam! Lepiej nie oglądać zwiastunów,! Jestem właśnie po seansie i lepiej bym się bawił idąc na ten film w ciemno!
Możliwe, że byliśmy na tym samym seansie – my nie oglądaliśmy wcześniej trailerów i razem z partnerką bawiliśmy się naprawdę świetnie. Doszliśmy do wniosku, że głównym powodem była właśnie ta forma ‘sekretnego pokazu’. Z ciekawości obejrzałem później trailer i mam wrażenie, że całkowicie zabiłby efekt ‘wow’.
Tylko traf w kinie idealnie w moment, kiedy zaczyna się film, który chce się obejrzeć. Z jednej strony możesz trafić na zajawkę, z drugiej spóźnić się o kilka minut na film. Pół biedy, gdy na początku są napisy, ale czasem akcja z kopyta od razu rusza.
no cóż, przestałem chodzić do kina. czasami tylko na jakieś niszowe produkcje do kina studyjnego na filmy których nie będzie na streamingach. streamingi + covid zabiły kino... te wciskane reklamy przed filmem też zniechęcają. albo płacimy i oglądamy bez reklam, albo nie płacimy i oglądamy z reklamami. telewizji nie mam od wielu lat, do kina nie chadzam więc zupełnie nie znam reklam. też polecam
Ja z kolei nie oglądam filmów w zasadzie nigdzie poza kinem. Tylko tam dobrze mi się je odbiera.
Naprawdę, oni z każdym rokiem gorsze te zwiastuny robią. Nie jest tak źle jak z marketingiem nowego Kapitana Ameryki, ale wydaje mi się, że dałoby się pokazać 90 sekundową zajawkę bez tych morderczych akcji.
Choć wiele psuje też ta narracja z offu na samym początku filmu. To nie było tak oczywiste, że go zabije, więc trochę lipa, że mówi to dosłownie w pierwszej scenie.
Nigdy nie oglądam zwiastunów i kompletnie mnie zaskoczyło to co w tym filmie zaczęło się dziać :D
Posłuchałam się rady i poszłam do kina bez zwiastunu :) super ! Mega zaskoczenie i fajnie się oglądało