Transfer

Rendition
2007
7,0 28 tys. ocen
7,0 10 1 27563
6,0 6 krytyków
Transfer
powrót do forum filmu Transfer

ocenił(a) film na 6

Dałem 6/10. Film ogólnie mało wciągający. Nie mogę złego słowa powiedzieć na aktorstwo. Było przecudowne. Od Reese Witherspoon (załamanej kobiety próbującej odszukać męża), przez Omara Metwally (torturowanego mężczyzny) i Jake'a Gyllenhaal'a do cudownej Meryl Streep i Alana Arkina. Obsada spisała się znakomicie. COdo filmu: nudny, niewciągający, trochę pogmatwany.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Maix

Dokładnie. Film tak samo ważny tematycznie, co zwyczajnie nudny. Nużący, zagmatwany i przegadany. Temat sam się wybronił, dlatego pewnie film mozna było dooglądać do końca. Aktorzy też nie zawiedli, ale o ile mogę zgodzić się z tym, że Omar Metwally był genialny w swej roli, Reese świetna, a Jake się wybronił, o tyle o genialnej zwykle Streep nie można powiedzieć za wiele. Jasne, zagrała na swoim poziomie, ale rola nie była na tyle rozbudowana psychologicznie, by naprawde mogła się wykazać i zachwycić. Film godny obejrzenia ze względu na temat, ale jeśli ktoś chce się rozerwać i pooglądać trochę mocnego i szybkiego kina, niech sięgnie po Bruce'a Willisa.