Bez Shia to nie będzie transformers. Niech się wszyscy walą z tym pomysłem z nową obsadą. :D
czemu? Moim zdaniem nadawał temu filmu charakter :)
fajny aktor z poczuciem humoru.
Nie podoba mi się pomysł z nowa obsadą, poniewaz widz przywiązuje się do bohaterów a następnie ulegają zmianie
omg na chu.j wam ta Szyja akurat jego to najmniej mi szkoda, szkoda mi tylko Lennox'a i Simmons'a, ale i tak to przeżyje ze względu na tytuł tzn. to co w tym filmie jest najważniejsze Transformery
a po co caly shia dalej?
aby widz stwierdzil, ze - znowu to samo
zmiana obsady dobrze zrobi serii Transformers
Shia i cała otoczka z głupim humorem wokół niego to największy minus poprzednich Transformersów... Bardzo dobrze, że zmienili obsadę.
Ja tez wolałbym widzieć poprzednia ekipe czuć ta wiez miedzy autobotami a samem który wiele dla nich zrobil, ale sam sam chciał normalnie zyc. Pogodz się z tym i baw się dobrze oglądając 1 cześć nowej trylogii
Nie interesują mnie juz dalsze części, bo to jest naciąganie tematu. A jeśli jeszcze mam widziec to aktorke blondi Nicola to dziekuje :D
To nie jest naciągane, mieli skonczyc na 3 czesci ale widzac ile zarobila 3 czesc bedac w 1 5 najbardziej dochodowego filmu uswiadomili sobie ze podoba sie to widzom i robia kolejne czesci. i jest jeszcze wiele historii do pokazania jak i Transformerow. Pozalujesz 2 dych tylko dlatego "bo jest to naciąganie tematu". Do kina chodzi sie dla rozrywki a nie dla analizy co jest w tym zlego.
Pozdrawiam
Zgadzam się z Tobą w 100%. Nie rozumiem po co i dlaczego ludzie piszą że "jest to naciąganie tematu" . Jak napisałeś jest bardzo dużo historii do ekranizacji np. marzy mi się część w której wydarzenia będą miały miejsce na cybertronie :)
Nie tylko ty mogli zmienić Szyję ale zostawić postać WItwickiego bo tak było w komiksach ...później sam Witwicki stawał sie w pewnym sensie robotem .....to będzie znaczące odejście od komiksu od czegokolwiek co przyciąga ....oko ludzkie - no bo przez 2 h podziwiać Mark 3D 2014 .... to trochę przesada ....nawet na pięknej Megan nie uwiesisz oka ....i jeszcze dino boty ? WTF ? Jak by zekranizowali fabułę Beast wars to co innego...a tak dostaniemy gniota. Efektownego Gniota....
Pozdrawiam
Akurat prawdziwi fani cieszą się z Dinobotów, a twoja wypowiedź potrzebuje lepszej składni, bo ledwo można coś zrozumieć.
Wiesz co mówią - jak się niema nic sensownego do przekazania , to trzeba przyczepić się do gramatyki ..
To naucz się pisać, a co do gramatyki- upomniałem Cię odnośnie SKŁADNI.Sam się pogrążasz.A oto mój przekaz:Dziwisz się z obecności Dinobotów?Nie pasuje Ci obsada?To co ty tutaj robisz?Udajesz znawcę uniwersum?Bo ja widziałem już tutaj wielu takich, ale za to wyrozumiałych i faktycznie obeznanych z G1.
PS. Nie ma , a nie ''niema i przed co przecinek postaw :)
Dziękuje za troskę, ale kim ty jesteś żeby mnie pouczać i musztrować :] ? Dinoboty w teraźniejszości ? Przyznaj że to dziwne i bez sensowne po całej tej kawalkadzie z Szyją Megan itd. A co z więzią pomiędzy, Bumblebee a Samem ? Co zrobią z tym wątkiem nagle Transformery będą się zachowywać jakby tej całej historii nie było ? Whalberg to aktor mocno przeciętny nie to co Dicaprio , Cruise czy Nesson albo Bale o naturalnych zdolnościach do płynnego przeistaczania się w dowolny wybrany charakter/postać.
Nie uważam się za geniusza i króla znawców ale oglądałem całą serie starych Transformersów , Beast wars , trylogie Bay'ea no i miałem kilka zeszytów w rękach :] Moim zdaniem to nie potrzebne , zbędne oraz kompletnie nie przemyślane - chyba że wprowadzą Unicrona którego jak dotąd nie było albo przeniosą akcję na Cybertron inaczej widzę to jako kolejny brutalny skok na kasę a ja nie zamierzam nabijać kabzy Bayowi ;).
Jestem młodym człowiekiem, który stara się dbać o język polski i go nie kaleczyć.Razi mnie także głupota ludzka.A teraz pora odpowiedzieć na twoje pytania:
1."Dinoboty w teraźniejszości?Przyznaj, że to dziwne...''-A co w tym złego?Fakt, iż dinozaury wyginęły, nie oznacza,że dinoboty nie mogły być gdzieś uśpione.A co do całej ''kawalkady''- człowieku to jest SEQUEL!Wydarzenia, które miały miejsce wcześniej odbiły się piętnem na cały świat. Autoboty są poszukiwane, a przy drogach widnieją bannery, które nakazują pamiętać obywatelom Stanów Zjednoczonych o inwazji w Chicago z 3-ciej części.Widziałeś już film, żeby krytykować?
2. "WAHLBERG to aktor mocno przeciętny...''- dalej porównujesz go ze światowej klasy aktorami.Jaki to ma sens?Shia twoim zdaniem należy do tego ścisłego grona?Jeśli twoim zdaniem aktorstwo polega na nabieraniu masy mięśniowej czy chudnięciu to nie mam pytań.Polecam obejrzeć Fighter z 2010.
3.Nie obchodzi mnie czy nabijesz kabzę Bay'owi.Ja w każdym razie wybieram się do kina i liczę na bardzo dobre widowisko. Unicron bodaj ma pojawić się w tej trylogii, więc skończ swój lament.Akcja na Cybertronie po tym, jak został zniszczony to też świetny pomysł!
Ps. RollOut ma rację!Czy to film o robotach transformujących się w pojazdy, czy może biografia Witwicky'ego?
Zatem słuchaj młody człowieku - więcej kultury w swojej postawie ! - Nie piszesz do rówieśnika - chyba że masz 30 lat lub więcej.
Wracam popołudniami zmęczony i z terany z pracy bo jak każdy dojrzały człowiek pracuje by móc realizować własne cele, bo nie mam ani tatusia ani mamusi , ciociuni czy babuni którzy by mnie rozpieszczali w słodkim nieróbstwie- utrzymywali i tym samym zezwalali na pisanie długich pretensjonalnych postów w którym czepiał bym się do wszystkiego w bardzo nie uprzejmym pseudo mentorskim , gburowatym tonie.
Nie piszę eseju , encykliki czy artykułu na zlecenie do redakcji , nie piszę też na forum naukowym tylko wyrażam opinie o filmie bądź co bądź rozrywkowym /komercyjnym w takoż samo rozrywkowym temacie. Tutaj mam prawo pisać sobie mniej zobowiązujący sposób i żaden szczyl z mlekiem pod nosem nie będzie mi ucierał własnego - zrozumiano ( No chyba że jesteś starszy ? Jesteś ?) ?! Mnie za to razi twoje chamstwo i elementarny brak kultury coś czuje że w realu nie był byś taki odważny.
1 Prosty logiczny fakt - Roboty skanowały najbliższe pojazdy/ przedmioty / stworzenia i przybierały ich postać a więc musiał by je zeskanować tysiące lat temu i w takim stanie "prze hibernować" po dziś dzień co juz samo w sobie brzmi dość naiwnie i głupio , nie mówiąc już w ogóle o tym że to coś na czym jechał Optimus nie przypominało nawet żądnego Dinozaura lecz jakiegoś smoka ....
No i co ludzie nagle po tej inwazji tak nagle przestali ufać Autobotom bo ich ziomek zrobił " zadymę "? Bumblebee zawinął na oponie i dał w długą że tylko spaliny zostały a teraz za kumpluje się z tatą Wahlbergiem i zapomni o "mistycznej więzi między mężczyzna a jego samochodem" :] ?
Nie muszę widzieć by pewne wątki mi nie współgrały.
2. Osobiście uważam go za dno i beztalencie - dlatego napisałem wyraźnie - zostawić postać Sama / zatrudnić nowego aktora do jego roli by zrobił z nią porządek i przywrócił do światłości. Jeśli spłycasz zdolności aktorskie Bale'a do przybierania i utraty masy to weź obejrzyj American Psycho , Mechanika albo Equlibrium.
3. Twoja wola , ja natomiast się zastanawiam - bo jest kilka całkiem ciekawych pozycji, w samym tylko czerwcu.
Jak wytresować smoka 2, Na skraju jutra a potem Hercules i Strażnicy Galaktyki nie każdego stać na taki wydatek ja mam na przykład 10 innych ważniejszych celów na które muszę odłożyć pieniądze.
Było by miło gdyby pojawił się Unicron , czekam na niego od pierwszej części . A czemu nie ? Dobre postapo nigdy sie nie starzeje ;)
Opowieść Witwicky'ego jest bardzo ważna bo pozwala nam, widzom wejść w świat Transformersów. Dzięki takiemu zabiegowi historia robotów , nie jest dla nas tak odległa, obca i zawiła, poniekąd Sam jest naszym reprezentantem w gronie kosmitów. Ale co tam ..... przecież Shia jest zbędny.
Żegnam.
A ja witam!
Moje dotychczasowe wypowiedzi były kulturalne, ale co frustracja robi z człowiekiem?Dlatego twój wstęp pominę, bo odwoływanie się do niego jest bez sensu.
1.To Shockwave stworzył Dinoboty.Tak- był na Ziemi już wcześniej.Nie wiem, co dziwnego widzisz więc w motywie hibernacji?To roboty, nie organiczne stworzenia.Razi Cię również ich design.Pogódź się z tym, że są stylizowane chińską kulturą.Może się zdziwisz lub nie, ale film toczy się również w Azji tak na marginesie.
2.Nie znasz relacji między głównymi bohaterami a Autobotami w tej części, więc przestań snuć domysły!Do tej pory wiadomo tylko, że Optimus będzie ukrywał się u Wahlberga.Nic poza tym.
Celowo pominąłem twoje wywody na temat aktorstwa Marka.Tutaj twoje zdanie niezbyt mnie interesuje.Kwestia subiektywna.
3.Skoro Hercules czy Strażnicy Galaktyki to dla Ciebie lepsza alternatywa, to co Ty tutaj w ogóle robisz?Siejesz zamęt zwyczajnie.
Wracając do Transformers 4, bo to temat wiodący, odniosę się do zakończenia twojej wypowiedzi.TO FILM O KONFLIKCIE MIĘDZY AUTOBOTAMi i DECEPTiCONAMi, nie BiOGRAFiA dorastającego nastolatka.Nie wiem skąd ten opór, jeśli chodzi o obsadę.To nowa trylogia, więc zaczynają wszystko od POCZĄTKU nie zapominając o wcześniejszych wątkach.Nie wiem jak Ty, ale nie nie zamierzam oglądać Sama w wieku 60 lat u boku Prime'a. Zresztą sam Shia zrezygnował z dalszej pracy na planie filmowym pod okiem Bay'a.
W przeciwieństwie do Ciebie, zamiast używać oschłego ''żegnam'', napiszę
Pozdrawiam i dzięki za doczytanie do końca.Tylko się nie wściekaj!:)
Oryginalnie w G1 dinoboty stworzył Wheeljack po odnalezieniu kości niedaleko arki.
Zgadzam się, Shia musi być ;D Do Marka niec nie mam (świetna rola z Teda) ale jak z transformersów zrobią poważne kino akcji to bedzie syf . Same rożczarowania mam od trójki (brak megan ) a teraz jeszcze to masakra i te Dinoboty.
chwila to tematem Transformers jest Shia czy Autoboty i Deceptikony?
sadzac po autorze tematu chyba Shia...
Tym bardziej, że Szuja :P robi teraz "ambitne" kino... jak np: nimfomanka..... Lepiej, że go nie ma.... Transformers to już nie jego bajka.
Rozumiem że jakimś cudem obejrzałeś film przed premierą i stwierdziłeś że kiepski.. No sorry.. Ale ten film od początku nazywa się Transformars a nie "Mr Shia And Robots" Nie można było tego samego bohatera wykorzystywać w nieskończoność. Przypuszczam że po ostatniej szęści i tak zszedł na zawał serca albo zamkneli go w pokoju z poduszkami i bez klamek z objawami ciężkiej nerwicy.
Mark jest fajnym aktorem. Zobaczymy co zrobił.
90% ludzi idzie na ten film pooglądać roboty. Nie aktora. No chyba że aktorkę - to męska część widowni śliniąca się do Fox.
Więc wyluzuj gościu i czekaj na film a potem się wypowiadaj..
Nie jestem wielką fanką Shia, ale rzeczywiście jakoś dziwnie, że go nie ma (chociaż nie dziwię się, że nie chce dalej grać w tym samym, ile można). Dziwię się za to, że Wahlberg się zgodził... Chyba ambicje mu minęły, kasaaa.
Na jego miejscu? Tak. Nie jest początkującym aktorem, który musi brać byle g... żeby zostać dostrzeżonym.
a skad przypuszczenie ze TF4 to g.... ? oceniajac film bez jego zobaczenia to plytka ocena
Wszystkie dotychczas były gówniane. To jest fajne do oglądania w kinie, ale treściowo i emocjonalnie płytkie. Na 100% się przekonam, jak już obejrzę, ale nie zapowiada się na nic więcej, jak bezmyślną rozrywkę.
Racja. Trylogia do kitu. Fajnie,że zmieniają obsadę. Przydałoby się jeszcze wymienić reżysera i scenarzystę.
Jak ci się niepodoba trylogia to co ty tutaj robisz ?
Niepodoba mi się i niewchodzę w dyskusje koniec kropka.
Czyli tylko ci, którym się podoba, mają dyskutować? To dyskusja, czy jakieś koło fanów Bay'a i Krugera (i LaBeoufa)? A wątek jest też o przyszłym filmie i oczekiwaniach co do niego. Nie tylko o trylogii.
Aktorzy w nieskończoność nie będą grali w tym samym filmie i między trylogią jest pewien przepływ czasu , który widoczny jest w tym , iż nie ma Fox w 3 .Między 3 a 4 też zapewne jest coś takiego , więc co mieli ciągnąć to aż wszyscy się wszyscy zestarzeją.Widać w zwiastunie , że coś musiało się stać i Autoboty się ukrywają , a nawet są już nie potrzebne (tak powiedział Joshua).
Dinoboty pojawiają się nagle może przypuszczenia niektórych , że zostały przehibernowane to prawda , ale dla mnie to trochę dziwne , bo były już różności np. ten tygrysowaty deceptikon w 2.
Jeżeli ktoś nie interesuje się tym lub co gorsza obejrzał zwiastun i myśli , że się wie o co chodzi niech nie wtrąca się w dyskusję.
Jak komuś się nie podoba to niech nie wtrąca się w dyskusję tych , którzy się na tym znają.