PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102578
3,2 27 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Ratchet umiera?????

użytkownik usunięty

LOL czy to mozliwe ale czy Ratchet zginie????

ocenił(a) film na 7

też mi się to wydawało

ocenił(a) film na 8

Lol? Skąd w ogóle takie wnioski?

ocenił(a) film na 5
nvk4

w trailerze na molo jakis zielony transformer dostaje baty.

ocenił(a) film na 8
Ade_Er

Poprawcie mnie jesli sie mylę - w pierwszej i w drugiej części Ratchet to był ten zółty terenowy..a tutaj mowa o zielonym. A szczerze nie pamiętam co sie z nim stało w 3 części

ocenił(a) film na 5
nvk4

no taki jasno zielony hammer medyczny.

ocenił(a) film na 8
Ade_Er

Wlasnie nie zielony tylko zolty :P

ocenił(a) film na 5
nvk4

no jak dla mnie zolty to bumblebee a jasno zielony ratchett.

ocenił(a) film na 4
Ade_Er

Rachet był też żółty

ocenił(a) film na 6
nvk4

Tylko że w trójce Ratchet był jasno zielony.

ocenił(a) film na 5
Demolishor2

we wszystkich czesciach byl jasno zielony.

ocenił(a) film na 8
Ade_Er

Nie. W pierwszych dwóch był żółty, a w trzeciej zrobił się na zielono.

ocenił(a) film na 4
Ryloth

Racja

ocenił(a) film na 6
Ade_Er

Barwy w TF'07 i ROTF: http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20110930121616/transformers/images/4/4c/Ro tf-ratchet-film-forest-shooting.jpg

Barwy w DOTM: http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20110927231153/transformers/images/5/5d/Do tm-ratchet-film-ark-pillar.jpg

ocenił(a) film na 5
Demolishor2

to ten sam kolor tylko w swietle dziennym i nocnym.

ocenił(a) film na 6
Ade_Er

To masz tutaj Ratcheta z Movie'07 i ROTF w nocy: http://tfwiki.net/mediawiki/images2/8/86/Ratchetmovieautobotsforshort.jpg

ocenił(a) film na 5
Demolishor2

hmmm no faktycznie roznice widac na tych fotkach, ale musialbym filmy sobie przypomniec i porownac po wszystkich scenach a nie po jednym zdjecie gdzie jest roznie oswietlony. pytanie teraz czy ta zmiana odcienia byla zamierzona czy nie. bo po cholere mialby sobie ratchet odcien zmieniac? :D bo ledwo zauwazalna roznica.

ocenił(a) film na 8
Ade_Er

Nie widzisz różnicy między zielonym a żółtym???

ocenił(a) film na 5
Ryloth

ja widze w przeciwienstwie do ciebie. faktycznie w DOTM jest bardziej zielony ale to nie znaczy ze w dwoch pierwszych czesciach jest zolty. jest jasno/jaskrawo zielony. http://www.didntyouhear.com/wp-content/uploads/2007/03/4418245f72a9eb4347.jpg

ocenił(a) film na 8
Ade_Er

Ty się dobrze czujesz? Naprawdę myślisz, że to światło?

ocenił(a) film na 5
Ryloth

czuje sie swietnie. dzieki ze pytasz. teraz nie mowie o swietle. przyznaje Wam czesciowo racje bo faktycznie w trojce ma ciemniejszy kolor, ale nie wmuwicie mi ze w dwoch pierwszych odslonach jest czysto zolty tylko bardzo jasno zielony tak jak na linku ktory wstawilem powyzej. z reszta nie bede sie klocil. grunt ze wszyscy wiemy o jakiego transformera chodzi.

ocenił(a) film na 10
Ade_Er

1. wmówicie nie wmuwicie
2. Może chcesz wyjaśnić firmie Hummer, że pomylili się w specyfikacji technicznej ich wozu robionego notabene na zamówienie i wyperswadować im oraz całemu kontynentowi północno-amerykańskiemu (oczywiście nie tylko) iż żółte wozy straży chemicznej maluje się na zielono :/ (odnoszę to do TF07 i ROTF)

ocenił(a) film na 5
_WILIAM_

skoro ma byc zolty to czemu w trojce jest zielony? tak czy siak sie w filmie pomylili, czy to w jednej czesci czy trzech.

ocenił(a) film na 8
Ade_Er

Po prostu zmienił barwy - nikt się nie pomylił, omg.

ocenił(a) film na 10
Ade_Er

W trzeciej części jest zielony z racji tego jaką funkcję pełni. Wspiera on wojska inżynieryjne dla ogarniętych to wreckersi. Myślę, że zielona półciężarówka mniej rzuca się w oczy niż żółta z dedykacją straży wjeżdżając do tajnej siedziby autobotów w centrum miasta.

Pokazanie śmierci autobota takiego jak Ratchet na zwiastunie byłoby bez sensu, Bay napewno by tego nie zrobił, pewnie go pojmali; zamrozili; cokolwiek.

użytkownik usunięty
Kuliggi_98

No bez przesady w transformers 1 zamrozili megatrona jesli przezyje to beda mu robic badania by poznac technologii ich ale watpie ze przezyje jak dla mnie dostał duze obrazenia po prostu został mocno zniszczony ale zobaczymy :)

Wiesz, obrażenia z trailera Ratcheta równają sie tylko z uszkodzeniem barku (tak na oko sie wydaje) transformery, moim zdaniem umierają bo rozwaleniu głowy albo ichnego "serca". :) aczkowiek pożyjemy zobaczymy ;)

użytkownik usunięty
Kuliggi_98

No rzeczywiscie ale najbardziej okrutna według mnie smierc była Ironhida :0

No nie wiem. W Transformers 1, jak Megatron rozszarpał (nie pamiętam jak on się nazywał) tego szarego "małego" przy Megatronie autobota. ;)

użytkownik usunięty
Kacper1432

Kacper ten Autobot który został zabity przez Megatrona to JAZZ :].Ale on tylko go połamał na pół a Ironhide to rozpadł się w kawałeczki po prostu nic z niego nie zostało :

ocenił(a) film na 10
Kacper1432

Jaki był Megatron a jaki był Jazz, no ale szkoda chłopa, tak samo jak Ironhida

Tak.. wczoraj sb cały film obejrzałem i Ratchet ginie. Ludzie znaleźli go na jakimś wraku statku na którym się ukrywał, oni go wyrzucili z niego za pomocą rakiet ^_^ potem on próbował uciekać ale w końcu go złapali, stali nad nim, nawalali w niego, urwali mu nogę (normalka) Ratchet błagał o litość, wtedy z daleka swoim jakimś tam działkiem strzelił Lockdown, podszedł do niego, wyrwał mu serce i sb poszedł. Ratchet (a dokładniej sam jego korpus) jest widziany w scenie gdzie autoboty są niedaleko kryjówki ten całej bazy Transformium (czy jak mu tam). Ratchet został pocięty na kawałeczki, a jego metal został użyty do stworzenia Galvatrona.... Optimus patrząc z daleka jak ćwiartują Ratcheta obiecuje zemstę i poprzysięga zabić każdego kto w tym uczestniczył (i oczywiście tego nie zrobił)..
Sorry, że się spóźniam, ale lepiej późno niż wcale.

użytkownik usunięty
Kanarek_Arek

Człowieku. Wiem to juz od kilku tygodni. Moj temat został zrobiony w Marcu. A na filmie byłem 27 czerwca czyli dniu premiery.