Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103058
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

ale czy tylko mi się zdaje czy Transformersy są zbyt podrasowane komputerowo? W trzech poprzednich częściach były "kanciate" i bardziej realistyczne a w 4 części w dostępnym zwiastunie wyglądają na takie wygładzone, samochody kompletnie ekskluzywne i jakieś takie to mi się wydaje za bardzo upiększone. Nie zmienia to faktu, że umrę, jak nie zobaczę tego filmu, czekam z niecierpliwością na premierę ;)

ocenił(a) film na 8
aneant89

Widać że coraz nowsza technika przy produkcji filmu. Mi się podoba

ocenił(a) film na 9
matiz23_filmweb

Też tak myślę. Optimus wygląda wg mnie lepiej. Wygląda potężniej i silniej. Nawet samo zamykanie maski jest bardziej rozbudowane i bardziej efektowne :)

rafaelsaures

Jednak w tym "kanciastym" Optimusie jest pewien sentyment... Ta jego epickość i majestatyczność... Wygląda na niepokonanego... Jego działa, ostrza, topory, a nawet ta maska, która dynamicznie jest zamykana... Dziwi mnie jedynie to, że autoboty posiadają tą maskę... Ale jedynie Bumblebee i Optimus! Inni wgl nie ochraniają swoich ust, a to właśnie Bee stracił głos podczas walki... Trochę dziwaczne... Ta kanciastość pozostała jak widać w Ratchecie, tym białym chevrolecie oraz w Optimusie wersji złom... Wolałem tamto CGI, ale nadal jest giteZ :)

ocenił(a) film na 9
Lody01

W nowym Optimusie brakuje mu szyb na klacie. To było takie charakterystyczne dla niego...

Lody01

w sumie tym filmie pewne komputerowo zrobione rzeczy będą pasować więc nie ma się czym martwić bo akurat w Hobbicie jak widać Orki komputerowe naprawdę zniszczyły połowę tego filmu oglądając ostatnio Hobbit Pustkowie Smauga stwierdziłem że jest bardzo sztuczny film miejscami

LobeliaSakvil

Taaaaa... Orkowie nie wyglądają tak paskudnie jak we Władcy Pierścieni... A ten Azog Plugawy wygląda jak kukiełka pomalowana na biało... Rzuca się to w oczy... W końcu ten film robią niecały rok, gdzie nad WP pracowali prawie 2 lata... Jest różnica... Smaug też nie wygląda na Straszliwego... To już te potworki nazguli wyglądały lepiej... Ogólnie gdyby nie szybka i zwrotna akcja to Hobbit nie byłby taki fajny... Ale to jest Transformers! Tutaj chodzi GŁÓWNIE o CGI robotów... Nie podoba mi się to co zrobili z Lockdownem... Jest on większy od Optimusa, ale kurna zmienia się w małe gówno, Lambo... Tak samo Hound... Niby taki duży pojazd, a wygląda jak gruby żul wielkości Bumblebee... Te rzeczy z******i szczególnie...

ocenił(a) film na 9
aneant89

mi też mało podoba się ich nowy wygląd...