Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103053
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

... że zmiana obsady i wgl, ale jak wyjaśnić brak Sama Witwicky. W tej części jest Optimus Prime i Bumblebee, a jak wiadomo Bumblebee był przyjacielem Sama, a teraz nagle, jak gdyby nigdy nic nie pamięta o nim? Tak samo nie mogłam zdzierżyć tego, że w trójce nie było wyjaśnione to, że Sam nagle zmienił dziewczynę po takim wyznaniu sb miłości pod koniec "Zemsty upadłych". Oglądając trailer denerwuje mnie też zmiana wyglądu autobotów. Kompletny bezsens. Przez trzy części nic nie zrobili z wyglądem, a teraz Optimus ledwie przypomina poprzednią wersję. I... dinozaury? Wtf?! z jakiej racji mechaniczne dinozaury teraz się wzięły. Mogli wymyślić coś innego, jakieś inne "zwierze", a nie wzorować się na prehistorycznych istotach... Lubiłam Transformersy, chociaż trójka moim zdaniem była gorsza od poprzednich części... ale myślę, że czwórka nie przypadnie mi do gustu. No chyba, że powali mnie akcją.

Gumisiowa69

Ale na pewno będzie to coś nowego. Może się okazać, że po zakończeniu akcji z 3 części w wyniku inwazję na Ziemię, wszystkie transformery uznano za zagrożenie i wyczyszczono im pamięć lub zaczęto na nie polować? Jeśli chodzi o Sama to na końcu 3 Bumblebee szukał w swoich części pierścionka zaręczynowego dla Carli, więc może się ustatkował. Dla mnie fajne jest to że jednak zmienili im wygląd, zawsze to coś nowego. Czy film okaże się czegoś wart, o tym przekonamy się w kinie.

ocenił(a) film na 8
Gumisiowa69

Może dlatego się zdecydowali na dinozaury że takie postacie istnieją w uniwersum? Polecam sprawdzić kim są Dinoboty.

ocenił(a) film na 6
Gumisiowa69

Brak Sama można łatwo wyjaśnić: Ludzie polują na Autoboty, więc aby nie narażać go na niebezpieczeństwo Bumblebee odchodzi od Sama. No i dochodzi też taka sprawa, że widownia mogła mieć już dosyć tego ciągłego darcia japy Sama.
Zmiana wyglądu jest widoczna bardziej u Optimusa, i jest związana ze zmianą trybu pojazdu. U Bumblebee jedynie pozmieniali "części karoserii".
A Dinoboty to w świecie Transformers już normalna sprawa. Wystarczy tylko dobrze wyszukać.

ocenił(a) film na 9
Demolishor2

Bingo - dobrze Demo piszesz
Choc ciekawie bedzie wygladal Bee w starej karoseri i nowej, zwlaszcza obrecze kol jako ostrza latajace :)

ocenił(a) film na 8
Gumisiowa69

Jak powiedział fizyk w trailerze sa zrobione z molekuralnie niestabilnej stali co znaczy ze mogą zmieniać ksztalty.