Plotki do noszą że dinoboty mają się pojawić T4, więc to mogą być ci starożytni wrogowie, a
może wróg, tego na razie nie potwierdzono.
Tu jest wpis o dinobotach ze strony:
,,Informatorzy portalu JoBlo donoszą, że zobaczymy Dinoboty oraz popularnego Grimlocka.
Mówią także, że w filmie znajdzie się scena, w której Optimus Prime i Bumblebee jadą na
Dinobotach do walki z przeciwnikami. Mamy również zobaczyć Autobota zwanego Hound oraz
Decepticona opisywanego jako samuraj."
,,Najważniejsze jednak jest to, że według nich głównym czarnym charakterem będzie
popularny Galvatron. Na razie są to informacje nieoficjalne, które nie zostały ani potwierdzone,
ani zdementowane."
słyszałem o tym że będzie galvatron, możliwe że bedzie z resztek części megatrona przekształcona będzie w galvatrona(prawdopodobnie będzie sprawa z mrocznym energonem)
Dinoboty przeciwnikami nie będą, ponieważ one są Autobotami. Występ Hounda został już potwierdzony i nawet wiadomo w co się zmienia, ten były Decepticon samurai to nie jest do końca potwierdzone, ale jeśli się pojawi to jak na razie najprawdopodobniej będzie to Drift. Co do Galvatrona - jeśli ma to być po prostu przebudowany Megatron (chyba że jak w The Movie'86 zmienią mu osobowość) to jestem na nie, a jeśli całkowicie inny Transformer to jestem na tak.
Jak było w starszych seriach nie wiem,ale w grze Tansformers Fall of Cybertron dinoboty były "szczurami doświadczalnymi" i więźniami Shockwave'a. Pobierał on fragmenty DNA z różnych światów, min. z Ziemi. A jak wiemy, w czasach, gdy na naszej planecie żyły Dinozaury na Cybertronie trwała wojna. Shockwave wykorzystał DNA dinozaurów właśnie na Grimlocku oraz jego kompanach. Dlatego przemieniają się w dinozaury.
Według niektórych informacji Dinoboty są botami (dronami rozpoznawczymi) stworzonymi przez Wheeljacka (więc są to autoboty) i wysłane na różne światy w celu eksploracji. Ponieważ na ziemi w tym czasie paradowały dinozaury to przybrały właśnie taką formę. W wyniku jakiegoś tam zbiegu okoliczności straciły pamięć i zapadły w hibernację. Później Wheeljack (a to pwchek bo zginął w TF3) ją im jednak przywrócił i dołączyły do Autobotów. Nie przepadają za Optimusem.