PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102907
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

skąd tyle autobotuw i decepticonów w tf 4 przecież po bitwie z tf 1 i 3 powinno już ich prawie nie być
albo między tf 1 i 3 autoboty lub decepticony były na innej planecie ?

ocenił(a) film na 4
mateusz dobosz

Ma być znowu Cybertron lub inne planety, wymiary. Moze nawet calkowicie odetna sie od poprzednich czesci

ocenił(a) film na 5
mateusz dobosz

Nie znamy fabuły, ale po obejrzeniu trailera super bowl powiem tyle, że sama historia może być epicka. Przynajmniej ja takie lubię.

Nie podoba mi się zamknięcie kolejnej piszczącej laski w klatce, ale pomijając ten fakt, wiemy tyle, że główny bohater znajdzie stary artefakt, który niechcący aktywuje, w wyniku czego porwana zostanie jego kobieta, a autoboty [pewnie te ocalałe] postarają się odeprzeć atak łowców nagród widzianych na trailerze. Optimus widząc jaką przewagę mają najeźdźcy postanawia znaleźć kogoś, kto mógł przybyć na ziemię w całkiem innej epoce, bardzo starego autobota, który dowodził swoją drużyną. Stąd w pewnym momencie widzimy Grimlocka i tak tłumaczę odnalezienie go w jakiejś chińskiej, lub koreańskiej świątyni. Grimlock może odnaleźć resztę swoich kompanów i stąd autobotów będzie tak wiele.

Niby jakieś moje spekulacje, ale na samą myśl o tym, że Peter Cullen swoim głosem mógłby opowiedzieć legendę o pradawnym przywódcy autobotów Grimlocku mam ciary przez wzgląd na sentyment do animowanej serii.
W sumie poziom ekscytacji jest taki sam jak ten przy opowieściach Morgana Freemana.

ocenił(a) film na 10
Lordnar

wszystkiego dowiemy się w czerwcu a teraz se możemy pospekulować i pospoilerować

ocenił(a) film na 5
Lordnar

" Optimus widząc jaką przewagę mają najeźdźcy postanawia znaleźć kogoś, kto mógł przybyć na ziemię w całkiem innej epoce". a ten bardzo stary autobot postanawia zmieniac sie w dinozaura zeby inne dinozaury nie nabraly podejrzen ze jest on inny :D. Sorry, ale nie kupuje niepraktycznych dinobotow. Rozumiem ze tak bylo w komiksach itp ale jak na film dla mnie to juz przesada. chyba jestem za stary na takie cos :D

ocenił(a) film na 9
Lordnar

Jestem strasznie ciekaw jak to będzie z Dinobotami. Albo coś ominąłem ale przecież Grimlock nie był jakimś starożytnym przywódcą autobotów tylko został stworzony wraz z pozostałymi Dinobotami przez Autoboty. Był przywódcą ale tylko Dinobotów a sam się słuchał Optimusa no i był tępy i chciał wszystko niszczyć :D
Moim zdaniem Dinoboty mają nawet w dzisiejszym świecie o wiele więcej pożytku niż normalne transformery, bo w postaci "maszyny" mają o wiele większe możliwości niż np. czołg, czy tam jakieś bugatti. No i są meeeeeeega ogromne w porównaniu ze standardowymi trasformerami. Nie mogę się doczekać aż będą pokazane w skali budynków i ludzi :D

ocenił(a) film na 5
kamillo1

No tak, tylko zauważmy, że filmy nie idą tą samą linią, co animacja, czy komiks. Ogólnie wydaje mi się, że sprawa będzie zagmatwana, bo w TF2 dowiadujemy się, że upadły wraz z braćmi chodził po ziemi gdy przodkowie ludzi już tam byli, jak wiemy dinozaury były wcześniej, więc historia się trochę miesza. Grimlock wydaje się mieć sens tylko w epoce dinozaurów, więc faktycznie mógł dowodzić tak jak napisałem własną grupą i szukać tego czegoś.

ocenił(a) film na 9
Lordnar

No zobaczymy jak to Bay przedstawi. Wiadomo to jego film i może sobie pozmieniać fabułę względem oryginału, ale czy to wyjdzie na lepsze czy gorsze to się przekonamy. Troszkę szkoda, że był już devastator, który był przecież stworzony do walki z dinobotami. Ich walka w filmie byłaby epicka ;d

ocenił(a) film na 9
Lordnar

No zobaczymy jak to Bay przedstawi. Wiadomo to jego film i może sobie pozmieniać fabułę względem oryginału, ale czy to wyjdzie na lepsze czy gorsze to się przekonamy. Troszkę szkoda, że był już devastator, który był przecież stworzony do walki z dinobotami. Ich walka w filmie byłaby epicka ;d

kamillo1

może jeszcze w piątce sie pojawi

ocenił(a) film na 6
mateusz dobosz

Przecież pomiędzy TF1 i 3 Autoboty współpracowały z ludźmi i eliminowali Decepticony, które zostały na Ziemi. A co do wydarzeń pomiędzy TF3 a 4, to dopiero się dowiemy co się działo.

ocenił(a) film na 2
mateusz dobosz

czytając opis: naukowcy badaja technologie transformerów i przypadkowo wskrzeszają Megatrona, który wzywa decepticony na ziemie/ przypadkowo aktywują jakiś artefakt dzięki któremu na ziemi pojawiają sie decepticony
dziękuję jestem na NIE

ocenił(a) film na 10
Dworsky0

ten artefakt może być matrycą odłamkiem wszech iskry lub czymś innym bo w tf 2 agent simons mówił że te promieniowanie (bodajże radu)
jest wykrywane w różnych przedmiotach