PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102907
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Moje odkrycia!!!!!!!

użytkownik usunięty

Najpierw mowie ze nie kazde moje odkrycie jest nowe :).Dobrze pierwsze powiem ze ten robot ktory zniszczył samochod to Galvatron !!!!!! Nie zadny Lockdown a oraz zadny motormaster.2Pamietacie jak Optimus dostał pociskiem to lezał taki robot za nim to był galvatron !!!!!Otoz co ja zauwazyłem to ze Optimus walczył z galvatronem i Lockdownem.Dobrze kolejne co ja powiem to ze ten samochod Sonic Rajdowy to smokescreen :)

ocenił(a) film na 7

jesli to galvatron to z tego co widze po kolorach zamienia sie w to..http://www.filmweb.pl/film/Transformers%3A+Wiek+zag%C5%82ady-2014-645955#pic ture-12

użytkownik usunięty
pyrazginerz

Zgadzam sie ta ciezarowka to galvatron nie zadny motormaster.Cos wam powiem ze te concept art co było na nich motormaster lub drift to było Fałszywe.Tak nie bedzie wygladał Drift. Zobaczcie sobie np na yootube concept art Drifta to on bedzie wygladał jak samuraj :D Otoz szybko mowiac nie bedzie z Motormastera w transformers 4 niestety te fałszywe concept art zostały stworzene kilka lat temu 0_0

ocenił(a) film na 7

drift to nie bugatti czasami??

użytkownik usunięty
pyrazginerz

Oczywiscie ze tak Drift to Bugatti :)

ocenił(a) film na 6

Ale skąd wniosek że to Galvatron?

użytkownik usunięty
Demolishor2

Poniewaz była lista zabawek hasbro Było tam napisane galvatron ale nie było napisane Motormaster.Jeszcze sa dowody ze ten robot ktory zniszczył samochod jest podobny to megatrona najbardziej ta przerazajaca głowa jego :D Oraz ze galvatron podobny jest to tej ciezarowki :)

ocenił(a) film na 6

Pojawienie się imienia lub jego brak to nie wystarczy by powiedzieć że to właśnie ten robot to Galvatron. Równie dobrze ja mogę powiedzieć że to Cyclonus (który ma się podobno pojawić).

użytkownik usunięty
Demolishor2

No dobra to jest moje zdanie :) ze to bedzie galvatron.Ale zobaczymy moge nie miec racje

użytkownik usunięty
Demolishor2

Nie wiem takie jest moje zdanie :) Ze to bedzie galvatron ktory bedzie sie zmieniał ta ciezarowke :D

Skoro będzie Galvatron i Grimlock'e(reszta Dinobot'ów zapewne też) to ciekawi mnie czy poruszą wątek Unicron'a jak w G1? Pożyjemy obaczymy.

ocenił(a) film na 6
KRAD

To wszystko zależy czy Galvatron to będzie po raz n'ty odbudowany Megatron, czy też kompletnie inny robot (co IMO byłoby znacznie lepszym rozwiązaniem). A Grimlock do Unicrona nic nie ma, ponieważ oryginalnie były stworzone przez Autoboty.

Demolishor2

bo wygląda jak megatron a to ta sama postac

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

Pytanie: Co on ma z Megatrona?

Demolishor2

wyglad

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

A dokładniej? Z gęby to Megatron nie jest, łapska podobnie, z klatki piersiowej również.

Demolishor2

Bo Galvatron wygląda nieco inaczej niż megatron, logiczne

użytkownik usunięty
The_Fallen

Mistrzem intelektu to raczej nie jesteś.

ocenił(a) film na 9

Nie ma zadnej informacji, ze to jest Galvatron, ba od kiedy to Galvatron byl ciezarowka?
Dwa, bez sensu by bylo usmiercenie Galvatrona od tak, przy strzale jaki dostaje Optimus widac nogi tego samego robota... dwa nie wiemy czy umiera, wiadomo, ze gonić on bedzie optimusa w filmie

Jesli ma to byc Galvatron i ma on dostac szybko lanie cos tu jest nie tak... porownujac do G1
Nikt nie stwierdzil, ze to nie jest Cylonus czy Motomaster.

ocenił(a) film na 9
RollOut

Gdyby w 3 części Optimus nie wyrwał Megatronowi głowy przez wbity w nią topór, i gdyby w tej części wywalili by ciało Megatrona w kosmos a potem złapało by go coś w stylu Unicrona i go odbudowało jako Galvatron, to mimo że Megatron już raz był wskrzeszony, to miało by to sens fabularny który dał bym rade zaakceptować.

Ale skoro Megatron po takim laniu w 3 częściach i w dodatku bez głowy...miałby znowu zostać wskrzeszony jako Galvatron, to wyszło by na to że Autoboty dopuszczając do czegoś takiego(mając pod nogami martwą kupę złomu w postaci Megatrona, którego nie potrafili by zutylizować) były by najgłupszymi robotami na ziemi, a ta cała fabuła była by do kitu. Dlatego w ogóle tworzenie w tym filmie takiej postaci ja Galvatron NIE MA SENSU. Chyba że Bay ma jakiś inny pomysł którego nie jestem w stanie sobie wyobrazić w jakiś logiczny sposób.

Ale zobaczymy;)

ocenił(a) film na 6
Kelur

Według mnie najlepszym pomysłem byłoby gdyby Galvatron był kompletnie inną postacią, a nie reinkarnacją Megatrona. Np. Galvatron mógłby być jednym z wysoko postawionych Conów, i mógłby wysłać Lockdowna i jego ekipę po Autoboty i tajemnicze cybertrońskie coś.

Demolishor2

to by była herezja robic z tego inna posta

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

Czemu niby herezja? Z Optimusa zrobili killera, ze Skidsa jakiegoś głąba, z Shockwave'a zrobili jakiegoś cosia co strzela i charczy, a Frenzy'emu dali ADHD. Ale jakby Galvatron nie był Megatronem po tuningu to wtedy byłaby herezja?

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

I też w razie czego powiem, że w komiksach od IDW Galvatron BYŁ inną postacią, i jakoś nikt z fanów nie twierdził że to herezja. A jak chcesz podyskutować, to zapraszam na transformery.pl/forum/

Demolishor2

a kto mowi ze tamto nie bylo herezja?

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

To może uargumentuj, czemu herezją byłoby zrobienie z Galvatrona inną postać niż Megatron po tuningu.

Demolishor2

bo skoro to ta sama postac to niech nie zmieniaja, zreszta fajniejszy motyw to jest

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

Fajniejszy motyw, bo Megatrona wskrzeszą po raz drugi?

użytkownik usunięty
Kelur

Masz racje !!!!!! :D megatron został zbyt uszkodzony :( jesli ma byc galvatron to jako nowa postac :)

ocenił(a) film na 9
Kelur

Dodajmy, że podczas kręcenie zdjęć była głowa megatrona... pytanie po co

ocenił(a) film na 7
RollOut

jakies foto bylo z ta glowa megatrona??

ocenił(a) film na 6
pyrazginerz

http://static.squarespace.com/static/51b3dc8ee4b051b96ceb10de/t/522d233be4b0bb40 2a80ba23/1378689853120/u4vraBd.jpg

ocenił(a) film na 9
Demolishor2

warto dodac, ze fani TF sugeruja, ze statki, ktore widzimy to czesc unicrona

http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20060305214247/transformers/images/2/28/Un icronDeathstarII.jpg

ocenił(a) film na 6
RollOut

Według mnie to jest jeszcze za wcześnie na Unicrona. Poza tym, te statki mogą należeć do tych łowców nagród.

ocenił(a) film na 7
Demolishor2

dzieki:) tez mi sie wydaje ze za wczesnie na unicorna moze w tej czesci bedzie trzymal sie na uboczu i rozkazywal innym...

użytkownik usunięty
RollOut

No coz zobaczymy w nastepnym trailerze oraz w filmie :)

ocenił(a) film na 9

Najnowsze spekulacje odnosnie filmu jakie znalalzem to, ze bedzie Unicron

ocenił(a) film na 4
RollOut

Moim zdaniem transformer przecinający samochód to Cyclonus, a nie Galvatron. (wątpie by Bay odpowiedział nam na jedno w największych pytań - czy będzie Galvatron? już w pierwszym 30 sekundowym teaserze). Według mnie nie transformuje się on w Freightleiner Argosy. A gdy leży on pod stopami Optimusa to wygląda jakby Optimus został postrzelony w momencie oddawania ciosu w "Cyclonusa". Co do Unicrona to możliwe, że Bay zostawi go sobie na TF6 (jeśli powstanie) i po napisach w TF4 wrzuci parosekundowy "teaser" Unicrona (np. lecącego w kosmosie).

ocenił(a) film na 4
wamakar

A co z Optimusem. To jednak jest on tą starą ciężarówką, która była widziana na planie mnóstwo razy ?

ocenił(a) film na 9
wamakar

owszem

dwa. Nelson, administrator forum na michaelaby.com zakomunikowal, ze spot nie jest chronologiczny jesli chodzi o wydarzenia

trailer pełny zobaczymy w marcu

ocenił(a) film na 6
wamakar

Właśnie tak działają teasery do TF Baya. Np. ROTF, cały czas by zastanawianie się kto spuścił wpierdziel Optimusowi.

ocenił(a) film na 5

http://pl.wikipedia.org/wiki/Galvatron

ocenił(a) film na 9
katedra

na TFW2005 padla informacja, ze trailer teaser moze zawitac juz w niedziele :)

ocenił(a) film na 4
RollOut

Możliwe... Ja czekam z niecierpliwością... Mam nadzieję że Bay pokaże więcej "nieznanych" TFów by były tematu do spekulacji tak jak to było z transformerem przecinającym samochód

Ale, co wy gadacie za głupoty, Bay nie umieściłby Galvatron'a w tak oczywistej scenie, Po za tym to nie może być Galvatron ponieważ to nie jest odpowiednia budowa ciała, ten robot jest za gruby i za mało doskonały na kogoś kto mógłby być głównym złym w filmie. Według mnie postać nad którą powinniśmy się zastanowić to ta na samym początku, która idzie i jest lekko zamglona żeby nie było widać ko to jest, wg mnie jedno jest pewne jest to główny przeciwnik Optimus'a.

Pomijając już odkrycie Galvatrona, wiecie co jest jeszcze ważne? Miecz Optimus'a, który jest niesiony przez Mark'a Wahlberg'a http://www.google.pl/imgres?client=opera&hs=Yxq&biw=1600&bih=802&tbm=isch&tbnid= FzDjuHSNDQmMDM%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Ftvshowbiz%2Fartic le-2477754%2FMark-Wahlberg-shows-impressive-muscles-flashy-sports-cars-Hong-Kong -set-Transformers-4.html&docid=Btu6iprYqeKOaM&imgurl=http%3A%2F%2Fi.dailymail.co .uk%2Fi%2Fpix%2F2013%2F10%2F27%2Farticle-0-18FE31DF00000578-705_634x674.jpg&w=63 4&h=674&ei=O1cNU4X1MIWI0AX5mYGwCA&zoom=1&ved=0CHoQhBwwDQ&iact=rc&dur=254&page=1& start=0&ndsp=28

Po co mu on? Będzie nim walczył z Decepticon'ami? Taki mały człowieczek? Ja myślę że ten miecz posłuży do aktywowania czegoś, lub zamieni się w swoją większą wersję, którą posiada Optmius siedzący na Grimlock'u.

ocenił(a) film na 6
Filips19

Ależ to jest Galvatron, zostało to potwierdzone na ToyFair 2014.