Można do patrzeć się kilka minusów, ale wszyscy wiemy że Transformers to Transformers i nie
ważne jakie te minusu by nie były jest to super film!
Optimus na plakacie, pewnie widzieliście, (link w jednym z tematów dyskusji)
mocarny potężny itd.. ale przypominający bardzie człowiek w zbroi (Iron Man). Nie przypomina on
już tego samego Optimusa z poprzednich części. Ogólnie jeśli ktoś zobaczył by go pierwszy raz
nie pomyślał by że zamienia się w pojazd, co kiedyś był widoczne, specyficzne kształty i ta
kultowa już szyba na klacie (na plakacie dokładnie nie widać ale chyba jej nie ma) Optimusa,
która nie ważne jak by Optimus dostał, zawsze byłą cała (Tandeta ale jednak znak
rozpoznawszy). Najprawdopodobniej znowu armia będzie chciała załatwić Autoboty (i dlatego
najprawdopodobniej Optimus w zwiastunie jest jako stary grat- kamuflaż), ale szczerze mówiąc,
to chyba najbardziej dobroduszna i pomocna istota we wszechświecie w takiej sytuacji kopnęła
by ludzkość w dupę i uciekła. Jest jeszcze kilka minusów takie jak chyba 10 flag USA w dwu i pół
minutowym zwiastunie. Może mały błąd w efektach, minuta 2:17 gdy Optimus uderza dinobota
który przelatuje NAD stawem,a ze stawu wylatuje strumień wody jakby jakiś nie wiadomo jaki
meteor w niego walną. Można tak wymieniać małe minusiki, ale przecież wielkich plusów jest 2
razy tyle, a więc nie rozumiem narzekania nie których fanów. Film genialny, efektowny i
wciągający, czym był by film bez błędów?
Wybieram się do kina na extra produkcje nie wiem jak wy.
A wy czego się spodziewacie po filmie? I co zauważyliście w dotychczasowych odkryciach?
może uda nam się odpowiedzieć na kilka dręczących pytań? Zachęcam do komentowania ;)
pzdr
Optimus na plakacie i jak w zwiastunie robi wrażenia jak dla mnie. Liczę na ciekawe walki, zwłaszcza Optimusa i Bee, no i jakieś zajebiste wejście Optimusa do akcji (coś jak w poprzedniej części, gdy leciał w stronę centrum walki) ale jeszcze bardziej epickie. Co do efektów są bardzo dobre, do premiery jeszcze trochę czasu jest, więc pewnie jeszcze je dopracują.
Też jestem ciekaw czy będzie jakieś zajebiste wejście Optimusa jak w poprzedniej części, oraz czy coś przebije jego walki w lesie w II części, która wg mnie jest fenomenalna i chyba najlepsza ze wszystkich części.
O tak, walka w lesie była cudowna, w wersji IMAX, jak Optimus dostawał z różnych stron od Megatrona, Starscreama i blackout było epickie.
Ja myślę, ze tutaj będzie takie wejście, że Optimus będzie na grimlocku (jak w spocie), i Grimlock będzie biec w strone deceptikonów.
Ej Blackouta nie było w transformers 2 a był w transformers 1 a w transformers 2 był GRINDOR :)
Gdyby w II był Blackout (w sumie szkoda że nie było) to walka w lesie była by jeszcze bardziej epicka i szkoda, że walczył tam tylko sam Optimus, jak by mu pomagał jeszcze ktoś to walka była by bardziej nieziemska :D
Wtedy z 4 lub 5 mocnych deceptów przeciw samemu Optimusowi ; d. A kogo byś dal do pomocy optimusowi ? Speca od uzbrojenia ? ; d
Nie no aż tak to nie. Megatron, Starscream + Blackout zamiast Grindora. A do pomocy dałby Bee albo Ironhide, no ale to nie zmienia faktu że walka w tamtej formie jest nieziemska
Myślę, że teraz twórcy chcą przedstawić historię bardziej z perspektywy Optimusa i tak jak w TF07 tym razem zamiast starego bee będziemy mieli Optimusa, który wciągnie rodzinę mechanika do świata transformerów. Ale tak odchodząc od tematu dziwnym jest to, że gdy Cade podpina Optimusa do prądu on wypowiada tą swoją kwestię o atobotach i na tym kończy bez przemiany ani nawet jakiejś normalnej odpowiedzi czy reakcji. To trochę wygląd jak by był uśpiony czy coś podobnie jak Jetfire. Ostatecznie trochę dziwnym jest, że przywódca autobotów ukrywając się pozwala sprzedać się jako rupieć i narazić ludzi na problemy z deceptami i tym mechem czy jak to się będzie w filmie zwało. Jeszcze do tematu walka w lesie to chyba jedna z najlepszych walk w historii kina sci-fi a już na pewno jest to mistrzostwo w dziedzinie efektów specjalnych wiec trudno będzie to przebić.
Walka w lesie była super, szkoda tylko że bez dobrego zakończenia. Po zwiastunie można było zauważyć, że ZNOWU finał będzie przedstawiony w mieście, co według mnie jest już nudne, wolał bym już na jakieś wiosce, czy znowu w lesie nie wiem ale Bay'a stać na fajne pomysły i mam nadzieje że się mylę. Finał w 2- fajny pomysł, gorsze wykonanie. :).
Ja mam jedno dręczące pytanie. Dlaczego zawsze Deceptikony (ogólnie ta zła strona) mają lepsze uzbrojenie!?!?
Transformers 1- Część w której walka była w miarę równa, ale ogólnie rzecz biorąc to Decepty były silniejsze.
Transformers 2- Tu to już wielkie oblężenie, kilka Autobotów Optimus,Bee,Ironhide, Ratchet, Arce, Chromia, Flare Up, Sideswipe , 2 przygłupie bracia- Skids i Mudflap, Jolt, Jetfire i Wheelie=13 co i tak było najwięcej ze wszystkich części. No i armia złych, w których skład wchodził Upadły i Megatron-którzy mogli by sami zmieść z powierzchni ziemi wszystkie Autoboty (o prócz Optimusa), jeszcze było kilko tam Deceptikonów, ale Devastor bije wszystkich na głowę! , on sam po winien zniszczyć wszystkich, a pobili go dwa "downy" ? trochę przesada.
Transformers 3- Tam o prócz silnych Deceptikonów, dołączył Shockwave no i Autobot Sentinel, ale szczytem była "tona" statków i słabszy deceptów. a Autoboty? Znowu z 12? Oczywiście.
Czekam na równe szanse, bo ludzie za dużo nie dają ;) pzdr
Mnie w sumie też to zastanawia, czemu mają lepsze i skąd oni w ogóle to biorą, a nawet skąd zawsze jest tyle tych Deceptów skoro tej ich planety nie ma. Jakaś super mega produkcja?? :D
Pewnie mi to umknęło w filmie albo zapomniałem.
Ponadto w 1 Blackout siał w takie zniszczenie, że trudno go było pokonać, Megatron to samo, a później jest trochę taką pipką gdzie dostaje baty od Optimusa, a w 1 omal go nie pokonał.