PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10062128}

Towarzysz

Companion
2025
6,5 27 tys. ocen
6,5 10 1 26907
6,5 49 krytyków
Towarzysz
powrót do forum filmu Towarzysz

O ile sam teaser budzi ciekawość i chęć obejrzenia, tak kretyn wypuszczający oficjalny zwiastun powinien zostać wylany z pracy. Zdradzenie tylu wątków fabularnych to działanie karygodne. Ostrzegam, nie oglądajcie. Do kina mimo wszystko się wybiorę.

ocenił(a) film na 9
Krzysztof_Stasiak_92

Żałuję że nie natknąłem się na ten komentarz jakieś 5 minut wcześniej zanim oglądnąłem tenże zwiastun na youtube :C

Rrouge

To prawda!!! Zwiastun psuje całą zabawę!

ocenił(a) film na 5
Rrouge

Słaby to był film..

ocenił(a) film na 9
szymonseven

Dla mnie akurat słaby nie był, wręcz BARDZO mi się podobał :D

ocenił(a) film na 8
Krzysztof_Stasiak_92

Potwierdzam! Lepiej nie oglądać zwiastunów,! Jestem właśnie po seansie i lepiej bym się bawił idąc na ten film w ciemno!

iflar

Możliwe, że byliśmy na tym samym seansie – my nie oglądaliśmy wcześniej trailerów i razem z partnerką bawiliśmy się naprawdę świetnie. Doszliśmy do wniosku, że głównym powodem była właśnie ta forma ‘sekretnego pokazu’. Z ciekawości obejrzałem później trailer i mam wrażenie, że całkowicie zabiłby efekt ‘wow’.

Krzysztof_Stasiak_92

ja wszystkie trailery oglądam max do 1/3 żeby nie psuć sobie zabawy i dać się zaskoczyć, polecam

ocenił(a) film na 7
Krzysztof_Stasiak_92

mam zasadę: nigdy nie oglądam zajawek. polecam

ocenił(a) film na 9
dzesio

Każdy tak samo, nie oglądam już od dawna

ocenił(a) film na 9
dzesio

Tylko traf w kinie idealnie w moment, kiedy zaczyna się film, który chce się obejrzeć. Z jednej strony możesz trafić na zajawkę, z drugiej spóźnić się o kilka minut na film. Pół biedy, gdy na początku są napisy, ale czasem akcja z kopyta od razu rusza.

ocenił(a) film na 7
kaymann

no cóż, przestałem chodzić do kina. czasami tylko na jakieś niszowe produkcje do kina studyjnego na filmy których nie będzie na streamingach. streamingi + covid zabiły kino... te wciskane reklamy przed filmem też zniechęcają. albo płacimy i oglądamy bez reklam, albo nie płacimy i oglądamy z reklamami. telewizji nie mam od wielu lat, do kina nie chadzam więc zupełnie nie znam reklam. też polecam

ocenił(a) film na 9
dzesio

Ja z kolei nie oglądam filmów w zasadzie nigdzie poza kinem. Tylko tam dobrze mi się je odbiera.

ocenił(a) film na 5
Krzysztof_Stasiak_92

Dzieki za ostrzeżenie.

ocenił(a) film na 6
Krzysztof_Stasiak_92

Naprawdę, oni z każdym rokiem gorsze te zwiastuny robią. Nie jest tak źle jak z marketingiem nowego Kapitana Ameryki, ale wydaje mi się, że dałoby się pokazać 90 sekundową zajawkę bez tych morderczych akcji.

Choć wiele psuje też ta narracja z offu na samym początku filmu. To nie było tak oczywiste, że go zabije, więc trochę lipa, że mówi to dosłownie w pierwszej scenie.

ocenił(a) film na 10
Krzysztof_Stasiak_92

Nigdy nie oglądam zwiastunów i kompletnie mnie zaskoczyło to co w tym filmie zaczęło się dziać :D

ocenił(a) film na 7
Krzysztof_Stasiak_92

kiedy sie nauczycie ze nie oglada sie trailerow ? :D

ocenił(a) film na 8
Krzysztof_Stasiak_92

Posłuchałam się rady i poszłam do kina bez zwiastunu :) super ! Mega zaskoczenie i fajnie się oglądało

ocenił(a) film na 4
Krzysztof_Stasiak_92

Tym bardziej, że poza fabularnym twistem (jakby się uprzeć dwoma) to nic w tym filmie nie ma.