Mam już dość tego syfiatego, zasra... kraju. Dubbing w X-menach, Avengers, Iron man 3, Strażnikach galaktyki a teraz w Transformersach. Nie dość że biorą do tego jakiś polaczków co żadnego słowa porządnie wymówić nie potrafią to jeszcze do du..y tłumaczenie jak w Thor: mroczny świat bohater w jednej scenie mówi "zatkało kakało" kur...a co to ma być "kiepskie" się przebiły do filmów Marvela !!!!. Wiem że mogę czytać napisy ale przede wszystkim mi chodzi o brak profesjonalizmu wśród tych patafianów co są odpowiedzialni za ten chłam dubbingowy. Nieumiejętne wyrównywanie ścieżek dźwiękowych i mamy zagłuszone dialogi przez muzykę lud efekty wybuchów itp. Do cholery mamy mistrzów takich jak Tomasz Knapik, Jacek Brzostyński, Janusz Szydłowski, Maciej Gudowski, Ireneusz Krulikiewicz itd. i tego się trzymajmy!!!!!!
Najlepszy jak dla mnie jest Brzostyński, a potem Knapik... reszta nico sztuczna... Piszemy petycję na lektora? XD
Cóż, jak ci się w tym kraju nie podoba, to wyjedź za granicę... oh wait, tam wszędzie mają dubbing i to w większej ilości tytułów niż u nas :D
"Mistrzów"... śmiecham.
Nie wiem, nie obracam się w środowiskach gimnazjalnych od kilkunastu lat. Za to ty, jak widać, jesteś ekspertem.
Nie muszę, dobrze się bawię widząc twój bul dópy ;)
A gimnazja wprowadzono, jeśli dobrze liczę, jakieś 15 lat temu - ale ty faktycznie możesz tego nie wiedzieć, sądząc po konstrukcji zdań to mogło cię nawet na świecie jeszcze nie być.
W większości kin jest wybór napisy lub dubbing. Każdy może sobie wybrać. Lubisz film z napisami wybierasz wersje z napisami, wolisz z jakiegoś powodu dubbing, nie ma problemu idziesz na film z dubbingiem. Dubbinguje się filmy, żeby większa ilość osób mogła oglądnąć nie tylko dzieciaczki ale i osoby starsze które z jakichś powodów nie znają języków. Nie ma co się spinać.
Jemu tego nie przetłumaczysz , to zwykły śmieć jest , Poczytaj jego posty , każdy niemal identyczny . Ten prowincjonalny kmiot ma dość ubogi dobór słów. Nie wiem czyjej pomocy ten gość bardziej potrzebuje .Psychologa czy psychiatry ? Najlepiej chyba obu.