PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102908
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Film ma być rebootem, jak myślicie, co planują zrobić? Jak chcielibyście żeby ta historia została opowiedziana po raz kolejny? Mi się marzy film poważniejszy i bardziej sensowny, coś w klimacie nowej serii o Batmanie, a wam?

ocenił(a) film na 7
Matt_888

FIlm podobno ma być rebootem, czy tak bedzie nie wiadmo. Napewno nie zobaczymy Unicrona, bo to jest zbyt duży robot, żeby go ogarnąć, gdzieś czytałem o tym artykuł jak znajde to go wkleje. Może powstanie Galvatron, albo też Optimus się wkurzy na ludzi i przejdzie na strone deceptów jak to było w jednej z nowych seriali Transformers?

ocenił(a) film na 6
gumis1412

Ja chciałbym, żeby był w przyszłości (pamiętacie kreskówkę Energon?) o kolonizacji etc. Skoro to ma być ostatni film, to może na całość - walką z transformerem zmieniającym się w planetę, był taki.

ocenił(a) film na 6
slasher518

Ja bym bardzo chciał zobaczyć Unicorna

ocenił(a) film na 7
slasher518

Jak 4 część odniesie sukces kasowy (czyli jak dla mnie zbliży się do 1mld) to nie bedzie ostatnim filmem i napewno dokreca jeszcze kilka. Ale jak dla mnie im więcej czesci tym lepiej :)

Matt_888

Ja powiem tak, ten film był by czymś wyjątkowym, gdyby zrobić z niego Thriller S-F. Prawdziwy film akcji bez miłosnych uniesień, seks gwiazd i innych bajkowych klimatów. Moim marzeniem jest ewolucja Megatrona w Galwatrona, ew. bitwa na Cybertronie lub wjazd planety potwór z Transformers The Movie z lat 80'. Czekam też na Optimusa Prime w sekwencji UBER MODE (tak jak w części drugiej pod koniec) po prostu ma jeszcze bardziej wymiatać. Podstawą jednak powinna być zmiana gatunku na Thriller S-F. NOT 4 KIDS.

kaszagryczana

Tak, Thriller sci-fi to bym obejrzał z chęcią. Mogło by to być coś świetnego no ale czy Bay by dał rady to powątpiewam.

użytkownik usunięty
Matt_888

ta cześc powinna rozgrywać się przed akcją 1 częsći TRANSFORMES

ocenił(a) film na 8

No racja, mogłaby opowiadać o wojnie na Cybertronie :) lub mógłby pojawić się Unicorn <3

The_Darkest_Charlotte

Zgadzam się. Akcja tej części może się rozgrywać jeszcze w czasie wojny na Cybertronie. Jednak nie zdziwiłbym się, jeśli tutaj rywalizowałyby ze sobą potomkowie Autobotów i Decepticonów, a więc Maximale i Predacony (Beast Wars). W każdym razie niecierpliwie będę czekał do 2014 roku. :D

The_Darkest_Charlotte

No tak tak ja mówiąc "Planeta Potwór" Mówię oczywiście o Unicronie :D on się transformuje w planetę która pożera inne planety :))) Tak on by mógł się pojawić :)

kaszagryczana

a żeby był Galwatron zgodnie z fabułą musi być i Unicron ;)

ocenił(a) film na 6
Matt_888

Ogolnie bardzo mi sie podobaly wszystkie czesci i nie mam zalu ze robia nastepna :) , jedyne oczekiwanie to aby byl poziom jak zwykle

ocenił(a) film na 10
matejj

Ja nie chce reboota :D Mogliby nakręcić kolejną trylogię tak jak w przypadku Piratów. A co do prequela to nie wiem czy to wypali bo jeśli mieli by pokazać walkę na Cybertronie to idzie to w parze z tym, że prawie cały film musiałby być zrobiony komputerowo jak nie zagraliby żadni aktorzy a to drogo kosztuje.

ocenił(a) film na 9
mateusi91

Reboot nie wchodzi w gre byc moze Bay chce pokazac cos czegos nie pokazal w TF;Dotm

ocenił(a) film na 9
Matt_888

Zobaczymy co z tego wyjdzie ;D

DawidPB94

Jest informacja, film jednak będzie sequelem trójki a różnice o których mówili Bay i producenci to to że tym razem będzie inny środek ciężkości,film nie będzie opowiedziany z perspektywy Sama tylko z perspektywy robotów i nie będzie dużo humoru a więcej akcji.

ocenił(a) film na 9
transformers567_fw

Ale jednak bez starej ekipy z TF1,2,3 to nie będzie ten sam Film :)

ocenił(a) film na 7
transformers567_fw

No oby info było prawdziwe ale ja jednak wolał bym Bitwa o Cybertron była bi git i wreszcie prawdziwe Transformersy

ocenił(a) film na 6
transformers567_fw

Jakoś nie wyobrażam sobie jaka historia ma zostać opowiedziana jako sequel 3....
Ciesze się jak cholera, że będzie następna część ale...Sentinel dead - Megatron dead - Starscream, Shockwave, Scorponock, Soundwave - wszyscy dead. Cybertron też zniszczony.

Jeśli miałby powstać Galvatron ze swoją nową świtą to tylko poprzez Unicrona - a tego nie nakręcą...

frantic84

Czy ja wiem? Bay na pewno będzie chciał się popisać.

ocenił(a) film na 6
transformers567_fw

jeżeli 4 ma być tak niedopracowana jak 3 to pan Bay nie popisze się.. tylko jeszcze bardziej pogrąży.
Ale zaczekajmy na jakiekolwiek info o filmie bo tak można spekulować bez końca

ocenił(a) film na 4
Matt_888

Ja Mam nadzieję że zrezygnują z nakręcenia bo transformersi bez tych samych aktorów to już nie to samo i napewno będzie mniej popularny niż poprzednie xD