Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103053
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Może ktoś mi powiedzieć co to za statki kosmiczne te co widać zaraz na początku filmu ? Widać też je w trailerach. Nie są podobne do statku Lockdowna . To jakieś wprowadzenie do dalszych części czy co ?

Seaborg92

To sa statki kosmitów rasy Quintesson, czyli twórców transformersów. I można to potraktować jako zapowiedź kolejnych części ;)

ocenił(a) film na 9
Seaborg92

Jak już jesteśmy przy pytaniach- co się stało z Sideswipe i Dino?

ocenił(a) film na 10
Madever

Też jestem ciekawa. Najprawdopodobniej zostali zabici przez ludzi, lub wciąż się gdzieś ukrywają. Raczej się tego nie dowiemy, chociaż liczę, że zobaczymy ich w następnej części.

Mirage0501

Sideswipe może,ale aktor podkładający głoś dina nie żyje

ocenił(a) film na 9
Mirage0501

Chyba musimy się przyzwyczaić do Autobotów znikających i pojawiających się bez wyjaśnienia :/ Nie wiemy co co się stało ze Skidsem i Mudflapem po ROTF, nie wiemy też skąd się wziął Dino w DOTM, nie wiemy gdzie Dino i Sideswipe zniknął w AOE, skąd się wzięli Crosshair, Drift, Hound :/ A szkoda, bo to całkiem ciekawe by było..
Co do Dina to próbowałem sobie tłumaczyć, że w finałowej scenie DOTM widać go przez ułamek sekundy jak mocno utyka trzymając się za ramię, ale to żaden argument przy Optimusie odzyskującym z części na część całą rękę :D

Madever

Eeee tam ręka ,bumbublee w jedynce nie miał nóg xd

A poza tym co to za problem jak między 3 a początkiem 4 Ratchet żył to pewnie go naprawił

Madever

W filmie była scena w ktorej Optimus nadał komunikat wszystkim Autobotom, skoro Dina nie było na tej pustyni razem z resztą to pewnie podzielił los Ratcheta. A z Sideswapem to nie wiem, w ogole w tej części pominięto Decepticony.

Oko555

Więc można się domyślać co będzie w następnej części. Przypuszczając że te statki nadal tam są to Optimus leci tam w wiadomym celu . :) Załatwić swoich stwórców.. A tak w ogóle fajnie by było gdyby kolejne części były na podstawie czegoś np. Transformers Armada to już byłoby coś .

Seaborg92

Jedna część będzie o rasie Quintesson druga o Galvatronie. W końcu nie bez powodu pojawił się w AoE. W sumie ciekawie by było gdyby 5 była bez Optimusa który przecież poleciał w kosmos, tyczyłaby się głównie Galvatrona. W 6 dopiero byłby wielki finał Transformers vs stwórcy :D.