Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103053
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Siemasz ludziska
Tak teraz obejrzałem raz jeszcze trailer i zastanawiam się: czy dinoboty dołączą do Autobotów?
Scena w której Prime mówi, że potrzebują nowej armii no i jak wjeżdzą na Grimlocku jest aż nadto
wyrazista

i tak w ogóle, to w tej części ludzie chcą zagłady autobotów czy znowu walka jak w poprzednich
cześciach przeciwko deceptikonom?

I czy przypadkiem to nie jest jakiś prequel skoro odkrywają zdezelowanego Optimusa?

jakaś ta fabuła póki co niejasna

ocenił(a) film na 9
nvk4

Akcja filmu dzieje się 3-4 lata po Dark of the Moon
Ludzie wiedza, z czego sa zrobione Transformery, po czym sami buduja je, przykladem jest Galvatron i Stinger
Sugeruje sie, ze Lockdown na statku ma czesc Dinobotow i przyslal go Unciron
Zaczynaja polowac na Autoboty i Deceptickony
Na ziemie przybwa takze ''lowca nagrod'' - Lockdown, kiedy nie wiadomo, moze jest juz wczesniej po zdarzeniech z Transformers 3, prawdopodobnie poluje na Optimusa i Dinoboty
Optimus zostaje przez niego pojamny
Wszystko wskazuje, ze Autoboty musza siegnac po pomoc, nowa armie - Dinoboty i ich przywodce Grimlocka
Trudno jest okreslic w filmie role Drifta (przypuszcza sie, ze jest szpiegiem Deceptow)
Nie wiadomo tez jak duza rola jest Galvatrona
Nie wiadomo kto przyslal Lockdowna - w trailerze slychac jak Optimus Prime pyta: Kto Cie tu przyslal? - niekoniecznie jest to kierowne do Lockdowna
Lockdowna mogl przyslac Unicron, byc moze na statku Lockdowna jest Drift i reszta Dinobotow

użytkownik usunięty
RollOut

a czy to nie był czasami ten robot ktory w pierwszym trailerze stał koło bumbbluee?

użytkownik usunięty

czylichodzi mi o stingera

ocenił(a) film na 9

Dokładnie
w 2 trailerze, robot w budowie to być może Galvatron

ocenił(a) film na 8
RollOut

Może ta walka będzie z powodu zniszczenia planety "robotow" przez autoboty a scena z lecacymi w stronę ziemi statków będzie pewnie bedzie ostatnia scena w filmie tak przypuszczam.

ocenił(a) film na 9
flock

Raczej jest to scena z poczatku filmmu, statek Lockdowna jest taki sam

ocenił(a) film na 8
RollOut

Zobaczymy kto będzie miał racje

flock

Od kiedy to na trailerach pokazuje się sceny które pojawią się na samej końcówce filmu tzn. mogą być zapowiedzią kolejnego filmu?

ocenił(a) film na 8
Filips19

Tak przypuszczam bo w trailerze nie byl pokazany więcej niż 1 statek na raz a gdyby były w filmie to na pewno by to pokazali i było by to zaskakujace zakonczenie gdyby zniszczono statek lockdowna a tu leciało jeszcze kilkadziesiat

ocenił(a) film na 9
flock

na tfw2005 był temat czy to czasem nie statki Unicrona

ocenił(a) film na 8
RollOut

A może jeszcze inaczej to części unicrona

ocenił(a) film na 9
flock

byc moze, moze byc to czesc z pierscienia jego budowy, tak ja tutaj:

http://i200.photobucket.com/albums/aa41/comedian_04/stationsandbigships/Unicron. gif

RollOut

A wytłumacz mi tak prosto, jak idiocie:
Dinoboty będą razem z autobotami czy przeciwko nim? Bo w jednym trailerze Optimus daje Grimlockowi w mordę, a w drugim na nim jeździ.

ocenił(a) film na 8
1_2_filmweb

To nie do mnie, ale odpowiem optimus mówi żę potrzebują nowej armii, więc szukają nowych sojuszników kto wie może bee będzie miał swojego bota tego latającego, z którym walczy.

flock

Czyli że najpierw będą przeciwko sobie, a potem razem?

ocenił(a) film na 8
1_2_filmweb

Raczej napewno

ocenił(a) film na 9
flock

Dinoboty to jakby grupa autobotowo,dowodzona przez Grimlocka o ile pamietam
Grimlock zawsze sugerowal sie tym, ze Optimus Prime jest zbyt slaby psychicznie by byc dowdca Autobotow
Grimlock zyje zasada niszczyc wszystko co jest na mojej drodze
Walka Optimusa z Grimlockiem hmmm chodzi tu o to, aby pokazac kto jest jedynym dowodca, zazwyczaj bylo tak, ze Grimlock ulegal OP

Co do innych Dinobotow i Autobotow, widzimy OP na Grimlocku, Bee bedzie na Strafe, Drif na Slugu :)

RollOut

A kim był wogóle Lockdown bo wiem tylko, że jest łowcą nagród

ocenił(a) film na 9
Prorok360

Lockdown, skąd pochodzi, oj tego dokładnie nie wiem,mało jest informacji o nim, wiem, że zarówno Autoboty jak i Deceptikony boją się go, wydaje mi się, ze stal się łowca po nieudanym buncie niektórych Deceptikonów, które uważały, że czas zmienic Megatrona
Jak wiemy Lockdown jest łowcą trofeów, jeśli tu poluje na autoboty to jego zleceniodawcą mogą być Deceptikony a nagroda to energon

RollOut

Grimlock jest autobotem z problemem kompleksu wyższości i jak każdy autobot będzie chronił ziemie. Myślę że raczej jego arogancja zaprowadzi do tego że grimlock będzie chciał sam walczyć bo optimus będzie wydawał się zbyt słaby ..a optimus będzie chciał go przekonać że jest w sporym błędzie. Jednak szkoda .. szkoda że nie pokazali jeszcze Metroplexa..

ocenił(a) film na 9
Ostgar

Raczej jest to szykowane na TF5
Niestety wyszedl taki spoiler filmu, nie wiem czy jest w 100 %, ze byc moze nawet bedzie Ultra Magnus

użytkownik usunięty
RollOut

Jak dla mnie nie bedzie zadnego Ultra Magnusa. Pewnie pojawii sie czesci z Unicronem. Oraz pewnie pojawii sie Hot Rod ale te postacie na pewno nie pojawia sie w TF4.

ocenił(a) film na 6

Bardzo liczę na to, że historia nowej trylogii pójdzie w kierunku Unicrona oraz, że przedstawiony nam zostanie Hot Rod.

Miło by było, zobaczyć Shockwave'a oraz Scorponocka bardziej wiernym G1 oraz komiksom (ale to tylko moje marzenia już...)

Ciekawą postacią mógłby być również Lord Thunderwing, tym bardziej, że klan potencjalnych dowódców Decepticonów mocno się nam już wysypał.

ocenił(a) film na 8
frantic84

Dla mnie to może zrobić 3 trylogię. A tak na marginesie to przecież Shockwave był w dotm.

ocenił(a) film na 6
flock

Był, ale jak poznasz lepiej historię Tranformerów to dowiesz się, że Shockwave, był jednym z najpotężniejszych dowódców Decepticonów.
Tak potężnym, by przeciwstawić się nawet Megatronowi.
Miał świetny charakter, był zimnym draniem, analitykiem dokładnie analizującym każdą możliwą do przeprowadzenia akcje.
To mój ulubiony Transformer.

niestety w filmie został zaprezentowany jako powolny, gadający tylko po Cybertrońsku, zwykły żołnierz Deceptów.

Wielka szkoda, bo zmarnowano jego wielki potencjał.

ocenił(a) film na 9
frantic84

Tu racja Frantic... Shockwave tez lubie, wolalem go njz Megatrona, a w filmie zrobili go tak jak napisales
Taki bez mozgu pan drillera

To duzy blad Baya, choc jesli chodzi o wyglad tu sie postarali
Pytanie czy Lockdown nie bedzie taki
Po trailerach widac, ze kawal z niego sukin..na

ocenił(a) film na 6
RollOut

Powiem Ci, że Lockdown może być świetną postacią, interesującą na miarę prawdziwego Shockwave (nie tego Baya).
Czuję, że będzie tak jak piszesz i jak wynika z trailera - kawał gnoja, który sieje postrach wśród Autobotów i nawet Deceptów.

Jeśli się to sprawdzi, to liczę też na jego dłuższą obecność w serii, że nie zostanie ukatrupiony już w TF4.

ocenił(a) film na 9
frantic84

Dziwna jest jego budowa, jest wielkosci OP mimo ze zmienka sie w mniejsze auto, Lamborghini w wymiarach jest takie jak Camaro, wiec Lockdown powinien bhc rozmiarow Bee

Nie wydaje Ci sie to dziwne

RollOut

Trochę to dziwne ale Lockdown jest jakby to ująć "szczuplejszy" od OP a te lambo jest prawie długości ciężarówki

ocenił(a) film na 6
RollOut

Wcześniej nad tym nie myślałem, ale faktycznie rozmiary ich transformacji pojazdów różnią się znacznie.
W G1 i komiksie znane są przypadki transformacji w formy dużo mniejsze niż postać robota (Megatron w postać pistoletu, Soundwave w postać magnetofonu) jak i dużo większe (np Shockwave do postaci dużego kosmicznego działa).

Zobaczymy czy jakoś zostanie to wyjaśnione w filmie, tym bardziej, że spory wątek będą pewnie stanowić badania nad materiałem z którego "oni są zrobieni" co widać w trailerze.

ocenił(a) film na 9

Ale ja nie mowie ze Ultra Magnus ma byc w TF4

A co zrobisz jak np OP odejdzie ?

ocenił(a) film na 8
RollOut

Coraz bardziej Lubie Transformery dlatego napisz mi co mam obejrzeć a co czytać żeby się o nich jak najwięcej dowiedzieć bo wydaje mi się ze wiesz. Z gory dzieki

ocenił(a) film na 6
flock

Polecam Ci obejrzeć serial animowany, najsłynniejszy w całym uniwersum Transformerów czyli Transformers G1, a później jego pełnometrażowe dopełnienie animowane film, Transformers The Movie.

Dobrym źródłem wiedzy są też komiksy które były wydawane w PL w latach '90 choć akcja w nich jest nieco chaotyczna.

To na dobry początek wystarczy, żeby wgłębić się w rdzeń historii o Transformerach.

ocenił(a) film na 8
frantic84

Ok dzięki a komiksy kupie a jak tak to wiesz po ile bo i like komiksy

ocenił(a) film na 6
flock

Komiksy są na "alle drogo".

Od 1991 roku do 1995 roku - to te klasyczne wydania.

użytkownik usunięty
Ostgar

A kim jest ten metroplex.

Jest to jeden z najsilniejszych autobotów .. a zarazem największy autobot . co do wielkości jest na 2 miejscu za unicronem. Jego odpowiednikiem jest Trypticon. Nie pokazywał się zbyt czesto bo naprawdę musiała być wielka akcja. a jest to transformers który zamieniał się w bazę a czasem w całe miasto.. zależy od serii .

Ostgar

Ja nie oglądałem transformers G1 ale w grze odpowiednikiem Trypticona jest Omega Supreme

tajnyx2

Wiesz to zależy od serii. Jednak kiedy pojawił się metroplex .. wtedy pokazał się też trypticon . dlatego raczej to on jest jego odpowiednikiem.A jak wiemy.. ilu polakow tyle zdań :P

ocenił(a) film na 9
nvk4

Co do obsady robotow, nie znamy pelnej listy byc moze
Moze Bay cos ukryl, kto wie
Nie widzielismy zdj innych dinobtow, tylko szkice zdj zabawek
Widzielismy tylko raz Galvatrona
Tajemniczy jest Drift takze

ocenił(a) film na 10
nvk4

UWAGA ZWIASTUN Z DUBBINGIEM LEPSZA JAKOŚĆ
http://youtu.be/YH2X5lYr-Oo

mateusz dobosz

Okropny dubbing, dla mnie w ogóle nie pasuje do tego filmu

ocenił(a) film na 10
Prorok360

wiem no ale ciekawi mnie jak będzie wyglądał w filmie

mateusz dobosz

" O MÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓJJJJJJ BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻEEEEEEEEE" HUEHUEHUEHUEHEUEHUE. Zdabingowali głos OP ale już ryk na końcu nie huehuehuehue

ocenił(a) film na 10
MCK30

może zdubbingują tylko głos aktorów a głos autobotów i deceptikonów zostawią oryginalny