Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154342
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Zamiast się porządnie wyspać to w nocy postanowiłem obejrzeć Transformers 3, no i trochę żałuje... Ludzie czy wam też nie kuło w oczy to naciąganie praw fizyki? "Planeta", no dobra obiekt podobny do planety pojawia się praktycznie na orbicie ziemi i nie wywiera to żadnego efektu? W jednych scenach autoboty/decipticośtam kruszą swym ciężarem beton jak styropianem, a w innych chodzą po drewnianej podłodze niczym baletnica. No kurna wiem "efekty specjalne" bla bla, ale to jest jak zrobić zdjęcie porannej kupie tylko w HD!
Gdzieś mi w głowie utknął wywiad z twórcami efektów specjalnych (byli to bracia), gdzie sami się przyznali, że w celach "artystycznych" trochę naciągają prawa fizyki, a w piwnicy mają taaaaaki sprzęcior i szkoda żeby stał bezczynnie... Może za dużo oglądam programów popularno-naukowych i jestem teraz przewrażliwiony, ale jakie jeszcze małe sprzeczności wam zapadły w pamięci?

ocenił(a) film na 8
KapralMandella

http://www.filmweb.pl/film/3D+Transformers+3-2011-505976/discussion/Dziwne%2C+ci ekawe%2C+B%C5%81%C4%98DY...,1744303
:P

ocenił(a) film na 2
ArkadiosM

Oj to sorki za spam :P