Film Królestwo ukazywał "amerykańców" jak prawie w każdym filmie produkcji USA. Wpada ekipa, robi rozpierduchę, zamiata i wszystko staję się jasne. Miejscowe służby nie radzą sobie z problemem i trzeba im "pomóc". Tutaj mamy przynajmniej jakieś próby samokrytyki - pewnie dlatego film ten okazał się niewypałem komercyjnym w USA. Na dobra sprawę można się tym kierować w doborze filmów do obejrzenia. Czym gorsza klapa w USA tym lepszy film...
Według mnie Królestwo było 100razy lepsze.Bardziej mną wstrząsneło i nauczyłam się czegoś nowego. Ten film nie wniósł dla mnie nic nowego, do tego było mnóstwo błędów i tak naprawdę przekonał mnie,że jednak na każdego Araba należy uważać.
nawet się zgodzę, film do obejrzenia, mający może wstrząsnąć ludźmi ukazyjąc metody pracy tajnych służb.. czy aby nikt nie wie o tym co się wyprawia w tajnych więzieniach?, czy Amerykanie niby tego nie akceptują wiedząc że taka jest cena ich bezpieczeństwa? (osobiście myślę że są o tym przekonani)... i dziwicie się że film ten w USA był klapą???... ja się nie dziwię, artystyczne dzieło to to nie jest a i film akcji żaden... "Królestwo" było lepsze...
Z tego co czytałam o ich kulturzem nawykach itd, to mało realne jest,że dwieczyna śpi sobie ze swoim chłopakiem w jednym łóżku, jej tata pije sobie z Amerykaninem whisky, prawie wszyscy mówią po angielsku, córka, która wyprowadza się z domu i tata zmartwiony jej szuka, druga córka, która mieszka za pozwoleniem sama i robi karierę, ech , mogłabym wymieniać tak jeszcze z 10minut.
widać mało co czytałaś o Egipcie albo dawno temu .. Tam po pierwsze jest mieszanka religii(coraz więcej chrześcijan) ... A w wielu regionach zniesiono już regulamin "dyskryminujący" kobiety w takim stopniu jak to miało miejsce kiedyś.. Co do angola w Egipcie. TO byłem tam .. I powiem ci szczerze ,że więcej spotkałem osób ,które jako tako angielskim operowały .. Szczerze to ci powiem ,że polska pod względem nauki języka siada w tyle. Oni potrafią mówić po angielsku ze względu mi. na turystów ,którzy są ich źródłem utrzymania w wielu wypadkach .. Jak dla mnie film ekstra .. królestwa nie widziałem chyba .. ale z opisów widze ,że warto ..
Fabuła: 8/10
Gra aktorska 9/10
Napięcie 7/10
Dla mnie spokojnie 9 .. Bo jednak dość sporo prawdy w tym jest i za to ,że to amerykańska produkcją ją ukazuje to dodatkowy punkt :]