PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102908
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Autoboty = zło

ocenił(a) film na 3

Po co one w sumie są na ziemi? Decipticony nie mają żadnego interesuje na ziemi. Walczą tylko z
autobotami. A przez to że oni są na ziemi, to nasza planeta robi za pole bitwy. Tak naprawdę to tylko
nam szkodzą. Dobrze, że ludzie w końcu zaczęli walczyć z tym złomem. Już dawno powinni ich
wypieprzyć z naszego układu słonecznego.
Autoboty nie zrobiły NIC dla ludzi poza ofiarami i zniszczeniami. Jeśli chciały by pomóc to powinny
już dawno udostępnić własną technologie i opuścić ziemie.

ocenił(a) film na 10
Daroo_3

Racja autoboty mogły by udostępnić technologię ludziom aby się bronili i opuścić Ziemie ale skąd pewność że nie użyją tej technologi na drugiego człowieka (inny kraj)? Gdyby autoboty opuściły Ziemie to deceptikony i tak znaleźli by kolejny powód żeby przejąć Ziemie na własność.

ocenił(a) film na 3
FF7manifo

Ale to już nie byłby ich problem. A decepticony po co miałyby przejmować ziemie? Chcieli dopiero w 3 części, żeby odbudować swoją planete. Wcześniej chcieli tylko Wszechiskry. Nie mieli żadnych zamiarów względem ziemi. Gdyby autoboty odleciały to zapewne decepticony podążyłyby za nimi.

Daroo_3

Wiesz, nie uważam, że ta seria to arcydzieło, ale to oczywiste, gdyby nie one to deceptikony zniszczyłyby ludzi. Żadnej technologii nie mają, którą by mogli oddać. Więc to jest najprostszy film pod słońcem, a ty nawet go nie kapujesz, wpisujesz brednie niestety.

ocenił(a) film na 3
Programista_filmweb

Brednie? I co tu jest do rozumienia? Tak tylko gdybam i dyskutuje, czytać tego nikt Ci nie każe.
Powiedz mi jaki niby interes miały decepticony w niszczeniu ludzi? Żadnego. Na naszej planecie nawet nie ma odpowiedniego surowca dla nich.
Autoboty nie miały technologii do podzielenia się? A czym były jak nie ogromnymi maszynami? Może nie miały WIEDZY NAUKOWEJ, ale mogli dać się przeanalizować lub zostawić jakąś część do analizy.

Daroo_3

No właśnie widać, krytykować każdy umie, a nawet nie rozumie o co biega, mam polew z takich ludzi.

Po pierwsze, jeżeli piszesz na publicznym forum to przeczytać może każdy i odpowiedzieć także, jeżeli tego też nie rozumiesz to już twój problem, typowa odpowiedź roszczeniowej postawy osoby mało rozgarniętej w swej ignorancji.

Deceptikony mają interes taki jaki jest przedstawiony w filmach, jeżeli nie zrozumiałeś lub nie pamiętasz to oglądnij ponownie, bo widać, że nawet nie wiesz o czym piszesz, po za tym pytałeś o autoboty, tak więc nie ważna jest cała reszta, odpowiedziałem ci tylko, że gdyby nie one to decptikony zniszczyłyby ludzi i takie są fakty, nie mają tiu znaczenia powody deceptikonów.

I nie, nie miały żadnej technologii, po za sobą, ja bym się raczej nie zabił dla takich kretynów jakimi są ludzie, ale film nie jest o naukowych dyrdymałach czy innych pierdołach, więc jak chcesz się czepiać na siłę to twoja sprawa, tylko się ośmieszasz.

Na moje to jesteś prostym hejterem, który chciał skrytykować, nie ważne jak, byle skrytykować, bezmyślnie, ale konstruktywnie skrytykować też trzeba umieć, gdzie nawet takiej zdolności nie wykazałeś, teraz zaczniesz pewno argumentami ad personam, bo jedynie takie ci zostały.

ocenił(a) film na 3
Programista_filmweb

I czemu mnie od razu atakujesz i obrażasz? Znasz mnie, zrobiłem Ci coś, obraziłem Cię? Nie. A Ty od razu się wywyższasz i obrażasz mnie. Doprawdy, na polskich stronach internetowych jest mnóstwo nienawiści i chamstwa. Zaczynam rozumiem określenie 'polska cebula'...

Widać, że chyba masz problemy z czytaniem moich postów, więc postaram sie napisać bardziej jasno.
Decepticony nie mają żadnego interesuj związanego z ludźmi i naszą planetą. To wynika jasno z filmu. W 1 części chcieli Wszechiskre. Nie interesowała ich Ziemia. Zostali tylko dlatego, że pojawiły się autoboty. W drugiej części nie walczyli z ludźmi. Byli na ziemi żeby móc zniszczyc Optimusa i jego bande. Znowu nie okazywali żadnego zaiteresowania ziemią. W 3 części w końcu okazali zainteresowanie. Chcieli z ludzmi zrobić niewolników żeby odbudowali ich planete. Ale nie był to ich plan od poczatlu. Pojawił się odpowiedni autobot oraz filary które im to umozliwiały. Bez tych 2 rzeczy nie mogli by tego dokonać. W najnowszej części znowu nikt nie był zaiteresowany ziemią. Dowiedzieliśmy się za to, że istnieje urządzenie które pozwoliłoby stworzyć na naszej planecie cenny dla nich metal. Ale tego urządzenia nie było wczesniej, nikt nie planował zmienić całą ziemie w transorium (czy jak to nazwali ludzie). Innimy słowy decepticony pojawiły się i zostały z powodu autobotów. Ziemia sama w sobie ich nie interesowała i gdyby nie autoboty to by zapewne na niej wcale nie przebywali.

Oczywiście że jest technologia, gdyby jej nie było to by nie potrafili budować statków (nie wzieły sie z niczego) lub po prostu siebie naprawiać. Wcale nie musieliby sie niszczyć. Było pokazane, że ludzie z małej cześci moga poznać jej tajniki działania i na podstawie tego stworzyć własną wersje ich technologii. Nie byłoby konieczności, żeby np optimus wyrywał sobie 'serce'.

I nie widzę tutaj żadnych hejtów. Rozumiem, że to bardzo modne słowo i trzeba go używać jak nacześciej. Proponuje teraz mi odpisać że mam bół du py, bo to tez bardzo modne słowo w Polsce.
Z samą serią nie przepadam, ale stricte o serii się nie wyrażam. Dywaguje tylko o konkretnej rzeczy.

Jak widać umiem się wyrazić bez wycieczek osobistych i wyraźnie przedstawić swoje zdanie. Niestety, ale nie sądzę żebyś Ty tak potrafił. Ba, wszystkie te złed rzeczy które na mnie wypisałeś to podchodzą własnie pod Twoje wypowiedzi. Może to po prostu jest jakiś zaawansowany troll, nie znam się na takich rzeczach.

P.S. Zdaje sobie z tego sprawę, że pisze na forum publicznych i oczekiwałem na odpowiedzi innych uzytkowników tego portalu. Jeśli moje wypowiedzi Cię draznią to nie rozumiem jednego. Po co je czytać i kontyuować ze mną rozmowę? Dość irracjonalne zachowanie, ale rób co chcesz. To wolny kraj, a wypowiedzi świadczą o poziomie osoby je wypowiadającej. Jeśli uważasz, że Twoje opowiedzi mają odpowiednio godny Ciebie poziom to okay i nie moja sprawa.

Pozdrawiam.

P.P.S ah jeszcze jedno. nie zycze sobie obrażania mojej osoby. Jesli nie potrafisz odpisac bez najezdzania na mnie, to tą rozmowę możemy zakonczyć juz teraz. Co jak co, ale chamstwa i prostactwa nie zdzierze, nawet w internecie.

Daroo_3

Szczerze to nie chciało mi się czytać po za pierwszy akapit i wyrywkowo kilak zdań, jak chcesz coś przekazać to to napisz, a nie tłumaczysz się monologiem na A4, nienawiść i chamstwo to jest właśnie to co ty robisz, zwykłe bezpodstawne hejterstwo, kompletnie nie rozumiesz filmów, co potwierdzasz w sowich wypowiedziach.

Nigdzie cię nie obraziłem, tylko opisałem to co można wyczytać z twoich komentarzy, czyste hejterstwo, znajomość prostych filmów i czepialstwo o coś co w ogóle nie było zamierzeniem scenariusza, a jak nie było to nie masz prawa o to się żalić, do tego głupie, bezsensowne pytania po co tam był ten, tamten, skoro wszystko jest wyjaśnione w filmach, może obejrzyj je jeszcze 3 razy.

Twój poziom to dno, wypowiadasz się o czym czego kompletnie nie rozumiesz i sam to udowodniłeś, więc wracając jeszcze raz do twoich pierwotnych pytań

a) autoboty są po to by zwalczyć deceptikony i ochronić ludzkość, zdobiły DUŻO dla ludzi
b) nie mieli żadnej technologii po za sobą, wszytsko było zakopane lub dopiero przybyło na ziemię, a oni nie mieli żadnego obowiązku się dzielić wiedzą, w dodatku, o tym nie był scenariusz
Dodatkowo, dopiero w t4 widzimy urządzenie, które może coś dać ludzkości, a i tak nie potrafiliśmy go zbudować czy powielić, więc wszystko co było w poprzednich częściach to i tak, tak jakby dać orangutanom gotowego smartfona i niech sobie go wykorzystają... to jest nierealne
A przypomina, film ten to nie dokument tylko film rozrywkowy, więc oczywiste są uroszczenia.

Jak widać bredzisz strasznie i głupoty opowiadasz, nie ma sensu dyskutować z takim zaślepionym ignorantem, tak tak bardzo film ci się niepodobał to nie komentuj, proste, a nie na siłę wymyślasz brednie.

ocenił(a) film na 4
Programista_filmweb

Jesteś internetowym burakiem.

grd1

Szkoda, a zawsze myślałem, że cukinią.

ocenił(a) film na 6
Daroo_3

Darek Manyś = Gej
Geje = Zło
Darek Manyś = Z Ł O ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

ŻONDAM ZBANOWANIA UŻYSZKODNIKA DAROO_3

ocenił(a) film na 3
chowder

wtf Artuś xD Czemu mnie stalkujesz nawet na filmwebie :<

ocenił(a) film na 6
Daroo_3

W jedynce, było powiedziane, że plan Decepticonów polegał na tym, aby zamienić ziemskie maszyny w nową armię i załatwić ludzkość.
W Zemście Upadłych, chcieli rozwalić nasze słońce, co jednocześnie zabiło by ludzkość.
W trzeciej części chcieli zniewolić ludzkość.
W czwórce, chcieli wysadzić to Ziarno w wielkim mieście.

Więc nie powiedziałbym, że nie mają interesu związanego z Ziemią. Poza tym w trójce Decepticony mówiły, że jak ludzie wydalą Autoboty z Ziemi, to ich zostawią w spokoju. A potem kto rozwalił Chicago? Autoboty? Czy Decepticony? No i też dochodzi do tego fakt, że wszelkie finałowe rozróby zaczęły albo Decepticony (trójka i czwórka), albo ludzie (oni sprowadzili tą Wszechiskrę do miasta, a w dwójce to Sam sprowadził wszystkich do Egiptu).

ocenił(a) film na 7
Demolishor2

Dzięki Ci bo juz myślałam że nikt tego nie napisze, kolesie powyżej chyba nie rozumieli tego co oglądali