Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154465
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3
ocenił(a) film na 8
Nyna90

Najlepsza inwazja obcych zdecydowanie, sceny w walącym się budynku czy akcje na Sears Tower robią wrażenie. No i sam pomysł ciekawy, ,ze za pomocą jakiegoś mostu ściągają swoją planetę. Ogólnie film wgniata, efekty przekozackie. Ale czy najlepszy film akcji, raczej nie.

AdryanZ_2

Zgadzam się ze słowami Nyna90, a także AdryanZ_2.
Film według mnie jest rewelacyjny :)

ocenił(a) film na 4
Nyna90

Zdecydowanie nie.

Nyna90

Dobry dowcip.

ocenił(a) film na 4
Nyna90

Nie, nie zgadzamy się.

ocenił(a) film na 5
Nyna90

oj tak... największa akcja i rozpierducha w historii kina

ocenił(a) film na 4
Nyna90

4 podejścia, za 5 film zmęczyłem z 2 półgodzinnymi drzemkami.
Po stokroć zgadzam się!!! :P

ocenił(a) film na 8
Nyna90

TAK ! tylko ta nowa dziewucha -.- mogła by być poprzednia bo sztuczna strasznie -.-

ocenił(a) film na 3
Nyna90

haha ten film to gniot.. szczerze nie polecam.
Myślę, że każda osoba posiadająca mózg i jakikolwiek gust potrafi ocenić ten film na wielką porażkę.
stracone 2.5h czy ile tam trwał ten czasozapełniacz

Szwedzio

Bo teraz kino rozrywkowe nie jest teraz trendy, nie jest teraz w modzie, teraz niektórzy chcieliby nudnawych dramatów z dwudziestym dnem fabuły, najlepiej jeszcze spoza USA, bo co amerykańskie, to zaraz płytkie i podejrzane. Niestety, ten trend będzie narastać ,wraz z rozwojem subkultury hipsterów w gimnazjach i liceach, trzeba liczyć się z tym, że każdy popularny film nastawiony na rozrywkę, albo będący próbą przekazania głębszego przesłania w atrakcyjny i bawiący widza sposób będzie hejtowany przez gimnazjalnych prymusów, co ledwo wyrośli z disneyowskich bajek , i chcą udowodnić, że są bardziej dorośli od dorosłych.

ocenił(a) film na 9
Jezus_drugi

Tak! Zgadzam się z Jezusem po tysiąckroć!

ocenił(a) film na 5
Szwedzio

ale musisz przyznać, że akcja jest...

użytkownik usunięty
wito_filmweb

...nudna. Od drugiej połowy patrzę na nieustanną rozpierduchę Nowego Jorku czy innego miasta. To jest okropnie nużące i przepełnione beznadziejnymi akcjami. Największą głupotą jest finałowe starcie: Sentinel prawie pokonuje Optimusa i jeszcze wyrywa mu rękę. Gdy ma mu zadać ostateczny cios zjawia się Megatron i rozwala Sentinela bez żadnego problemu. Po czym Optimus bez problemu w mgnieniu oka zabija Megatrona, który był silniejszy od transformera, który omal nie zabił Optimusa Prime... WTF?

Dobre kino rozrywkowe trzeba umieć robić, niestety pan Bay stawia jedynie na efekciarstwo i kretyński humor. Lepiej obejrzeć Hellboya czy z nowych produkcji chociażby takich Avengerów. To jest dobra rozrywka, panie.

ocenił(a) film na 5

hellboy? to jest dopiero nuda...

użytkownik usunięty
wito_filmweb

Dobre kino przygodowe z jajem a nie nudny pierdoIot efektów specjalnych jak w TF3.

ocenił(a) film na 5

może dla ciebie... mamy inne wymagania jak widać

użytkownik usunięty
wito_filmweb

Niektórzy mają mniejsze...

ocenił(a) film na 5

sugerujesz że ja mam mniejsze? ja własnie mam duże... sceny akcji w Transfomers 3 są tak dopracowane, że nie ma tam ani jednej sceny która wydawałaby się zbędna. Napięcie jest zbudowane po mistrzowsku, momenty slow-motion robią swoje i do tego dopasowana muzyka... w tej kwestii to istny majstersztyk. Każda recenzja to podkreśla, a dla ciebie to mało... To już nie wiem co dla ciebie jest "akcją"... chyba dialogi w Modzie na sukces... Nie no, żart ;) poniosło mnie...

użytkownik usunięty
wito_filmweb

Transformery, zwłaszcza 3 są mało wymagającymi filmami wiec trudno mieć co do nich jakiekolwiek wymagania. Ale napieprzanie się w kółko nie jest fajne, tym bardziej jak nie ma żadnego napięcia bo wszystkie akcje są tak naciągnięte by główni bohaterowie przeżyli. Recenzje mi wiszą, oceniam to co widzę, a to co widzę jest po prostu marne i zrobione bez wyobraźni. Jedynie scena z mechanicznym robalem jeszcze jakoś się prezentuje, ale ciężko by zainteresowała bardziej gdy co chwile coś się dzieje bez chwili wytchnienia.

ocenił(a) film na 5

no ja też nie sugeruję się recenzjami tylko mówię że one też podkreślają to o czym ja wspomniałem... Wg mnie nie ma tam przesadnych wybuchów i nawalanek, wszystko jest wyważone tak jak powinno być.

Nyna90

Jest napisane.

I na pewno nie jest najlepszy, ale zły tez nie.

ocenił(a) film na 3
Jezus_drugi

Może mi wyjaśnisz co w tym filmie cie tak zachwyciło??
Czym zasłużył na ocenę 7.1?
Bo jak dla mnie to fabuła idzie jak przysłowiowa "krew z nosa", przewidywalna a efekty specjalne? hmm niby jest to sf ale takiej bajeczki nie widziałem od baardzo dawna

ocenił(a) film na 10
Nyna90

tak

UPADLY_WIDZ

Kolejny dobry dowcip.

ocenił(a) film na 5
neo_angin

nie ma jak dobry dowcip :D

ocenił(a) film na 5
Nyna90

Może i najlepsza część serii ale napewno nie najlepszy film akcji

ocenił(a) film na 8
szmylc3

w trójce Najlepszy był Sentinel Prime i oczywiście świetna muzyka!!! Ale według mnie najlepsza była ,, Zemsta upadłych" :)

użytkownik usunięty
Nyna90

Nie. O dziwo najlepsza w filmie była pierwsza połowa, czyli wszystko przed tą wielką napierniczanką. Bay pokazuje tutaj jak się blockbusterów nie robi. Przez całą drugą połowę widzimy naparzające się roboty z ludźmi, przypomina to raczej bezmózgą orgię, w której nie ma ANI chwili na zaczerpnięcie oddechu. W filmie razi głównie przedawkowanie akcji i naprawdę beznadziejna fabuła ( w Zemście Upadłych przynajmniej była jakaśtam fabuła a nie postacie z tak mocno doczepionymi wątkami jak magnesy na lodówkę).

użytkownik usunięty
Nyna90

Jako czy najlepszy film akcji w klimacie SF czemu nie, ale absolutnie nie można go porównywać z filmami akcji zbliżonymi do rzeczywistości, gdyż banalnie można obrazić fanów takich filmów jak "Szklana pułapka", "Transporter" i setek innych.

A jak stwierdzisz że najlepszy w klimacie SF to obrazisz fanów "Terminatora" chociażby.

użytkownik usunięty
neo_angin

A to już kwestia gustu.

No chyba jednak stawianie legendarnego T2 obok Transformers 3 zakrawa na żart. TF3 to wyjątkowo słaby film.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Słaby bo fabularnie to patola jakich mało...i pewno że T2 to inna liga...ale ile jest lepszych filmów od strony wizualnej?...Dlatego choć wszystko co nie jest związane z efektami specjalnymi w tym filmie starało się mnie zniechęcić do obejrzenia do końca...To jednak obejrzałem i za same efekty myślę że należy się nawet i 8. Co broń boże nie świadczy że jest najlepszym filmem akcji....raczej jednym z najładniejszych a przy tym najgłupszych filmów akcji....

ocenił(a) film na 6
Nyna90

jest napisane*

HeavyWEIGHT

łał,ale mnie zgasiłeś ;_;

ocenił(a) film na 6
Nyna90

nie o to tu chodziło żeby kogoś lub coś zgasić :)) a forma poprawna przyda Ci się na przyszłość :))

HeavyWEIGHT

powiem Ci,że chyba większość ludzi o tym zapomina,ale dziękować :)

ocenił(a) film na 6
Nyna90

w takim razie po tej mojej uwadze zapamiętasz już to do końca życia :)) powinno się przydać :))

użytkownik usunięty
Nyna90

W pierwszej setce się nawet nie zmieści (ani w drugiej), co dopiero mówić o podium.

ocenił(a) film na 7
Nyna90

gdyby to było napisane przy T2 lub Szklanej pułapce to wtedy bym się zgodził

ApolloCreed_

Nie widziałeś, to nie oceniaj :)

ocenił(a) film na 7
neo_angin

błagam cie... taka gadka przy Transformers 3...

ApolloCreed_

No film mi się nie podobał, ale kto wie. Może odnajdziesz pewien geniusz w tych przymulonych długaśnych sekwencjach akcji z masą slow-mo.

ocenił(a) film na 9
Nyna90

Jeden z najlepszych. A soundtracki śmiało mogą aspirować do jednych z najlepszych w historii

Nyna90

"Tak pisze na płycie"
Jeżeli już, to tak JEST NAPISANE tuku!

A teraz do szkoły, albo lekcje odrabiać, a nie zabierać się za oglądanie jednego z największych super-hiper-mega-kasowych-gniotów 2011 roku...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
dia8el

Pisze też jest już dozwolone :)

dia8el

Spoczko,bez spiny boooże...
Temat zastępczy jak w wieczornych Faktach XD

ocenił(a) film na 10
Nyna90

Jeśli chodzi o efekty specjalne to zdecydowanie tak, dla mnie zaje biste kino rozrywkowe.